Serkan Çağrı:Klarnet çalmak babalıktan kolay

Güncelleme Tarihi:

Serkan Çağrı:Klarnet çalmak babalıktan kolay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 15:33

Serkan Çağrı, 9 yıl aradan sonra “Sır” adlı yeni albümüyle müzikseverlerin karşısına çıktı. Albüm hazırlığı sırasında babasını yitiren, şarkılarını iki erkek çocuğunu büyütürken hazırlayan ünlü klarnetçiyle buluştuk, hem müziği hem de babalığı konuştuk.

Haberin Devamı

* Üçüncü albüm tam 9 yıl aradan sonra çıktı. Şimdi sıra onu anlatmakta... 
- İnan bana en kolay tarafı anlatmak. Uzun bir aradan sonra, 1,5 yıl süren kaydın ardından yayınladım “Sır”ı. Sözlü bir albüm olsaydı bu süre normaldi ama enstrümantal albümde uzun sürme sebeplerimiz vardı. 

* Ne gibi mesela?
- Albüme başladığımda babam sağ idi, tedavisi sürüyordu. İlik nakli olmuştu. O süreçte ben yine stüdyoya girip o anki duygularımla üflüyordum. Babamı kaybedince bir süre çalışamadım. Bir yılın sonunda kız kardeşimin ve aranjörümün çocukları oldu. Duygularımı doğru üflemek için kendime bir zaman koymadım. En doğru tutkuyu da yansıttığımı düşünüyorum. 

* Kendi müzik şirketinizi kurdunuz değil mi?
- Kayınbiraderim sağ olsun, Notist Müzik’i kurdu. Bu kez bir patron olmadan müziğimi yaptım. 

* Albümde neler var?
- Kendi bestelerimin yanı sıra Ara Dinkjian, Chick Corea, Ömer Faruk Tekbilek, Yıldız İbrahimova, Gülden Karaböcek, Bimen Şen, Cihan Sezer besteleri ile anonim eserler yer alıyor.

* Babanıza bir şarkı adadınız mı?
- Bütün albümü diyebilirim... Çünkü o benim nefesimin sebebi. Elimde klarneti oyuncak gibi bulmamın, konservatuvara gitmemin her şeyin sebebi babam. Tüm albümlerimi dinler, eleştirir, yorum yapardı. Bu albümden asla emin olamayacağım çünkü babamın yorumunu duyamadım... 

Serkan Çağrı:Klarnet çalmak babalıktan kolay


KLARNET MODASI BİTTİ GERÇEK SEVENLERİ KALDI

* Havuç ve kabaktan klarnet modası sizin yüzünüzden çıkmadı mı?
- Şu an en çok tüketilen sebzeler bunlar. Sanat yapılabilir diye almaya başlamışlar. Eskiden sadece yeniliyordu artık sanatsal değerleri de var. Biz de mundar etmiyoruz, çocuklar sonunda yiyor. 

* Çocuklarla böyle bir koro kurabilirsiniz aslında. 
- Bununla ilgili çalışmalarımız var, önümüzdeki günlerde onları da duyacaksınız. 

* Klarnet bir ara çok popülerdi. Şimdi gerçekten çalabilenler kalmış gibi. 
- Evet, bir dönem, herkeste aynı pantolon ve ayakkabıyı görürsün ya. Klarnette de böyle bir moda akımı oldu. Gerçek ise ortada. 

* Kabul etmeliyiz ki aynı moda klarnete olan önyargıyı da kırdı. 
- Eskiden eğlence denildi mi haydi klarnet, darbuka, masa başına denirdi. İnsanların bu algısı klarnetin öne çıktığı dönemde kırıldı. 

Serkan Çağrı:Klarnet çalmak babalıktan kolay


İKİNCİ ÇOCUKTA HATALARI EN AZA İNDİRGEDİM

* Babalık nasıl gidiyor?
- İlkinde pek anlamamıştım ama ikincide oturdu. Çocukla her şeyi en baştan öğreniyorsunuz, ikinci çocukta ilkinde olan hataları en aza indirgiyorsunuz. Nefes ve Eser çok ayrı. Eser özellikle Nefes’e göre daha rahat büyüyor. Ben insanların Nefes’e dokunmasına bile izin vermezdim! O kadar abartmışım. 

* Siz Beşiktaşlısınız, Nefes Galatasaraylı ve derbiye Galatasaray formasıyla gitmişsiniz...
- Galatasaray tribünündeydik, haliyle Galatasaray formasıyla gittim. Bir de formayı zorla aldırıp, benimle fotoğraf çektirip Instagram’a koyduruyor. Klarnet çalmak kolay kalıyor babalığın yanında!

Haberin Devamı

Serkan Çağrı:Klarnet çalmak babalıktan kolay

 

Haberin Devamı

ATA BANA KIZABİLİR BEN ONA KÜSEBİLİRİM

* Ata Demirer yeni albüm sürecinde dijital reklam ajansınız gibi çalıştı. Dostluğunuz filmle mi başladı?
- Filmden önce başladı aslında ama birbirimizi yıllardır tanıyormuşuz gibi, abi-kardeş ilişkisi gibi bir bağ oluştu. O bana bir abi gibi kızabilecek yetkiye, ben de kardeşi gibi küsebilecek duruma sahibim. Ata’nın müzik bilgisi muazzamdır. Çeşitli müzik türleri konusunda konuşabildiğim ender insanlardandır.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!