Serdar Ortaç'ın sağlık durumu nasıl? İşte Ortaç'tan üzen açıklama

Güncelleme Tarihi:

Serdar Ortaçın sağlık durumu nasıl İşte Ortaçtan üzen açıklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 15:25

Serdar Ortaç, ilerleyen MS hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 'Parmaklarım kilitleniyor, ayaklarım tutmuyor' diyerek hastalığının zorluğunu anlatan Serdar Ortaç’ın sözleri ardından MS hastalığı yeniden gündeme geldi. Peki MS hastalığı nedir?

Haberin Devamı

Uzun süredir MS hastalığı ile mücadele eden Serdar Ortaç, Star TV ekranlarında yayınlanan Duymayan Kalmasın programına konuştu. Yıllardır mücadele ettiği MS hastalığı hakkında konuşan ünlü şarkıcı, çektiği acıları, "Piyano çalarken parmaklarım kilitleniyor. Bazen eller uyuşuk, ayaklar uyuşuk. Yürürken dengede duramıyorum" sözleriyle anlattı. Serdar Ortaç’ın MS hastalığına yönelik sözleri sosyal medyanın da en çok konuşulan konusu oldu.

MS HASTALIĞI NEDİR?

Halk arasında MS hastalığıolarak bilinen Multiple Skleroz;hareket aksaklığı, kaslarda güçsüzlük, kısmi felç, dengesizlik, konuşma ve görme bozuklukları gibi çeşitli belirtilerle ortaya çıkabiliyor. Ataklar halinde görülen MS, erkeklere oranla kadınlarda 2 kat daha fazla görülüyor. MS hastalığının belirtileri ve tedavisi kişiye özeldir. Benzer şekilde gelişen ve aynı bulgularla seyreden iki MS’li hasta bulabilmek mümkün değildir. Hastalığın bireyin kendisinde ve hastalar arasında farklı seyretmesi, hastalığın zamanlamasını, beyinde tuttuğu yeri ve bulguların şiddetini farklı kılmaktadır. Genel alarak MS’li olgularda, beynin veya omuriliğin kontrol ettiği her hangi bir fonksiyonun tam veya yarı tam kaybı gözlenir.

 

BAKMADAN GEÇME!