Muhammed Ali ringlerin en büyüğüydü

Güncelleme Tarihi:

Muhammed Ali ringlerin en büyüğüydü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 14:21

Ne kadar renkli ve gürültülü bir yer de olsa, Cumhuriyetçiler’in Cleveland’daki konferansında öne çıkan bir isim vardı. Amerikan bayrağı renklerinde pırıltılı bir ceket giyen, arka sıralarda olmasına rağmen dikkatleri üzerine çekmeyi başaran o isim, efsanevi organizatör Don King’den başkası değildi. Daphne Barak, şu sıralar burnundan soluyan King’le o kongrede bir araya geldi, öfkesinin sebebini sordu.

Haberin Devamı

Don King’in şu sıralar çok sinirli olduğunu biliyorum. Haliyle ilk olarak bu öfke konusunu açıyorum. İtiraz etmiyor, lafı evirip çevirmiyor. “Evet, Donald Trump’ı destekliyorum. Açıklamamı haziran başında yaptım” diyor, oradan tanışma hikayelerine geçiyor:
“Yıllardır birbirimizi tanırız. 80’lerde Atlantic City, boks dünyasının merkeziydi. Donald da otelinde yüksek profilli dövüşlere ev sahipliği yapıyordu. Birçok Mike Tyson dövüşü gerçekleştirdi. Bir orgazinatör olarak onunla aynı noktadaydık. Sonunda arkadaş olduk. Kendisinin başkanlık yarışına girdiğini duyduğumda sevindim, parti adayı olarak seçildiğinde de onu kutladım.”

Muhammed Ali ringlerin en büyüğüydü


ÖNLENEN KONUŞMA İPLERİ KOPARDI

Evet, Don King onu tebrik etti. Ama şimdi çok aceleci davrandığını düşünüyor olabilir.
Çünkü kendisinin kongrede konuşma yapacak isimlerden biri olduğu konuşuluyordu.
Ama ismi konuşmacılar arasında yer almadı.

Muhammed Ali ringlerin en büyüğüydü

MUHAMMED ALİ’DEKİ POTANSİYELİ GÖRDÜM

Bu karar, King’i çok sinirlendirdi: “Evet, çok sinirliyim. Trump’ın insanları beni listede istemedi. Benim için ‘Eski bir suçlu’ dediler. 60 yıl önceydi bu. Kim takar ki? Neden? 60 yıl önce hapse girdiysem girdim. Sonrasında önemli bir kariyer yapmadım mı, büyük başarılara imza atmadım mı? Onlar için ölene kadar suçlu mu kalacağım?”
King, birkaç hafta önce Muhammed Ali’nin cenazesinde de dikkat çekmişti. Gözyaşları hiç durmadı.
O günü hatırlıyorum, “Muhammed hayal ettiğim her şeyi yaptı” diyor.
Don King, Muhammed Ali ile George Foreman arasında 1974’te Congo’da düzenlenen “Rumble of the Jungle” karşılaşmasını da organize etmişti. Geçmişi anımsıyor, “Muhammed, ringlerin en büyüğüydü. Olabileceğin en iyisi... İlk günden bunu görmüştüm” diyor.

Muhammed Ali ringlerin en büyüğüydü


MICHAEL JACKSON ANNE EKSİKLİĞİ YAŞIYORDU

Ohio yerlisi King, başkalarında da büyük yetenekleri ilk günden keşfetmişti. Michael Jackson gibi.
King “Joe (Jackson) bir gün bana geldi. Çocuklarının yani The Jackson Five’ın promosyonunu yapmak istiyordu. Endüstrideki birçok önemli isim tarafından geri çevrilmişti. Ahmet Ertegün’le de görüşmüş ama Ertegün onları istememişti. Bense büyük bir potansiyel görmüştüm.”
Hikayenin devamını tahmin edersiniz...
King aynı zamanda ailedeki kişisel problemleri de görmüştü. “Çocukları sokaklardan alma görevi Joe’daydı. Onları eşi Katherine ile eğittiler. Ama çocukların eğitmenden çok bir anneye ihtiyaçları vardı. Michael herkesten fazla bu eksikliği hissediyordu.”

Haberin Devamı


BİR SABAH KALKTIM SAÇLARIM BÖYLEYDİ

Haberin Devamı

Saçları yıllardır değişmiyor, hepsi dikiliyor! Nasıl böyle durabildiklerini merak ediyorum. Bunun için özel bir şey yapmadığına yeminler ediyor, tanrının bir lütfu olduğunu söylüyor: “Bir sabah kalktım ve saçlarım böyleydi. Evet tam hikaye bu, neden gülüyorsun ki? Ben de bunu tanrının bir işareti olarak gördüm. Saçlarım o zamandan beri aynı.”

HÂLÂ EN İYİ ORGANİZATÖR BENİM

150 milyon dolardan fazla mal varlığı var Don King’in... Emekli olmaya ise hiç niyeti yok. Bir süre önce de 33 yaşındaki boksür Isaac Ekpo ile anlaşma imzaladı. Yeni anlaşmayı hatırlatıyorum, “Hâlâ koku alabiliyorum. İnsanlardaki potansiyeli görebiliyorum. Bu yüzden en iyi organizatör benim” diyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!