Korku dozu yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Korku dozu yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 13:32

Korku filmi severlerin merakla beklediği “The Conjuring 2” 10 Haziran’da gösterime girdi. Barbaros Tapan, yönetmeni James Wan, başrol oyuncuları Vera Farmiga ve Patrick Wilson’la Amerika’da görüştü.

Haberin Devamı

JAMES WAN: KORKU FİLMİ, ÇOCUKLUKTA BAŞLAYAN BİR TUTKU

*Korku filmlerinin rekorlar kıran yönetmenisiniz. 2004’te çok düşük bütçeyle yaptığınız “Saw”, “Scream”den sonra o dönem en çok izlenen korku filmi oldu. Nasıl başladı korku filmlerine olan bu ilgi?
- Çocukken en çok ruhlar, şeytanlar, cinler, perilerle ilgili hikayeleri severdim. Onları dinlerken aldığım zevki, duyduğum merakı size anlatamam. Kariyerimi bu yönde şekillendireceğimi çok iyi biliyordum. Yani çocukluktan başlayan bir tutku diyebiliriz.

*“The Conjuring 2”ye gelirsek... İlk filmin büyük başarısı ikinci filmde üzerinizde baskı oluşturdu mu?
- Hem de nasıl... Kendi kendime çok stres yaptım, ilk filmin altında kalmaması için kendimi çok zorladım. En iyisini çıkarmam gerektiğini biliyordum. Hikayeyi anlatırken tüm sahnelere ekstra özen gösterdim; oyunculara, kamera hilelerine kadar her detayı uzun uzun düşündüm. İlk filmden daha da korkunç olmasını istedim çünkü hedefim her filmde bir öncekini aşmak.

*Yaptığınız onca başarılı korku filminden sonra “Fast and Furious 7”yi (Hızlı ve Öfkeli 7) çektiniz. Film 390 milyon dolarlık rekor açılıştan sonra toplam 1.5 milyar dolar hasılat yaptı ve tüm zamanların en çok izlenen filmleri listesinde 6’ncı sıraya yükseldi. Serinin yeni filmini yönetmeyi, teklif edilen astronomik ücrete rağmen “The Conjuring” için reddettiğiniz konuşuluyor. Doğru mu?
- “Hızlı ve Öfkeli 7” farklı türde filmler de yönetebileceğimi kendime ispatlamam için harika bir fırsattı. Onun için kabul ettim. Hollywood’da, eğer bir konuda çok iyiysen herkes o alanda devam etmeni istiyor. Ben sinema aşığıyım. Evet korku filmleri benim için tutku, yapmaktan en çok zevk aldığım filmler ama sonuçta ben bir yönetmenim. “Hızlı ve Öfkeli 7”den sonra kendimi ispat ettiğimi düşündüm, şimdi farklı filmler için kapılar açık. Sekizinci film yerine “The Conjuring 2”yi tercih ettiğim de doğru. Umarım ilk film kadar beğenilir.

Haberin Devamı

Korku dozu yükseldi

Haberin Devamı

VERA FARMIGA: KORKU FİLMLERİNDE HER OYUNCU ROL OLAMAZ

*Korku filminde rol almakla diğer türlerde oynamak arasında fark var mıdır?
- Tabii ki fark var. Korku filmlerini çekerken daha dirençli ve güçlü olmanız lazım. Çetin roller, biraz cesaret gerektiriyor. Bazı oyuncular çok çok başarılı olmalarına rağmen korku filmlerinde oynayamıyorlar (gülüyor) ya da tercih etmiyorlar.

*Film gerçekten çok korkunç, izleyicilere mesajınız nedir?

- Yönetmenimiz inanılmaz yaratıcı, bir o kadar da detaycı. Ses tonumuzdan ifademize, ışıklardan gölge oyunlarına her şeye çok dikkat ediyor. Her filminde limitlerini zorluyor. Bence sadece korku filmi severler değil herkes izlemeli. Yönetmenimizin aklından geçen bu dehayı görmeliler, gerçekten çok farklı bir bakış açısı var. Hikaye de çok heyecanlı, ayrıca genç oyuncular olağanüstü iş çıkardılar. Her açıdan ilk filmin ötesine geçti diyebilirim.

Haberin Devamı

Korku dozu yükseldi

 

PATRICK WILSON: ÇEKİMİN İLK GÜNÜNDE SETE RAHİP GELDİ VE HEPİMİZİ KUTSADI

*Yeni filminiz inanılmaz korkunç... İtiraf etmeliyim ki bazı sahnelerde bakamadım. Çekimlerine başlamadan sete rahip getirildiği, tüm ekibin kutsandığı doğru mu?
- Evet... İlk filmi çekerken set ekibinden bazı arkadaşlar garip şeylerin olduğundan bahsetti. Ben şahit olmadım ama birkaç kişi aynı şeyleri anlatınca, ikinci filmin ilk set gününde rahip getirildi. Tüm set ekibi ve oyuncular günah çıkarttı, kutsal su ve yağlarla kutsandı. Yönetmenimiz hiçbir şeyi şansa bırakmak istemedi yani...

*İlk filmde de başroldeydiniz. James Wan ile çalışmak nasıl?

- Birlikte dördüncü filmimiz. Daha önce “Insidious 1” ve 2’de de oynamıştım. Öncelikle James korku filmlerinde bir dahi, bunu kabul etmek lazım. Bazı sahneler var ki daha önce hiçbir korku filminde görmediniz. Yani bizim filmlerimiz sıradan korku filmleri gibi değil, gerçekten korku filmi.

*Hikayeden bahseder misiniz biraz?
- Ed ve Lorraine Warren, iki şeytan-ruh araştırmacısı. Londra’da yaşayan 4 çocuk annesine evinde meydana gelen garip olaylar nedeniyle yardıma gidiyorlar ve hikaye başlıyor. Korku film severler, bu filmi izlesinler, asla pişman olmayacaklar. James Wan’in ustalığıyla harika bir iş çıktı. Şimdiye kadar yapılan korku filmlerinin en iyisi.

Haberin Devamı

Korku dozu yükseldi

 “The Conjuring”, 319 milyon dolar hasılatla “The Exorcist”ten sonra dünya çapında en çok izlenen ikinci korku filmi oldu. Bu başarı 10 Haziran’da vizyona giren devam filminden beklentiyi de artırıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!