Kayseri'deki üvey anne dehşeti ünlüleri isyan ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Kayserideki üvey anne dehşeti ünlüleri isyan ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 17:03

Kayseri’de bir kadının iki üvey çocuğuna yaptığı eziyetin görüntüleri, Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Çocuklara eziyet, yaralama ve cinsel istismardan 46 yıl hapis cezasına çarptırılan kadın, dün ünlüler dünyasının da gündemindeydi. Sosyal medyaya olayla ilgili tepki mesajları yağarken, Gülben Ergen’den farklı bir yorum geldi: “Ceza yetmez, şiddet olayının kökenine inmek gerek.”

Haberin Devamı

Kayseri’de iki çocuğun üvey annelerinden gördükleri şiddet, babalarının eve yerleştirdiği gizli kamera görüntüleriyle ortaya çıkarıldı. Kan donduran o görüntüler, ünlüler dünyasını da ayağa kaldırdı. İlk tepki gösterenlerden biri Gülben Ergen oldu. Instagram’a oğulları Atlas, Ares ve Güney’in uyurken çekilmiş bir fotoğrafını yükleyen sanatçı, altına şöyle yazdı: “Kayseri’de insan görünümlü kadının minicik çocuğa şiddetini izledim! Ayağının altına vurduğu sopayı gördüm. Yerde sürükleyip tepetaklak ettiği çocuğun haykırışlarını dinledim! Yerimde duramıyorum! Ülkem insanının değerlerinden korkar oldum! Sevgisizlik şiddetin temelidir! Bu tesadüfen haberini gördüğümüz video! Görmediklerimiz bilmediklerimiz var. İçe atar çocuk bu acıyı. Sonra öyle bir çıkartır ki, yakar dünyayı! Çünkü yaktılar onun dünyasını! Ayağının altı şiş çocuk... Yerde sürünmekten atleti dışa çıkmış çocuk. Sopa sokulan ağzı zonklayan çocuk. Sen ne hissediyorsun? Bizi öküzden ayıran duygunun adı merhametse, sana sahip çıkalım çocuk. O kadının aldığı ceza ölüm olsa ne yazar? Çocuk ne olacak çocuk? Pedagog lazım. Oyun terapisi lazım. İyilik lazım. Derin sohbetler etmek lazım. İçinde gömdüğünü dışa akıtması lazım. Çocuklarımın varlıklarına şükür ederek o beyaz yastığa uzanıp dualara sığınacağım şimdi. Çok acıyor canım ama çok.”

Haberin Devamı

Kayserideki üvey anne dehşeti ünlüleri isyan ettirdi

Ergen, bu paylaşımın ardından Hürriyet’e yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: “Herkes kadınının alacağı cezanın derdinde, ben çocuğun. Sahip çıkılmadığı takdirde o çocuk da kendi karısını, kendi çocuğunu dövecek. Bunu toplumsal bir mesele haline getirmemiz lazım. İnsanlar anlamıyor, aile içi şiddetin üstü hep örtülüyor. Asıl şiddet olayının kökenine inmek gerek. Milletimiz hemen idama götürme meraklısı ama o kadını dinlemek lazım.” 

 

ONLAR NE DİYOR

- Esra Erol: Ne olur Kayseri’deki anne şiddetinin görüntülerini yayınlamayın! İnsan yüreği kaldırmıyor. Gözlerime inanamıyorum, aklım, ruhum ve midem almıyor. O çocukların maruz kaldığı şeyleri, yaşadıklarını düşünmek kahrediyor. O mahlukat için topluma örnek olacak bir uygulama var mı? Ben bu kadın için suç işlerim.

Haberin Devamı




- Ece Erken: Vali açıklamış, çocukların durumu iyiymiş, şeytan 46 yıl ceza almış! O çocuklar ne kadar iyi olabilirler ki, nasıl unutabilirler yaşadıklarını, nasıl mutlu olurlar bir daha? Pedagoglar eşliğinde ruhsal durumlarının düzeltilmesi gerek. ANNE şefkati gerek. Allah tüm evlatlarımızı korusun, çok canım yandı, içim acıdı. Bir anne olarak çok içim acıyor ama bu şeytana beddua etmek için anne olmaya da gerek yok, insan olalım yeter.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!