Kate Beckinsale:Kendime çırak muamelesi yapıyorum

Güncelleme Tarihi:

Kate Beckinsale:Kendime çırak muamelesi yapıyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 15:54

“Karanlıklar Ülkesi” serisinin beşinci filmi “Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları”, 2 Aralık’ta vizyona girdi. Filmin başrol oyuncusu Kate Beckinsale ile Los Angeles’ta bir araya geldik ve canlandırdığı Selene karakterini konuştuk. Mesleğinde kendine çırak muamelesi yaptığının altını çizen oyuncu, her şeyi denemeyi ve öğrenmeyi istediğini söyledi.

Haberin Devamı

“Karanlıklar Ülkesi” (Underworld) serisinin beşinci filmi, sizin serideki dördüncü filminiz. Nedir sizi seriye bu kadar bağlayan?

- Bilmiyorum, aramızda çok özel bir bağ oluştu. İlk “Underworld”ü yaptıktan sonra bir tane daha yaparım diye aklımdan asla geçirmedim. İlk film güzel bir deneyimdi ama kariyerimi yönlendireceğim bir yol değildi. Şimdi serinin beşinci filmini çektik ve garip bir hisle çok özel bir bağ oluştu aramızda.
Sene başında romantik komedi “Love & Friendship” ile beyazperdedeydiniz. Şimdi de “Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları” vizyonda. İki farklı tarzda filmde aynı yıl içerisinde sinemada yer almak nasıl bir deneyim oldu?
- Evet ikisi de aynı yıla denk geldi. Böyle olmasını planlamamıştım! Kendime ve kariyerime her zaman çırak muamelesi yapıyorum. O yüzden beni korkutan her şeyi denemeyi ve öğrenmeyi istiyorum. Doğru diyorsun, iki farklı tarzda film belki ama bir oyuncu için en güzel şey, farklı yönlerini izleyici ile paylaşmak, onlara göstermektir. O yüzden aynı yıl içine denk gelmesi de aslında güzel oldu.
Serinin beşinci filminde nasıl bir Selene var?
- Serinin dördüncü filminde Selene bir kızı olduğunu öğrendi, bu filmde artık kızı için her şeyi göze alıp kendini tehlikenin içine atmaktan hiç çekinmiyor.

Haberin Devamı

Kate Beckinsale:Kendime çırak muamelesi yapıyorum


İZLEYİCİYLE ARAMIZDA
ÖZEL BİR BAĞ VAR
İlk Underworld filminizle şimdiki arasında ne tür farklılıklar var?
- Her yeni filmde bütçemiz biraz daha arttı. Bu da tabii ki daha yaratıcı bir şiddet göstermemizi sağladı.
Yaratıcı şiddet mi?
- Evet, filmimizde yaratıcı bir şiddet var (Gülüyor). Bu filmde silah yerine kılıç kullanıyorum. Her ne kadar çekimlere başlamadan panik yapsam da bir şekilde öğreniyorsunuz. Ama beni asıl etkileyen çekimler bitip film düzenlenmeye başlayınca o sahnelerin yan yana konması ve her şeyin harika görünmesi... Hem filmi çekerken hem de çekimler sonrasında yaratıcılık inanılmaz boyutlarda...
Ve “Underworld”de bir kadın liderliği var...
- Doğru, izleyici kadınları bu tarz rollerde görmeyi seviyor. Fanlar bizim hikayemize güvendiler ve bizi sadece filmimiz için seviyorlar. O yüzden izleyicimizle aramızda özel bir bağ var...

Haberin Devamı

Kate Beckinsale:Kendime çırak muamelesi yapıyorum


KIZIM DA OYUNCU
OLMAK İSTİYOR
Oyuncu Michael Sheen ile Lily Mo adında bir kızınız var. O da oyunculuğu düşünüyor mu?
- Evet, o da oyuncu olmak istiyor. 9-10 yaşındayken “Twilight”ı okumuştu ve bir gün bana, “Anne Noel’de tek isteğim vampir olmak. Başka bir şey istemiyorum” dedi (Gülüyor). Tabii benim ve babasının etkisi de var ama kendi kararı olacak, etkilemek istemiyorum.
Seyahatlerinizde otel odalarında sıkıldığınızda oynadığınız bir oyun varmış. Nasıl bir oyun?
- Evet, uzun seyahatlerimde yanıma aldığım bir at kostümü var. Eğer çok sıkılırsak kostümü giyip eğleniyoruz. Yakında Rusya’ya gideceğim. Kesinlikle yanıma alacağım. Belki oradan İstanbul’a bile geçebiliriz, kim bilir! (Gülüyor)

Haberin Devamı

 OYUNCULUK İÇİN OKULU BIRAKTIM

Oxford Üniversitesi’nde Fransız ve Rus Edebiyatı okudunuz ama oyunculuğu tercih ettiniz. Neden böyle bir yol izlediniz?
- Anne babam da oyuncuydu. Zaten 4 yaşında bir televizyon deneyimim olmuştu. Ama çocukluğum hep okumak üzerineydi. Kitap okuma bağımlısıydım. Beni okumaktan alıkoyacak hiçbir şeyi hayatıma sokmuyordum. Oxford’a kabul edildim, okulun üçüncü yılında dil - edebiyat öğrencisi olarak Fransa’da devam etmem gerekiyordu. Paris’e taşındım. Okulu bıraktım ve oyunculuk macerasına atıldım...

KATE BECKINSALE KİMDİR?
1993 yılında Oxford Üniversitesi’nde öğrenciyken ilk filmini çeken oyuncu, bu meslekten çok etkilenip okulunu bıraktı. 2003 yılında ünlü aksiyon- korku serisi “Underworld”ün ana karakteri Selene olan oyuncu, serinin beşinci filmiyle beyazperdedeki yerini aldı.

BAKMADAN GEÇME!