'Beni ister öp ister döv' demiÅŸti: Tokadı yüzünde patladı

Güncelleme Tarihi:

Beni ister öp ister döv demişti: Tokadı yüzünde patladı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 04, 2023 09:23

Sinema perdesinde izlediÄŸiniz filmlerin, hep bir senaryoya baÄŸlı olarak çekildiÄŸini düşünüyorsunuz deÄŸil mi? Oyuncuların söyledikleri sözlerin, yaptıkları davranışların...Â

Haberin Devamı

Genel olarak öyle elbette. Ama bazen bu durumun dışına çıkıldığı da oluyor. Zaten buna sektörde 'doğaçlama' deniliyor.

Bazen bir kavga sahnesinde oyuncular senaryoda yazılı olmayan bir davranışı sergileyebiliyor. Ya da bazen aslında senaryoda yer almayan bir öpüşme sahnesi eklenebiliyor. 

Beni ister öp ister döv demişti: Tokadı yüzünde patladı

'SENARYOYA ÖPÜŞME SAHNESİNİ BEN EKLETTİM' DEMİŞTİ
Bunun örneklerinden birini ünlü oyuncu Margot Robbie, Babylon filminin tanıtım toplantılarında anlatmıştı.

Onun söylediğine göre Robbie, rol arkadaşı Brad Pitt'i öpebilmek için senaryoda olmayan öpüşme sahnesini eklemesi için yönetmen Damian Chazelle'i ikna etmişti.

Haberin Devamı

Belki de bütün bunlar filme olan ilgili artırmak için atılan adımlar ama yine de kimi zaman senaryoda yazılı olmayan bazı ayrıntılar film sahnelerinde yer alabilir.

Beni ister öp ister döv demişti: Tokadı yüzünde patladı

FİZİKSEL ETKİLEŞİM KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARDILAR
İşte bunun son örneklerinden birine dair ipucunu da iki ünlü oyuncu Joaquin Phoenix ile Vanessa Kirby sergiledi.

Anlattıklarına göre önemli rollerini paylaştıkları Napoleon adlı filmde birlikte kamera karşısına geçen iki oyuncu, senaryoda olmayan bir tokat sahnesini "kendi kafalarına göre" önceden anlaşarak eklemişler.

48 yaşındaki Oscar ödüllü Phoenix ile 35 yaşındaki rol arkadaşı Kirby, Empire'a verdikleri röportajda bu konudan söz etti.

Hemen hatırlatalım, filmde Phoenix Napoleon Bonaparte rolünde. Kirby ise onun karısı Josephide de Beaunarnais'yi canlandırıyor. Filmin yönetmen koltuğunda RidleyScott ustanın oturduğunu da belirtip hemen iki ünlü oyuncunun senaryoya ne tür bir sahne eklediğine bir bakalım.

Joaquin Phoenix ile Vanessa Kirby'nin anlattığına göre iki oyuncu, bazı sahnelerdeki fiziksel etkileşimler konusunda bir anlaşmaya vardı. Buna göre ikisi de o tür sahnelerde birbirlerini serbest bırakacaklardı.

Haberin Devamı

Beni ister öp ister döv demişti: Tokadı yüzünde patladı

'NE Ä°STERSEN YAP' DEMÄ°Åž
Phoenix'in söylediğine göre Kirby, ünlü oyuncuya "Bak, her ne hissedersen onu yapabilirsin" dedi. Buna karşılık Joaquen Phoenix de "Tamam, aynı şey senin için de geçerli" diye yanıt verdi.

Yine Phoenix'in söylediğine göre rol arkadaşı Kirby sözlerini şöyle sürdürdü: "Bana tokat atabilirsin, tartaklayabilirsin, itebilirsin. Hatta beni öpebilirsin. "

Joaquin Phoenix sonra da şunları söyledi: "Dönem dramalarındaki klişeleri yıkmak adına birbirimizi şaşırtacak bazı yaratıcı şeyler yapma konusunda bir anlaşmaya vardık."

Söz konusu sahne, Napoleon ile Josephine'in boşanmasını anlatıyordu. Olup biteni Joaquin Phoenix'ten dinleyelim: "Onların kilisedeki boşanmaları sırasında kullandıkları kelimeleri kullanıyorduk. Bu olduğunda, bir arşiv canlandırmasını sadık bir şekilde gözden geçirebilir, satırları okuyabilir ve sonra eve gidebilirsiniz. Ama her zaman birbirimizi şaşırtmak istedik."

Haberin Devamı

Beni ister öp ister döv demişti: Tokadı yüzünde patladı

ANLAÅžMALI TOKAT
İki oyuncu "birbirlerini şaşırtma" konusunda anlaştıktan sonra belirli alanlarda senaryoda olmayan hareketlere yer verdi. İşte bunlardan biri de tokattı. Phoenix'in Kirby'nin suratında patlayan tokadı! 

Phoenix; Empire'a verdiği röportajda şunları söyledi: " Birbirimizi şoke etmek için meydan okumaya teşvik ettik. Birbirimizden bunu talep ettik." İşte o anlaşmanın sonucu olarak da Kirby'nin yüzünde Phoenix'in tokadı patladı.

Fakat Vanessa Kirby'nin bundan bir şikayeti yok. Ona göre böylesine yaratıcı bir partnerle çalışmak insana güvende hissettiriyor.

İki oyuncunun bu anlattıklarının ardından kısaca filme de bir bakalım. Senaryosunu David Scarpa'nın yazdığı filmin yönetmeni Ridley Scott.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!