Heykel gibi bir form için 2 altın kural

Güncelleme Tarihi:

Heykel gibi bir form için 2 altın kural
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2014 03:49

Kalemle çizilmiş gibi heykelvari bir form çok zor bir hedeftir. Ciddi özveri, irade, sabır, disiplin ve azim gerektirir ama mümkündür! Aşağıda iki adım üzerine kurulu bir yöntemi kaleme aldım. Üç ay boyunca titizlikle uygulanırsa güzel sonuçlar verecektir.

Haberin Devamı

1.Adım : Alışveriş & Beslenme

Heykel gibi bir form için 2 altın kural
Dünyanın en etkileyici vücuduna sahip olabilirsin ama üstü yağ ile örtülü ise yani formda değilseniz, onu göremezsin! Günü 5-6 ufak öğüne bölmek ile başlayalım çünkü bu metabolizmana uyumama talimatı verir. Ve sonuçları engelleyen gıdaları tüketmeyi durduruyoruz:
Heykel gibi formun düşmanları: Beyaz ekmek, makarna, gazlı içecekler, şekerleme, fast food, hidrojene yağlar, şekerler ve früktozlu mısır şurubu.
Heykel gibi formun dostları:Yulaf ezmesi, kepekli kızarmış ekmek dilimleri, tam tahıllı ekmek, sızma zeytinyağı, avokado, lor peyniri, meyve, sebze, fındık, yumurta, doğal fıstık ezmesi, tavuk, balık, protein ve su.
Düzenli ve bilinçli olarak kötü gıda alışkanlıklarımızdan vazgeçmeyi görev haline getireceğiz. Yapmazsak, kalemle çizilmiş gibi bir vücuda sahip olmak imkansız olacaktır. Bırakın kalemle çizilmeyi, inanın bana birkaç kilodan fazla veremezsiniz, verdiklerinizi de geri almanız an meselesidir. Dost acı söyler!

2. Adım: Egzersiz
Kendine 2 farklı egzersizi dert edinmelisin: Yağ yakımı ve forma girmek için kardiyo; kas inşası için ağırlık egzersizleri. Haftada da 3-4 kere spor yapmayı hedeflemelisin.
Bugün ben sahilde rastladığım bir parkta adeta kendimi çocuk gibi hissettim ve hayal gücümü kullanarak spor salonunu parka taşıdım. Peki ağırlıklar?.. Elbette ağırlıkları taşımadım.
Hayal gücümü kullanıp vücudumu bir ağırlığa çevirdim. Çocuk parkında dizayn ettiğim bu egzersizleri aynı zamanda videoya çektim. Çektiğim bu yeni filmi dilerseniz web sayfam, www.murattavman.com’a girip diğer 100’lerce yemek ve egzersiz filmleri ile birlikte izleyebilirsiniz. İçinizdeki çocuğu dışarı çıkartın.

Heykel gibi bir form için 2 altın kural

1. Egzersiz: Salıncakta şınav & diz çekiş
Hedef kaslar: Göğüs, omuz, arka kol, mide
Heykel gibi bir form için 2 altın kural

Yapım: Ayaklarını salıncağın el tutma yerine tak. Şınav pozisyonu al. Yukarı kalkarken dizlerini göğüslerine doğru çek ve yavaşça bırakırken tekrar şınava in.

2. Egzersiz: Salıncağı alına çekiş
Hedef kaslar: Pazı
Yapım: Elleri salıncağın el koyma yerinden kavra. Avuç içleri sana baksın. Vücudunu 45 derece eğimli tut. Yalnız dirseklerini kırarak avuç içlerini alnına değdir ve geri bırak.
Heykel gibi bir form için 2 altın kural

3. Egzersiz: Kaydırakta mekik
Hedef kaslar: Karın kasları
Yapım: Kaydıraktaki eğim karın kaslarındaki zorlanmayı artırır. Sabit tempoda diyaframdan nefes vererek göğüslerden karnını aşağı doğru bastır ve aynı hızla sırtını yere yaslamadan indir.
Heykel gibi bir form için 2 altın kural

4. Egzersiz: Tahterevallide arka kol
Hedef kaslar: Arka kol, yan göğüs
Yapım: El koyma yerine ellerini koy. Göbeğinin hizasına getir. Şimdi yalnızca arka kol kaslarını kullanarak kendini aşağıya doğru bırak ve kaldır.

Haberin Devamı

Fit ipucu: Vücudumu belirsizlik içinde bırakmak ve değişikliğe zorlamak için bu egzersiz rutinini set aralarında hiç beklemeden diğer egzersize geçerek uyguladım. Bu şekilde 4 egzersizi 1 kere maksimum tekrarda uygulayıp sonrasında 1 turu tamamladım ve 1 dk. dinlendim. Toplamda 4-5 tur yaptım.
Bu yazdıklarımı 3 ay boyunca son derece titiz bir şekilde uygula. Egzersizlerini her ay değiştir. Beslenme planını disiplinli bir şekilde takip et ve sonuçta, kişiden kişiye değişecek olsa da gözle görülür bir ilerleme olduğunu sen de fark edeceksin.
Bu senin tarafından ortaya konması gereken özveri ister ama aynaya bakıp kendini bir heykel gibi görünce nasıl hissedeceğini hayal bile edemeyeceksin. Çünkü yarattığın bu yeni sen, senin en büyük sanat eserin olacak.

Heykel gibi bir form için 2 altın kural

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!