Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, daha da büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, daha da büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2017 15:30

Frankfurt ve Rüsselsheim kentlerinde beş oyunun sahnelendiği, ünlü sanatçıların oyunculuk dersi verdiği, konferanslarda konuştuğu Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nin 4’üncüsü sona erdi. Frankfurt Başkonsolosu Karartı, festivali daha da genişleterek geleceğe taşıyacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

TİYATRO Frankfurt, Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu ve Hessen Kültür Bakanlığı’nı himayesindeki festival, Osmanlı’nın son günlerini anlatan Uğur Saatçi’nin yazdığı güldürü ‘Bu da Geçer Ya Hu’nun Rüsselsheim Tiyatrosu’nda sahnelenmesiyle sona erdi. Seyirciler, oyunu sahneleyen Adana Devlet Tiyatroları oyuncularını dakikalarca alkışladı.
 Adana  Devlet Tiyatroları Müdürü Efe Ünsal’a bir plaketle teşekkür eden Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, “Bizi mest ettiniz, çok güzel bir akşam yaşattınız. Bu güzel eseri izlemek bizim için bir keyif oldu. Harika bir ekibiniz var. Bütün, sanatçılara ve tiyatro emekçilerine içten tebriklerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TİYATROSEVERLERİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Tiyatro festivalinin Avrupalı Türklerin izleyemediği oyunlar, çok değer verdiği sanatçıları getirdiğini kaydeden Başkonsolos Karartı, “Bunu gelecek yıllara daha derinleştirip, daha geliştirerek taşımak istiyoruz. Devlet Tiyatroları’nın desteğine ihtiyacımız var. Takipçisi olacağız. En önemlisi siz tiyatroseverlerin de desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, daha da büyüyecek

DOSTLAR DAVET EDERSE, SEVE SEVE GELİRİZ

Son gösterimde ayakta alkışlanan ‘Bu Da Geçer Ya Hu’nun ‘Süha Yüzbaşı’sı Doruk Nalbantoğlu, Avrupa’ya endişeyle geldiklerini ancak seyircinin kendilerini yanılttığını söyledi. Bu oyunla birlikte ilk kez Avrupa’da oynadıklarını belirten Nalbantoğlu, “Aynı frekansı yakalayabilecek miyiz diye merak ediyorduk. Oyuncular olarak böyle bir endişemiz vardı. Avrupa’da yaşayan insanlar bizim o kadar detayı görebilecekler mi, ince mizaha, Türkçeye hakimler mi diye endişemiz vardı. Bizi yanılttılar. Çok güzel bir karşılık bulduk. Güzel bir alışveriş oldu. Adana olarak artık her zaman gelmek isteriz. Bir sonraki festivalde de yer almak isteriz. Çok değerli dostlar bizi tekrar davet edeceklerini söylediler. Biz de seve seve geliriz” diye konuştu

Haberin Devamı

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, daha da büyüyecek

FRANKFURT DEVLET TİYATROLARI NEDEN OLMASIN

Festivalde düzenlenen ‘Tiyatro’ konulu panele Devlet Tiyatroları (DT) Başrejisörü Sinan Tekinton, İstanbul DT Müdür Yardımcısı Celal Kadri Kınoğlu, Yazar Nazif Uslu, Adana DT Müdürü Efe Ünsal ve DT Sanat Yönetmeni Ahmet Sümer ile oyuncu Zafer Algöz katıldı. Nur Onur’un sunuculuğunu yaptığı panelde konuşan Sinan Tekinton, Devlet Tiyatroları’nın Avrupa’yı da bölge tiyatroları olarak görmeye başladığını, ilk yapılaşmanın Makedonya’da başladığını duyurdu. Tiyatronun ekonomik külfetinin çok olduğunu kaydeden Tekinton, “Mümkünse gelen tiyatrolara yoğun ilgi gösterin ki devamı olsun. Frankfurt Devlet Tiyatroları neden olmasın! Makedonya’dan gelen çok ciddi talep üzerine ilk oradan başladık” dedi.

BAKMADAN GEÇME!