Fenomen ajan MacGyver geri dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Fenomen ajan MacGyver geri dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 14:14

80’li yılların sonlarında pek çoğumuzu ekrana bağlayan gizli ajan MacGyver’ı hatırlıyor musunuz? Hani zor durumlarda elindeki sınırlı imkanlarla türlü icatlar yaparak kendini kurtarmayı başaran becerikli adamı? MacGyver’ın 2016 versiyonuna hazırlanın: Bu defa tek başına değil...

Haberin Devamı

Teknoloji bilgisi, “aksiyon adamı” olma hali ve zekası ile pratik icatlar yaparak kendini ölümcül durumlardan kurtaran bir ajan: Angus MacGyver...
Bu karakterin etrafında şekillenen, 80’li yılların sonlarında hayal gücümüzü zorlayan senaryoları sayesinde her hafta iple çekerek beklediğimiz aksiyon-macera dizisi MacGyver, yeniden başlıyor.
Richard Dean Anderson ile özdeşleşmiş karakteri genç oyuncu Lucas Till canlandırıyor. MacGyver yarın saat 20.30’da FoxCrime ekranlarında olacak.
Yeni MacGyver’ın eskisinin ruhunu taşıdığını söylemek mümkün. Dizinin yapımcısı Peter Lenkov, “Yeniden çekilen eski dizilerin başarısızlığı, hep diziyi yeniden icat etmeye çalışmaktan ileri geliyor. Genç izleyiciyi cezbedecek kadar yenilikçi bir yaklaşımınız olmalı, aynı zamanda bu diziyle anıları olan diğerlerini hayal kırıklığına uğratmamalısınız” diyor.
Lenkov, daha önce “yeniden keşfedilen” dizilerden biri olan Hawaii-Five-O’nun yeni versiyonu Five-O’nun da yapımcılığını üstlenmişti. “Eski dizilere yeni yorum” konusunda deneyimli olan yapımcı, Hawai-Five-O’nun yayınlandığı zamanlarda küçük bir çocuk olduğunu ve bu diziyi babasının dizinde izlediğini anımsıyor: “Bu dizinin babam için anlamı, her hafta egzotik bir yere giderek oradaki bir macerayı izlemekti, bir kaçıştı, rahatlamaydı.” MacGyver’ın izlenme sebepleri de benzer... “Benim için MacGyver’ı izlemek, saf eğlence demekti” diye anlatıyor Lenkov çocukluğundaki deneyimini. Yeni dizide de bu “hayata macera dolu bir mola” ruhunu korumak istemiş: 60 dakika boyunca izleyicinin bunu yapabilmesi için eski ve yeni öğeleri bir araya getirmiş...


AYLAR SONRA BULUNDU: İŞTE ADAMIMIZ BU!

MacGyver’ı ilk yazmaya başladığında orijinal dizinin üzerine ne katabileceğini düşünmüş. Yapabileceği en önemli şeyin, izleyicinin karakteri daha iyi tanımasını sağlamak olacağına kanaat getirmiş. “Bugünün izleyicisi, karakterlerin derinliklerine inen yapımlara ilgi duyuyor” diyor. Bir başka deyişle, dizinin tüm o aksiyon dolu yapısının yanı sıra MacGyver’ı MacGyver yapan öyküyü, karakterin dünyasını izleyeceğiz.
MacGyver’ın yönetmen koltuğunda Saw, Insidious ve The Conjuring gibi filmlerin yapımcı/yazarı; Hızlı ve Öfkeli 7’nin yönetmeni James Wan oturuyor.
James Wan, yeni MacGyver’ı seçerken zorlandıklarını anlatıyor: “Richard Dean Anderson’ın hissini yaratabilecek aktörü aradık, çok görüşme yaptık fakat ‘İşte bu’ diyemedik, istediğimiz sonuca ulaşmamız zaman aldı.”
Lucas Till, rol için görüşmeye geldiğinde odayı diğerlerine benzemeyen bir cazibe ve karizmayla doldurmuş... Aynı zamanda sahip olduğu umursamaz tavır, rahatlık ve “cool”luk onlara “İşte yeni adamımız bu” dedirtmiş. “Eğer istediğimiz yönde şekil verebilirsek, onun harika bir MacGyver olacağını düşündük. Doğru MacGyver’ı bulamasaydık, dizi asla kalkışa geçemezdi” diyor Wan.
Dublör kullanmaya da ihtiyaç duymamışlar. Lucas Till, tam da MacGyver’ın ruhuna uygun olarak tüm zorlu aksiyon sahnelerinin üstesinden gelmiş.
CSI’dan bildiğimiz George Eads’i dizide Jack Dalton rolünde izleyeceğiz. “Beni ilk aradıklarında ‘MacGyver’ kelimesini duyduğum anda son hızla koşarak görüşmeye gittim! Diziyi iyi biliyorum ve onu yeniden canlandırmak harika bir fikirdi, her eski dizinin yeniden çevrileceği haberi heyecanlandırmaz ancak bu dizinin asla sıkıcı olacağını düşünmem. Dizideki tüm o aksiyon, oynayacağım karakter, bugüne kadarki rollerimden başka bir yöne gidebilmek demekti benim için. Dolayısıyla bu işi yapmayı çok istedim” diyor.
MacGyver olarak izleyeceğimiz Lucas Till ile Los Angeles’ta buluştuk.

Haberin Devamı


Fenomen ajan MacGyver geri dönüyor



HER GÜN UYANIP EĞLENCELİ ŞEYLER YAPMAYA GİDİYORUM

* Türkiye’de MacGyver’ı ilk 90’larda izledik ve tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bu dizi pek çoğumuzun çocukluk anılarının önemli bir parçasıdır. Dizinin baş karakterine yeniden can vereceksiniz, bu omuzlarınızda bir yük yaratıyor mu?
- Lucas Till: Siz bunu söyleyince yaratmaya başladı! Şaka bir yana, bu konu hakkında çok konuştuk. Umarım söyleyeceklerim doğru cevaplardır ama... Düşündüğüm pek çok şey var bu karakterle ilgili ama MacGyver’a esas şöyle yaklaşıyorum: Karakterin hakkını verdiğim sürece bu baskı beni zorlamaz... Peter Lenkov’a çok güveniyorum, tüm ekip arkadaşlarım bana harika birer rehber oldu. Topu aldım ve koşuyorum, umarım güzel bir yere gidebilirim. Baskının aklımı esir almasına izin verirsem, aklımı vermem gereken şeyleri atlayabilirim. Herkesin aklına kazınmış bir karakteri yeniden canlandırdığımın elbette farkındayım.

* Yeni MacGyver’ın hangi yönlerini sevdiniz?
- Lucas Till: Her gün uyanıp eğlenceli bir şeyler yapmaya gidiyorum! Bu bir “hukuk draması” değil neticede, hukuka ait bir dolu kavram vs. öğrenmek zorunda değilim veya bütün gün bir mahkemede oturmuyoruz. Etrafta koşturup birilerini yumrukluyorum ama tabii yumruklamak da öncelik değil. Önce elimdeki araç gereçle içinde bulunduğum durumdan kurtulmaya bakıyorum, tüm o koşturmaca ve “silah işleri” konusunda yanımda George Eads var! Her gün heyecan dolu yeniliklerle karşılaşıyoruz ve bu bir stüdyo dizisi değil, her gün bir başka lokasyondayız. Dışarıda yapılan çekimler ekranda bir harika duruyor, ancak sürekli hareket halindeyken bu iş biraz stresli olabiliyor.

Haberin Devamı

Fenomen ajan MacGyver geri dönüyor

 

RICHARD DEAN ANDERSON DİZİDE YER ALABİLİR

Yapımcı Peter Lenkov, 80’lerde MacGyver’ı canlandıran Anderson’a da teklif götürdüklerini fakat onun dizinin biraz yol almasını istediğini söyledi: “Bu, yeni bir dizi. Evet, orijinaline bir biçimde sadık kalmış –ama– yeni bir dizi. Anderson ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz, çünkü onun bu dizinin büyük bir parçası olduğunu düşünüyoruz. Bizim bu işi öncelikle kendi kendimize başarmamızı istiyor, bu konuyu bu şekilde ele almasını centilmence buluyorum.”

 

ESKİ USÜL İLE YENİ TEKNOLOJİ KARIŞIYOR

* 90’lardan bildiğimiz MacGyver pek de teknolojik değildi, basit aletleri tehlikeli silahlara dönüştürebiliyordu, yine İsviçre çakısı en büyük dostu mu yoksa yeni MacGyver’da 2016’nın teknolojisini görecek miyiz?
- Lucas Till: 2016’da yaşıyoruz ve etrafımız teknolojiyle donatılmış durumda. Fakat her konu için ayrı ayrı alan var dizide, elimizde bu iş için de bir karakter var. Tristin May’in oynadığı Riley karakteri işte bu tip teknolojik işlerle uğraşıyor ve bana da basit objelerden icatlar yaratmak kalıyor! Yani yeni MacGyver eski usülün ve yeni teknolojinin bir karışımı diyebiliriz. Pilot bölümde harika bir cümle var ve durumu özetliyor. MacGyver elindeki telefonu bir hacker’a göstererek şunu diyor: “Bak, sen bir tek bunu hack edebilirsin, ben ise geri kalan her şeyi...”

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!