Emma Watson:Bu rol çocukluk hayalimdi

Güncelleme Tarihi:

Emma Watson:Bu rol çocukluk hayalimdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 11:41

Henüz 9 yaşındayken “Harry Potter” serisinde canlandırdığı Hermione Granger rolüyle şöhreti yakalayan ve Hollywood’un en çok kazanan oyuncuları arasına giren Emma Watson, şimdilerde “Güzel ve Çirkin” masalıyla beyazperdede boy gösteriyor. Watson, “Çocukken hep onu oynayacağımı hayal ederdim” dediği Belle rolünü Los Angeles’ta Kelebek’e anlattı.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü oyuncu Emma Watson Hürriyet'ten Barbaros Tapan'a konuştu. İşte Emma Watson'un, Barbaros Tapan'ın sorularına verdiği cevaplar:

◊ Öncelikle elbisenizi çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Kimin imzasını taşıyor?
- Elbise Oscar de la Renta’ya, ayakkabılarım ise Manolo Blahnik’e ait.

◊ Yeni filminiz “Güzel ve Çirkin”in hikayesini dinleyelim, nasıl dahil oldunuz projeye?
- Öncelikle şunu söylemek istiyorum; inan bu filmin orijinalini benden daha çok seyreden başkası yoktur bu dünyada. Çocukken o kadar çok seyrederdim ki, ailem beni televizyonun karşısından almak için uğraşıp dururdu. Daha 5 yaşındayken bir gün bu filmde başrol oynayacağımı hayal ederdim. Yıllar sonra bu rol teklif edilince inan dünyalar benim oldu. Çocukluğum aklıma geldi, filmdeki şarkıları söylemeye başladım.
Tam o sıralar “La La Land” için de teklif gelmişti ama benim gözüm “Güzel ve Çirkin”den başkasını görmüyordu.

◊ O hayranı olduğunuz karakteri anlatmanızı istesem, neler söylersiniz?
- Belle özgürlüğüne düşkün, özgüveni yüksek, hayatı sorgulamaktan korkmayan ve yeri geldiğinde isyan bayrağını çeken bir kız. İnatçılığı var ama her zaman duygularının sesini dinliyor.

Haberin Devamı


Emma Watson:Bu rol çocukluk hayalimdi


GÜZELLİK, YAKIŞIKLILIK GEÇİCİ ZEKA VE DÜNYA GÖRÜŞÜ ÖNEMLİ

◊ Güzel ve çirkinin birbirlerine âşık olması... Bu durum gerçek hayatta sizin için mümkün mü?
- Kesinlikle mümkün. Bu gerçek aşkı, sevgiyi nasıl algıladığınızla ilgili. Güzellik ve yakışıklılık ömür boyunca devam etmiyor. Benim karşımdaki insanda aradığım, daha farklı değerler. İlişki yaşayacağım kişi zekası, konuşması ve dünya görüşüyle öne çıkmalı. Bana yeni şeyler öğretmeli. Yanında rahat ve mutlu hissedebilmeliyim. Ayrıca ona güven duymalıyım. Bence aşk çoğu zaman görünmeyen elbise gibidir. Renkleri, şekli ve onu nasıl taşıdığınız yavaş yavaş ortaya çıkar. Üzerinize tam oturmalıdır...

◊ Sizi ilk kez beyazperdede şarkı söylerken görüyoruz...
- Evet, o sahneler çocukluğumdan beri hayalini kurduğum anlar işte...
Zaten filmin bütün şarkılarını ezbere biliyordum. Hatta filmin yönetmeni Bill Condon çok şaşırmıştı kendisine çekimlerden önce bunu söylediğimde. Ama tabii sadece şarkı sözlerini bilmem yeterli değildi. Onları en iyi şekilde seslendirebilmek için uzun zaman ses ve müzik dersleri aldım. Çekimler sırasında da çok eğlendim. Genç bir oyuncu olarak, ileride yapacağım işler için çok faydalı oldu. Bundan sonra da müzikal filmlerde rol almak isterim.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’YE GELMEYİ ÇOK İSTERİM

◊ Hollywood’da en çok kazanan oyuncuların başında geliyorsunuz ama sizi ekranda göremiyoruz. Özel bir sebebi var mı bunun?
- Ben çokluğa değil, kaliteye bakan taraftayım. İçinde olacağım işleri seçerken kariyer açısından bana neler katacağına bakarım.
Para yönünden çok şanslıyım, kazandıklarımı iyi değerlendiriyorum. Maddi olarak kafanız rahat olunca, özellikle bizim işlerde daha sağlıklı kararlar verebiliyorsunuz.

◊ Hazır konu açılmışken sorayım; en çok nelere para harcarsınız?
- Çok lüks yaşayan, pahalı markalara para harcayan biri değilim. Ama iyi restoranlara gitmeyi seviyorum.
Bir de elbise alışverişini severim. Tatillerde de abartıya kaçmadan harcamalar yapıyorum. Pahalı spor arabalara binmek gibi ekstra lükslerim yok.

◊ Genellikle nasıl tatilleri tercih ediyorsunuz? Lüks otellerde konaklamak mı, yeni yerleri keşfetmek mi daha çok ilginizi çekiyor?
- Çok fazla turistin gittiği yerlere gitmeyi sevmiyorum açıkçası. Daha çok kafa dinleyeceğim, hatta dağ yürüyüşleri yapabileceğim sakin ortamları seviyorum. Son tatilim Afrika’da safari yaparak geçti. Tatillerimde lüks otellerde kalmayı da çok sevmiyorum. Eğer gittiğim yerde yaşayan arkadaşım varsa onda kalmayı tercih ediyorum. Ülkenizi ziyaret etmeyi de çok isterim bu arada.

Haberin Devamı

Emma Watson:Bu rol çocukluk hayalimdi

EN BAŞTA HEP HARRY POTTER OLACAK

◊ “Harry Potter” serisiyle büyüdüğünüzü söylersek yanlış olmaz. Neler kattı size o filmler?
- Hepsi sanki bir rüya gibi geçiyor gözümün önünden. Doğru söyledin, bu serinin içinde geçti çocukluğumuz. Bana daha çok o yaşlarda kamera karşısında arkadaşlarımla oyun oynuyormuşuz gibi geliyor. Düşünsene dünyadaki milyonlarca çocuk bu oyunun içinde olmak ister. “Harry Potter” benim ve diğer oyuncu arkadaşlarımın iyi bir kariyer yapmasını sağladı. Hayatımız boyunca yaptığımız işlerin başında hep o olacak.

KADIN HAKLARI ELÇİLİĞİ BÜYÜK ŞEREF

◊ Sosyal açıdan çok aktifsiniz. Birleşmiş Milletler’de kadın hakları elçiliği yaptınız, son olarak sizi Washington DC’deki büyük Kadınlar Günü yürüyüşünde gördük...
- Birleşmiş Milletler’in beni kadın hakları elçiliği ile onurlandırması, şahsım adına büyük şeref. Dünyanın dört bir köşesinde hayatın zorluklarına karşı direnen kadınların bir noktada sesi olabilmek, bir kadın olarak haklarımızı savunabilmek çok güzel. Annemle katıldığım o yürüyüş beni bu konularda daha aktif olmaya sevk etti. Bundan sonra bu tip sosyal aktiviteler her zaman hayatımda olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!