Dekorasyonda cesur adımlar

Güncelleme Tarihi:

Dekorasyonda cesur adımlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2015 01:18

Aralık Derneği çatısı altında yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmaları, Elif Dürüst’ün daha fazla üretmesine, gönlündeki işi hayata geçirmesine engel olmadı.Kendi evinin yanı sıra sevdiklerinin yaşam alanlarına da küçük dokunuşlarla farklılık katmaktan mutluluk duyan Dürüst, hayallerinin peşinden gitti. Ortağı olduğu Altıncı Cadde’yle dekoratif obje ve mobilyaları internet ortamında beğeniye sunan iş kadını, çok geçmeden bunu bir adım ileri taşıdı; internetle birlikte mağazalaşmayı başlattı. Ve dördüncü mağaza Nişantaşı’nda hizmete girdi. Elif Dürüst, bu heyecanını ve gelecekle ilgili yeni hayallerini Hello!’ya anlattı.

Haberin Devamı

*“Şanslıyım, durdum, durdum, en heyecanlı işi buldum” demiştiniz. Hâlâ bu heyecan sürüyor mu?

- Dekorasyon her zaman en büyük ilgi alanlarımdan biriydi. Altıncı Cadde de bu özel ilginin bir parçası olarak hayata geçti. Tabii ki özel olarak ilgilendiğim bir alanı, aynı zamanda işim yapabildiğim için kendimi çok şanslı buluyorum. Altıncı Cadde olarak, tarz sahibi ürünleri evinin de kendisi kadar özel olduğunu bilenlerle buluşturmanın keyfi inanılmaz.

*İnternetten alışverişi yetersiz mi buldunuz ki mağazalar açmaya başladınız?

- Şu an dünyada online ve offline kanalları birleştirme trendi var. Dünyaca ünlü pek çok site, e-ticaretini devam ettirirken perakendeye de giriyor, mağaza açıyor. Özel mimarların ve tasarımcıların hazırladığı konsept ürünlere ev sahipliği yapan Altıncı Cadde de bu trendi ilk günden yakalayan markalardan biri. Müşterilerimizi exclusive ve ithal ürünlerle buluşturup konsept önerilerimizle yaşam alanlarının da en az kendileri kadar özel olduğunu hissettirmek istiyoruz. Bu nedenle ev ve dekorasyon tutkunu müşterilerimizle temas ettiğimiz her nokta bizim için çok önemli. İnternet sitemiz 7/24 açık bir alışveriş merkezi gibi; bunun anlamı ve yeri başka. Mağazalarımız ise müşteriyle birebir iletişime geçebildiğimiz, onlar için özenle seçtiğimiz ürünleri yakından sergileyebildiğimiz alanlar.

Haberin Devamı

Dekorasyonda cesur adımlar


ESKİDEN İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPMAZDIM

*İnternetten çok sık alışveriş yapar mısınız? Ve iyi bir sosyal medya kullanıcısı sayılır mısınız?


- Aslında önceden internetten hiç alışveriş yapmıyordum ama Altıncı Cadde’den sonra internetten alışveriş yapmanın ne kadar güvenli ve pratik olduğunu, kişiye ne kadar enerji ve zaman kazandırdığını gördüm. e-ticaretle tanıştığımdan beri çok rahat alışveriş yapıyorum. Örneğin hepsiburada.com’un sıkı müşterilerinden biriyim. Ama maalesef iyi bir sosyal medya kullanıcısı değilim.

*Bodrum’un ardından Nişantaşı’nda da bir mağaza açtınız. Bu mağazanın konsept olarak ayrıştığı nokta nedir?

- Geçtiğimiz bir yıl içerisinde üç mağaza açtık; dördüncü mağazamız olan Nişantaşı için de epeydir büyük bir heyecanla hazırlanıyorduk. Dekorasyonda tarz sahibi önerilere ve konseptlere ev sahipliği yapan çok özel bir mağaza oldu. Aslında diğer tüm mağazalarımızda ve internet sitemizdeki iddiamız bu.

*Büyüme hedefiniz ya da geleceğe dönük beklentileriniz arasında neler var?

- Altıncı Cadde büyümeye hızla devam eden özel bir proje. Hedefimiz 2015-2016 döneminde de hem internet üzerinden hem de karşılıklı olarak temas edebileceğimiz her kanalda yer almaya, mağaza sayımızı artırmaya ve tarz sahibi evler yaratmaya devam etmek... Başladığımız günden bu yana her zaman hayalimiz, ev dekorasyon alanında bir numaralı adres olup renkli ürün ve kombinasyonları ulaşılabilir fiyatlarla müşterilerimize sunmaktı. Bu bağlamda çok güzel yerlere geldi Altıncı Cadde, devamı da gelecek.

*Bir kadın yönetici olarak kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz? İş prensipleriniz arasında neler vardır?

- İş dünyasında kadınlar da yavaş yavaş erkekler kadar yer almaya başladı. Erkeklerin dostluk çerçevesi içinde rekabet edebilmelerinin gelenekle, geçmişle, tecrübe birikimiyle çok alakası var. Kadınlar iş dünyasında erkeklere oranla daha yeni. Kendi alışkanlıklarını ve rekabet şekillerini oluşturmak için zaman ve tecrübeye ihtiyaçları var. Aklın yolu birdir. Dürüstlük ve çalışkanlık iyi bir yönetici olmak için çok önemli bence.

Haberin Devamı

Dekorasyonda cesur adımlar

GÜNDELİK RUTİNE BİR ARALIK AÇIN

*Öte yandan Aralık Derneği ile olan bağınız da devam ediyor, değil mi?

- Evet. Aralık Derneği etkinliklerini başarıyla sürdüren, sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettiren bir oluşum. Eğitimin sadece okullarla ve öğretim hayatı süresince sınırlandırılamayacağını vurgulamak ve gündelik yoğunluğa bir “aralık” açmak amacıyla hayata geçirdiğimiz bu projeyle pek çok insanın yaşamında önemli bir yer edindiğimizi düşünüyorum. Sanat tarihi, edebiyat, tarih, felsefe, psikoloji, müzik, fotoğraf, resim gibi konularda kurslar, seminerler ve tartışma grupları düzenleyerek, bizim gibi öğrenmenin sonu olmadığını düşünen insanlara önemli anlamda katkı sağlıyoruz.

Haberin Devamı

EKLEKTİK TARZ DÖNEMİN YENİ TRENDİ

*Trendlere baktığımızda neler karşımıza çıkıyor? Ve bu trendler arasında en yoğun ilgiyi neler görüyor?

- Ev ve dekorasyon modası da zamanın hızına ayak uydurmuş durumda. Yeni bir ürün alırken çok uzun süreli kullanım kriteri yerini farklı ve güzel tasarımlara bıraktı. Yeni evlenen çiftler de, yalnız yaşayanlar da, evlerinde şık ve farklı tasarımlara sahip olmak istiyor. Bir diğer değişim de tüm evin odalarının takımlardan oluşmaması. Güzel parçalar bir araya getirilerek farklı kombinler yaratılıyor. Üçlü, ikili, tekli koltuklardan oluşan bir takım yerine, farklı renkte kumaşların kombinlenmesini daha sık görüyoruz. Kısaca dekorasyon cesurlaşıyor. Tasarım ve renk olarak yorumlamak gerekirse ham ahşaplar, pastel tonlar, sıcak renkler popüler. Ev dekorasyonunda eklektik tarz dönemin yeni trendi. Retro, modern, pastel ve neon renklerin uyumu ile farklı mekanlar deneyimleyeceğiz.

*İnsanların kişisel beklentileri ağırlıklı olarak nedir?

- Hemen herkesin beklentisi ulaşılabilir fiyatlara şık ürünler satın almak. Özellikle dekorasyonda rahatlık ve kullanışlılık ön planda...

*Bir tarz yaratmak adına neler yapılabilir? Bu işin sırrı nedir? Marka mı? Çok para harcamak mı? Zevk sahibi olmak mı?

- Zevk sahibi olmak aslında en önemlisi. Bir tarz yaratabilmek için yaşadığınız mekanı sevmeniz ve ufak dokunuşlarla büyük değişiklikler yakalayabilmeniz gerekiyor. Bunun için ihtiyacınız olan kaliteli ve tarz sahibi ürünlere uygun fiyatlarla da ulaşabilirsiniz. Bunun en iyi örneği Altıncı Cadde.

Haberin Devamı

Dekorasyonda cesur adımlar


*Peki bu alanda kendinizi geliştirmek adına nasıl bir sistem ve yol izliyorsunuz?

- Sadece ben değil tüm ekip dekorasyondaki bütün trendleri izlemeye çalışıyor. Dünyanın birçok ülkesinde her yıl düzenlenen fuar ve organizasyonlarda bir sonraki yıl hangi renklerin ve ürünlerin kullanılacağıyla ilgili ipuçlarına sahip olabilirsiniz. Biz de bu fuarları yakından takip ederek trendleri yakalamaya çalışıyoruz. Bunların içine son olarak rahatlığın ve sıcaklığın çok önemli olduğu Altıncı Cadde dokunuşunu ekliyoruz.

*Modaya bakış açısı ve stil sahibi olmak, dekorasyon dinamiklerine yansıyor mu?

- İnsanın stil sahibi olması kıyafetlerine olduğu kadar yaşadığı mekana da yansıyor.

*Sizin evinizin stilini sorsam?

- Evde vakit geçirmeyi seviyorum. Bu yüzden en önemlisi evimin rahat olması...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!