Çok güzel kese yaparım

Güncelleme Tarihi:

Çok güzel kese yaparım
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2015 01:16

“Güldür Güldür”ün yıldızı Erdem Yener, “Çarşı Pazar” filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıktı. Tokat’ın Niksar ilçesindeki bir hamamda tellak olarak çalışan Kahraman’ı canlandıran Yener, keyifli geçen çekimler sırasında işin inceliklerini de öğrendi!

Haberin Devamı

* “Çarşı Pazar” vizyona girdi, film gişede iyi bir başlangıç yaptı...

- Evet, keyfimiz yerinde. Başarıyı bekliyorduk ama rakiplerimizi ikiye katlayacağımızı da hiç düşünmemiştik açıkçası. (Gülüyor) Gişede çok iyi bir başlangıç yaptık. En iyi tanıtım fısıltıdır, o da iyi gidiyor. Sosyal medyada herkes “Çarşı Pazar” için “Çok iyi film” yorumları yapıyor.

* Filme neden 7 yaş sınırı getirildi?

- Aslında yaş sınırı getirilmesine neden olacak bir şey yoktu. Ama bir yandan da filmde ince ince şakalar var, 7 yaşın altındaki çocuklar nereden anlayacak diyorum. O yüzden çok üzülmedim. Ama tam bir aile filmi olduğunu söyleyebilirim.

* “Çarşı Pazar” nasıl bir film peki, senden dinleyelim biraz...


- Tatlı, naif bir Anadolu komedisi oldu. İnsanların filmden çıktıktan sonraki yorumları da hep bu şekilde.

* Siz bu filmin neresindesiniz?

- Ben en başından beri projede varım. Oyunculuğun yanı sıra kreatif direktörlük yaptım. Hikâyeyi yazan ekip, aynı zamanda “Güldür Güldür”ün skeçlerini de yazan ekip. Senaryonun üzerine birlikte konuştuk, tartıştık...

KÖTÜ ADAMI YÖNETMEN OYNADI

* Filmde hikâye tamamen Tokat’ta geçiyor değil mi?


- Evet, Tokat’ın Niksar ilçesinde geçiyor. Çeşitli esnafların bulunduğu bir çarşı var, benim de o çarşıda hamamım var. Bir tane kötü adam, milleti kandırarak çarşıyı yıkıp alışveriş merkezi yapmak istiyor. Ben de kıllanıyorum, “AVM’de dükkan olur da hamam olmaz, nalbur, sünnetçi, berber olmaz” diyorum, duruma uyanıyorum. Ayhan Taş ortalığı karıştırıyor, ben de toparlamaya çalışıyorum işte...

* Merak ediyorum, rolünüze hazırlanırken hamamları gezdiniz mi, tellakları filan konuştunuz mu?


- Gezdim tabii. Tokat’ta çekim yaptığımız yer de 1600’lü yıllardan kalma bir hamamdı. Orada çalışan tellak abilerimiz set aralarında bize işin inceliklerini gösterdi. Hatta birini filmde de oynattık. Onlardan birkaç şey öğrendim. Çok güzel kese yaparım! (Gülüyor)

* Filmin yönetmeni Muharrem Gülmez de kötü adam rolünde oynamış...

- Evet, orada karar verdik buna. Aslında hiç niyetli değildi, “Nasıl hem çekip hem oynayacağım?” diyordu. Ben zorladım kendisini. Gıcık ve itici bir karakter olması gerekiyordu, çok güzel oynadı. Şimdi izleyip birbirimize takılıyoruz.

DİZİYE YER YOK

* Kapalıçarşı esnafına sinema bileti dağıttığınız doğru mu?

- Evet, doğru. “Çarşı Pazar”ın sloganı; “Bir esnaf komedisi”. Biz de bir hoşluk yapalım, esnafa bilet dağıtalım dedik. Kapalıçarşı’yı seçtik. Hatta oradaki insanlara da sordum “Burayı yıkıp AVM yapmalarını ister misiniz?” diye, hepsi “İstemem” dedi.

* Gerçekten Tokat’ta böyle bir şey yıkım söz konusu mu peki?

- Hayır. Tokat’ın Niksar ilçesi, tarihi bir yer. Koruma altında.

* Tokat’ta gala yapmayı düşünmüyor musunuz?

- Tabii ki düşünüyoruz. En çok talep oradan geldi zaten. 14 Mart’ta (bugün) Tokat’tayız.

* “Çarşı Pazar”ın devam filmi gelecek mi?

- Ben hiçbir zaman akarken doldurucu olmadım. Millet isterse çekeriz. Belki başka bir film yaparız.

* Başka bir film projesi var mı gündeminizde?

- Var. Ekiple değil ama, ben bireysel olarak düşünüyorum.

* “Güldür Güldür” nasıl gidiyor?

- Çok iyi. Büyük ilgi görüyor. Bu sezonun finaline kadar biletlerimiz satılmış durumda. 3 ay ileriden devam ediyor satışlar. Mayıs ayında Avrupa turnesine çıkacağız. 6 ülkede 12 gösteri yapacağız.

* Dizi teklifleri gelmiyor mu?

- Geliyor ama haftanın 3 gününü BKM’de geçiriyorum. Diziye yer yok hayatımda. Öyle bir motivasyonum da yok. Olmaz demem ama televizyonla ilişkimde “Güldür Güldür” o açığı kapatıyor.

Haberin Devamı

SINGLE GAZIMI ALMIYOR

Haberin Devamı

* Müzik ne alemde?

- Yeni bir albüm çıkarmak istiyorum. Şarkılarımı yazdım. Yazmaya da devam ediyorum. Kısmet olursa, bu senenin sonbaharına göz diktim.

* Neden single değil de albüm?

- Single gazımı almıyor. Albüm seviyorum ben.

TUHAF AŞK ŞARKILARI YAZAN BİR ADAM DEĞİLİM

* Aşık olmadan aşk şarkıları yazılmazmış, doğru mu?

- Duygusal olarak yoğun dönemlerde daha çok anlatasım gelir tabii. Ama ben öyle tuhaf aşk şarkıları yazan bir adam değilim. Tanık olduğum olayların bende yarattığı hissi de yazarım. Sanatsal faaliyetlerimde genel olarak vizyon paylaşımını tercih ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!