Çekimler bile korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Çekimler bile korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 01:38

“Siccin” serisinin devam filmi “Siccin 2: Her Canlı Ölümü Tadacaktır” bu hafta seyirciyle buluşuyor. 10 Temmuz’da vizyona girecek korku filmini başrol oyuncuları Bulut Akkale ve Seda Oğuz’la konuştuk.

Haberin Devamı

* Filmde canlandırdığınız karakter hakkında bilgi verir misiniz?
Bulut Akkale: Ben filmin duygusal tarafındayım, korku sahnelerim yok. Adnan karakterini canlandırıyorum. Ailesini kaybetmiş, küçük bir kasabada yaşayan, evli, çocuklu bir adam Adnan. Neşeli, mutlu biri ve karısıyla çocuğuna çok düşkün. Çocuğunun ölümüyle büyük bir yıkım yaşıyor. Beni zorlayan, dişli bir karakterdi.

* En çok hangi sahnelerde zorlandınız?
- Korku filminin dramını oynayan bir adamı canlandırmak, o duyguları çıkarmak zorladı. Özellikle de çocuklu sahnelerde. Bir babanın yıkılışını, intihara gidişini canlandırmak zor ama bir oyuncu için de çok tatmin ediciydi. En zorlandığım sahne ise mezar başındaki intihar sahnemdi. Çok merak ediyorum izleyicilerin yorumunu, umarım iyi oynayabilmişimdir.

* Korku filmleriyle aranız nasıl? İzlemeyi sever misiniz?
- Korku filmi izleyebilen bir adam değilim. Sonrasında gece uyumak benim için zor oluyor. Çabuk etkilenen bir adamım.

* Peki korku filminde oynamak nasıl bir duygu?
- Korku içeren sahnelerde yoktum, o yüzden çok zorlanmadım. Ama sette gördüğüm makyajlarla korkmadığımı söylersem yalan olur. Tuvalete tek gidemediğim zamanlarım oldu! (Gülüyor) Ama yine de keyifli bir setti. İşinin ehli insanlarla çalışmak mutluluk vericiydi. Hepsini çok seviyorum.

Haberin Devamı

Her oyuncu korku filminde oynamalı

* Siccin 2’de canlandırdığınız karakter hakkında bilgi verir misiniz?
Seda Oğuz: Zehra karakterini canlandırdım. Büyü inancına sahip bir kadın. Oğlu olmadığı için bu yola başvuruyor. Film için çok kilit bir karakter. Tüm olayların başlangıç noktası Zehra.
* Korku filmleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Türk sineması her sene kendini yeniliyor. Korku filmleri de başlı başına bir sektör. Kostümüyle, prodüksiyonuyla ve özellikle makyajıyla apayrı bir macera. Günümüzde yapılan korku filmlerinin dünya standartlarının gerisinde olmadığını, aksine onların da üzerine çıktığını düşünüyorum. Ayrıca her oyuncunun mutlaka korku filminde oynaması gerektiğine inanıyorum.

* Sizin için çekimler nasıl geçti? Zorlandığınız sahneler oldu mu?
- Biraz ironik olacak ama çekimler oldukça eğlenceliydi. Ama tabii zaman zaman gerildiğim ve zorlandığım sahneler de oldu.

* Yönetmen Alper Mestçi ile çalışmak nasıldı?
- Alper Hoca’yla daha önce komedi filmi “Sabit Kanca 2”de de birlikteydik. Onunla çalışmak çok keyifli. Çünkü oyuncunun alanlarını kısıtlamayan, onların da fikirlerini alarak çalışan bir yönetmen. Bir oyuncu için alt metin çok önemlidir ve yönetmeniniz çekeceği sahnelerin alt metnini, neyi nasıl istediğini, aklınızda hiçbir soru işareti kalmadan size verebiliyorsa daha ne istersiniz ki?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!