Bora Cengiz: Köpekleri insanlardan çok severim

Güncelleme Tarihi:

Bora Cengiz: Köpekleri insanlardan çok severim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 13:58

Çok genç ama kalabalıktan, kaostan şimdiden sıkılmış bir isim o... Kanal D’nin iddialı dizisi “Bodrum Masalı”nda Cenk karakterini canlandıran Bora Cengiz, şanda şöhrette gözü olmadığını söylüyor ve ekliyor: “İnsanlardan çok köpekleri sevdiğim doğru. İstanbul keşmekeşinden ve mümkünse insanlardan uzakta, orman içinde, köpeklerimle yaşamak istiyorum!”

Haberin Devamı

* Sizi sadece oyuncu olarak biliyor, canlandırdığınız karakterlerden tanıyoruz. Gerçekte kimdir Bora Cengiz, bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
- Çok sürpriz bir tarafım yok açıkçası. Oyunculuk yapan tüm meslektaşlarım gibi set dışında sıradan bir vatandaşım ben de... Köpek âşığıyım. İnsanlardan çok köpekleri sevdiğim doğru. Müzik yapmaktan hoşlanıyorum. Bu da sürpriz olmasa gerek, nitekim bir de albümüm var.

* İlkokuldan beri oyunculuk eğitimi alıyormuşsunuz, nasıl bir çocukluktu sizinki?
- Çok farklı bir çocukluğum vardı diyebilirim. Sonra ortaokulda edebiyat hocam tiyatro yönlendirdi beni. Bu noktaya geldiysem, onun rolü çok büyüktür. Lisede yine tiyatro okudum. Yıl 2016 ve ben artık başka bir iş yapamam diyorum.

* “Bodrum Masalı” bomba gibi başladı. Neler söylemek istersiniz?
- Bomba gibi başladı çok doğru bir cümle gerçekten. Bir anda çevremde sadece belgesel izlediğini iddia eden arkadaşlarımla bizim dizi hakkında konuşur oldum. Bize büyük sürpriz olmadı açıkçası, değişik bir iş yaptığımızın zaten farkındaydık. Gelen olumlu tepkiler de bunu kanıtladı. Ama ekipte kimse bu başarının rehavetine kapılmadı inanın, çıtayı düşürmemek için durup dinlenmeden çalışıyoruz.

* Dizi çok beğenildi, merak ediyorum size gelen tepkiler nasıl?
- Çok beğenilen bir dizi oldu, bana gelen tepkiler de haliyle gayet iyi oluyor.

Bora Cengiz: Köpekleri insanlardan çok severim


ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ JIM CARREY HAYRANIYIM

* “Bodrum Masalı”ndan sonra hayatınızda neler değişti?
- İstanbul’daki evimde kalamıyorum, sevgilimi özlüyorum, sık sık Beşiktaş’a gidip arkadaşlarımla kahve içemiyorum, Dino burnumda tütüyor... Bu gibi şeyler işte... Onun dışında, dizide oynadığım için arkadaş ya da yakın çevremle olan ilişkilerim pek etkilenmedi.

* Hayatınızda bir öncelik sıralaması yapsanız, oyunculuk kaçıncı sırada gelir?
- Şüphesiz ilk sırada olur. İnanın başka yapacak hiçbir şeyim yok. En iyi bildiğimi düşündüğüm iş bu. O yüzden yatırımımı kendime yapmaya çalışıyorum, sporumu eksik etmemeye özen gösteriyorum, bol bol okuyorum ve iyi işler izlemeye, iyi oyunlara gitmeye gayret ediyorum.

* Sıkı takipçisi olduğunuz bir dizi var mı?
- Bu sıralar favori dizim “The Night Of”... Gerçeklik algısının sınırlarını zorlayan ve “Neden bizde böyle işler yapılmıyor” diye düşündüren bir dizi. Onun dışında “Bates Motel”, “Narcos”, “Stranger Things”, “Peaky Blinders”, “In Treatment”, “Last Man On Earth” bu sıralar takip ettiğim diğer işler arasında...

* İdolüm dediğiniz bir isim var mı peki?
- İdolüm dediğim kimse yok. Ama çocukluğumdan beri tam bir Jim Carrey hayranıyım... Bence bir oyuncunun gelebileceği maksimum rahatlık seviyesine ulaşmış büyük bir usta kendisi. Kimisi bu iş için doğuyor işte, o da onlardan...

* Oyunculuk ile ilgili hayalleriniz var mı? Mesela oynamayı çok istediğiniz bir karakter?
- Yabancı yapımlarda da bulunmak, vizyonumu genişletmek, başka dilde oynamak istiyorum. Derdimin sadece oyunculuk olacağı günler hayal ediyorum.
Oyunculukla ilgili hayaller kurmadan önce mesleğimi daha rahat koşullarda yapacağım günleri hayal ediyorum yani. Daha önce de başka röportajlarımda bahsettiğim gibi, sanatla uğraşmak ve sadece sanatla iç içe olmak istiyorum.

* Oyunculuk dışındaki en büyük hayaliniz nedir?
- Madem adı hayal; o halde sınırları zorlayarak cevap vereceğim. Öncelikle PPL (Privet Pilot Licence) alıp uçmak istiyorum. Sonra tek motorlu küçük bir uçak alıp İstanbul keşmekeşinden uzaklarda bir yerde, mümkünse insanlardan da uzakta, bir orman içinde, köpeklerimle yaşayıp, gitar çalıp takılmak istiyorum.

Haberin Devamı

Bora Cengiz: Köpekleri insanlardan çok severim

 

Haberin Devamı

MAYMUN İŞTAHLIYIM, SÜREKLİYENİ HOBİ ARAYIŞINDAYIM

* Boş zamanlarınızı neler yaparak değerlendiriyorsunuz?
- İstanbul’dayken çok sevdiğim oyuncu arkadaşlarım Ozan Osmanpaşaoğlu, Fırat Topkorur ve Rüzgar Aksoy ile birlikteyim sürekli. Futbol oynuyoruz. Yine aynı kadro bir şeyler yazmaya gayret ediyoruz. Bodrum’da olduğum zamanlarda ise çoğunlukla spor ve müzikle uğraşıyorum. İyi filmler izlemeye gayret ediyorum. Sürekli yeni hobi arayışındayım, biraz maymun iştahlı olduğumu söyleyebilirim.

Bora Cengiz: Köpekleri insanlardan çok severim

 

İNSANOĞLU ŞIMARMAYA MÜSAİT BİR CANLI

* Sizce oyunculuk mesleğini yapan birisinin en önemli üç kriteri ne olmalıdır?
- Oldum dememeli, gelip geçen bu şan-şöhret durumlarına fazla kapılmamalı ve vizyonunu her daim genişletmeli. Aslına bakarsanız, şan şöhret kısmını çıkarırsanız her mesleğe uyarlayabileceğiniz mevzular bunlar. İnsanoğlu şımarmaya müsait bir canlı, bizim sektörde en büyük sıkıntı çabuk “olmak”...

* Hayat felsefeniz nedir?
- Yok öyle özlü sözlü bir felsefem, akışına bıraktım gidiyor vallahi. Gittiği kadar, gitmediği kader diyelim...

* Son olarak “Bodrum Masalı” izleyicilerine neler söylemek istersiniz?
- Bizi izlemeye devam etsinler muhakkak... İlerleyen bölümlerde olacakları ben okurken bile şaşırıyorum şu sıralar, izleyince hak vereceklerine eminim.

Haberin Devamı

Bora Cengiz: Köpekleri insanlardan çok severim

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!