Billy Bob Thornton: Benden avukat olmaz

Güncelleme Tarihi:

Billy Bob Thornton: Benden avukat olmaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2016 12:39

Oscar ve Altın Küre ödüllü yıldız Billy Bob Thornton, “Fargo”nun ardından yeni bir televizyon dizisiyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ünlü aktör, bir avukatı canlandırdığı “Goliath” adlı bu yeni projenin detaylarını Kelebek’e anlattı.

Haberin Devamı

◊ Tebrik ederim, yeni bir diziye başladınız. Nedir “Goliath”taki rolünüz?
- Çalıştığı firmadan kovulan, işi bitmiş, elinde ince zekası dışında hiçbir şey kalmayan bir avukatı canlandırıyorum.

◊ Dibe vurmuş bir avukat yani...
- Evet, dibe vurmuş deyimi bana da çok uygun. Gerçek hayatımda da defalarca dibe vurdum ve yeniden doğdum. Her seferinde geri geldim, hiç vazgeçmedim. Alışkın olduğum bir durum dibe vurmak.

BİR SUÇLUYU PARA İÇİN SAVUNMAM

◊ Bu projenin size çekici gelen yanı neydi?
- Billy McBride, daha önce hiç oynamadığım türde ilginç bir karakter. Yasal belgeselleri hiç izledin mi bilmiyorum ama bence avukatlar ile oyuncular arasında birçok yönden benzerlik var. Avukatlar da jürinin önünde oyunculuk yapıyor, davayı çalışıyor, söyleyeceklerini ezberliyorlar. Avukat rolünü oynamayı her zaman istemişimdir ama tipik bir avukatı değil tabii, dizideki gibi bitik ama dürüst hisleriyle hareket eden zeki bir avukatı...

Haberin Devamı

Billy Bob Thornton: Benden avukat olmaz



◊ Sizden iyi bir avukat olur muydu gerçek hayatta?
- Olmazdı. Neden derseniz... Çünkü avukatsanız kişisel duygularınızı, hislerinizi bir tarafa bırakmanız gerekir. Ama ben bir kenara atamam. Eğer bir kişinin suçlu olduğunu düşünüyorsam, para için o kişiyi savunmam. Ayrıca çok iyi yalan konuşamam. O yüzden sadece avukat rolüyle yetineceğim.

◊ Dizideki bir sahnenizde “Google’dan sonra gizlilik, mahremiyet kalmadı” diyorsunuz. Nasıl teknoloji ya da internetle ilişkiniz?
- Çok nadir kullanıyorum. Telefonumu da sadece insanları aramak ve gerektiğinde mesaj atmak için kullanıyorum. 12 yaşında bir kızım var, evde ona bir kütüphane yaptık. Çünkü kitap okumayı çok seviyor. Ben de dijital kitaplar yerine gerçek kitap okuması taraftarıyım. Geçenlerde Beverly Hills’te arabayla gidiyorduk, kızım değişik bir ağaç gördü ve ne ağacı olduğunu merak etti. Annesi hemen “Google’dan bak” dedi, bense “Fotoğrafını çek ve araştır” dedim. Kızım benim dediğimi yaptı. Eski yöntemlerle araştırdı, okudu ve sonunda öğrendi. Bazen bilgiye hemen ulaşmak yerine araştırmak daha iyi olabilir. Böylece bilgi daha uzun süre hafızada kalır.

DEPP’İN İDDİASI TAMAMEN ASILSIZ

◊ Sadece yaptığınız işlerle anılmak istiyorsunuz ama geçtiğimiz günlerde Johnny Depp’in sizinle ve eski eşiyle ilgili iddialarıyla gündemdeydiniz... (Johnny Depp, eski eşi Amber Heard’ün kendisini Billy Bob Thornton ile aldattığını öne sürmüştü.)
- Tamamen asılsız iddialar. Bunlar neden hep benim başıma geliyor bilmiyorum. Beni bir odaya koy, yanıma 50 deliyle 50 normal insan çağır. İnan bana, bütün o 50 deli bana yaklaşacaktır. İçimdeki bir mıknatıs beni kaosun içine çekiyor. (Gülüyor)

◊ 6 kez evlendiniz, fırtınalı ilişkiler yaşadınız. Ne arıyorsunuz bir ilişkide?
- Ne aradığımı değil de ne aramadığımı söylesem? İnsanların beni değiştirmeye çalışmasından nefret ediyorum. Ben çok yönlü bir insanım. İlişki başladıktan sonra her şeyim sorgulanıyor.

Haberin Devamı

Billy Bob Thornton: Benden avukat olmaz

BİRBİRİMİZİN KANINI TAŞIMAK ANGELINA’NIN FİKRİYDİ

◊ Bir dönem Angelina Jolie’yle tutkulu bir aşk yaşamıştınız. Hatta birbirinizin kanını kolyelerinizde taşıyordunuz. Neler söylemek istersiniz o ilişkiye dair?
- O dönemde film çekimleri için sürekli farklı yerlerdeydik. Birbirimizi çok az görüyorduk. Parmaklarımızı kesip kanımızı bir madalyonun içine koyup taşımak da Angelina’nın fikriydi. Artık farklı hayatlarımız var. Geçmişte kalan güzel hatıralar bunlar.

SOSYAL MEDYADAN ÖNCE POLİTİK GÖRÜŞLERİMİ AÇIKLARDIM

◊ Politikayla aranız nasıl? Kasım ayındaki başkanlık seçimleriyle ilgileniyor musunuz?
- Evet, takip ediyorum. Politik bir insanım ama fikirlerimi açıkça tartışmıyorum. Önceden politik görüşlerimle ilgili röportaj verirdim, düşüncelerimi söylerdim ama bu sosyal medyadan önceydi. Şimdi bir şey söylüyorsunuz, bir kesim dediklerinizden hoşlanmadıysa hemen hedef haline geliyorsunuz. Her kafadan bir ses çıkmasından hiç hoşlanmıyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!