Barry Ward: Nuri Bilge Ceylan müthiş bir yönetmen

Güncelleme Tarihi:

Barry Ward: Nuri Bilge Ceylan müthiş bir yönetmen
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 15:25

İrlandalı oyuncu Barry Ward, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında düzenlediği Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması için Türkiye’ye geldi. Ward, yoğun programı arasında Kelebek’in de sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

◊ Yolunuz festivalle nasıl kesişti?
- Festivalde “The Truth Commissioner” isimli filmim yer alıyordu. Davet aldım. Zaten her zaman da İstanbul’a gelmek istemişimdir.
O yüzden kabul ettim. Ancak İngiliz Sky kanalı için hazırladığımız Brittania’nın Prag’daki çekimleri uzayınca ancak ödül törenine yetişebildim. Buradan da Londra’ya döneceğim.

◊ İstanbul’u gezme şansı bulabildiniz mi?
- Ne yazık ki istediğim kadar gezemedim. Ama çok güzel bir şehir olduğunu görebildim. Kısa bir tur bile hiç görmemekten iyidir.

◊ Son dönemde yaşanan acı olaylar nedeniyle bazı yabancı oyuncu ve müzisyenler Türkiye’ye gelmekten vazgeçti, programlarını değiştirdi. Sizin hiç çekinceniz olmadı mı?
- Hayır asla. Ne tür bir tehdit olursa olsun hayat devam ediyor. Festivaller devam ediyor. Ben de bu festivalin bir parçası olmak istedim.

Haberin Devamı

ÇEKİM ARASINDA İSTANBUL’A GELDİM

◊ Brittania’nın çekimleri ne zaman başladı?
- Mayıs ayında start verdik. Aralığa kadar da sürecek. Kısa bir aramız vardı, değerlendirip İstanbul’a geldim, buradan da ailemin yanına geçeceğim.

◊ Festivalin ana teması “Herkes için adalet”...
Festival kapsamında gösterilen filminiz “The Truth Commissioner” da bu ana fikri destekliyor.
- Kesinlikle. Oynadığım karakter de tam anlamıyla adalet peşinde olmasa da bu fikri desteklediğini söyleyebilirim.  Filmin benim için önemli tarafı Kuzey İrlanda için bir söylemi bulunması.

◊ Sırada neler var?
- Şubattan sonra iki yeni iş olacak. Biri kuzenimin çekeceği bir belgesel. Orada Finlandiya’ya elektrik getirecek bir İngiliz’i canlandıracağım. Gerçek bir hikaye...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!