Atilla Özdemiroğlu'nun hiç bilinmeyen hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Atilla Özdemiroğlunun hiç bilinmeyen hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2016 10:27

"Gelenlerin kollarına bakıyorum, damarlı kasları belirgin birilerini arıyorum. Önde beni tebessümle izleyen bir çift dikkatimi çekiyor. Esmer yakışıklı bir genç kısa kol gömlek giymiş, tam da istediğim damarlı kollar. "Bana model durur musun?" diye soruyorum. Sonra..."

Haberin Devamı

Bu hikaye geçtiğimiz günlerde hayatını yitiren Attila Özdemiroğlu ile ünlü sanatçı Mehmet Aksoy'un yani iki sanatçının ilginç tanışmasının

Atilla Özdemiroğlunun hiç bilinmeyen hikayesi

hikayesi.

"KARA ALİ"NİN KOLLARI NASIL ATİLLA ÖZDEMİROĞLU OLDU

Atilla Özdemiroğlunun hiç bilinmeyen hikayesi

Heykel sanatçısı Mehmet Aksoy, Antalya'da yer alan, çocuğunu koruyup, sarmalayan işçi heykeli "Kara Ali"nin hikayesini kendi sosyal medya hesbından takipçileriyle paylaştı. Çocuğunu kollarıyla saran bir işçi baba figürünü yaratan Aksoy, güçlü, kaslı ve damarlı kolları olan bir erkek kolu arar. Antalya sahilinde yoldan gelen geçenlerin kollarına bakar ve kendisine uygun bir model seçmeye çalışır. O sırada onu tebessümle izleyen bir çift dikkatini çeker. "Antalya'da eski belediye binasının önündeki meydanda işçi ve çocuğu heykelini yapıyorum sene 1975. Etrafımda beni seyredenlerden duruma göre kendime model seçiyorum. İşçinin öne doğru uzanmış koruyucu kolu heykelin önemli anlamlı içinde enerji yüklü kuvvetli bir form. Esmer yakışlıklı bir genç kısa kol gömlek giymiş, tam da istediğim damarlı kollar. 'Bana model durur musun?' diye soruyorum yanına giderek. Güzel, etkili bir gülümsemeyle 'Evet' diyor. Ben seviniyorum. Mehmet Aksoy diye kendimi tanıtıyorum. O da ilk önce karısını sonra kendini tanıtıyor Atilla Özdemiroğlu. Bugün Antalya'da Kara Ali önünde falezlerin üstünden denize doğru bakan o heykelin çocuğunu sahiplenen bir kalkan gibi koruyan kol Atilla Özdemiroğlu nun koludur..."

Haberin Devamı

Atilla Özdemiroğlunun hiç bilinmeyen hikayesi

Mehmet Aksoy

BAKMADAN GEÇME!