Asıl macera internette

Güncelleme Tarihi:

Asıl macera internette
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 01:16

“Ulan İstanbul”, bu akşam ekrana gelecek bölümüyle birlikte televizyona veda ediyor. Ama macera burada bitmiyor. Dizi, seyircisiyle artık internette buluşacak.

Haberin Devamı

Ferdi ile Derya’yı canlandıran Kaan Yıldırım ve Sevtap Özaltun’a göre, kanald.com.tr’de yayınlanacak 45’er dakikalık yeni bölümler çok daha komik, çok daha heyecanlı olacak.

* İlk defa televizyonda başlayan bir dizi, internette devam edecek. Neler düşünüyorsunuz bu projeyle ilgili?
Kaan Yıldırım: Ben internet projesini duyduğum zaman çok heyecanlandım, çünkü televizyona bir alternatif olması sektör açısından önemli. Sürekli şikayet ettiğimiz faktörlerden arınmış olacağız bir kere. Mesela sürelerin uzunluğu... Bir diğer büyük hediye de sansürsüz olmak diyebilirim. İnternetin, bizlere ifade özgürlüğü sağlayacağını düşünüyorum.
Sevtap Özaltun: Bugün internetin geldiği nokta hafife alınamayacak seviyelerde ve bunda bir ilk olmak tabii ki heyecan verici. Bence internet, “Ulan İstanbul” gibi bir dizi için kesinlikle doğru bir ortam. Çünkü daha özgür. Zaten bizim seyircimiz de ağırlıklı olarak internet kullanıcısı ama yine de bu çok cesur bir karar ve ciddi yatırım isteyen bir proje. Bu girişimle seyirci ve sektör için yepyeni bir kanal açılacağını düşünüyorum...

* “Ulan İstanbul” seyircisi diziyi internette de takip edecek mi sizce?

Kaan Yıldırım: Bu sistem ilk kez deneneceği için tahmin etmek tabii ki zor, ancak ben umutluyum.
Sevtap Özaltun: Dediğim gibi bizim takipçilerimiz ağırlıklı olarak genç kesim olduğundan ve onlar da internet kullandığından, dizinin yine aynı oranda takip edileceğine inanıyorum ben...

* Sizin internet ve sosyal medyayla aranız nasıl?
Kaan Yıldırım: Bu devirde sosyal medyayla aranızın olmaması pek mümkün değil. Sosyal medyayı nasıl kullandığınız da çok önemli. Düzgün işler için kullanılırsa yararlı olabilecek bir platform, ancak kendinizi sosyal medyanın saçmalıklarına kaptırırsanız bir o kadar da tehlikeli olabilir... Ben bazen kullanırım, bazen hiç vakit geçirmem. Biraz modumla ilgili...
Sevtap Özaltun: Ben mümkün olduğunca kullanıyorum. Özellikle sosyal medyayla güncel olaylardan, gelişmelerden haberdar olmaya çalışıyorum. Tabii ben de internete son derece kontrollü bir şekilde yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum ve dolayısıyla dikkat etmeye çalışıyorum. Gün içinde cep telefonumu ve bilgisayarımı kendimden uzak tuttuğum zamanlar da oluyor. Bence herkes teknolojiye gün içinde bir süre mesafeli durmalı...

* Siz internetten dizi izliyor musunuz?
Kaan Yıldırım: Ben DVD biriktirmeyi seviyorum. “Ulan İstanbul” benim için ilk olacak.
Sevtap Özaltun: Ben izliyorum. Televizyon izleyebilecek vaktim yok çünkü. Takip etmek istediğim dizilere internet üzerinden ulaşıyor, izliyorum. Yerli ve yabancı dizileri istediğiniz zaman ulaşılabilir kıldığı için internet çok kullanışlı bir mecra.

ARA VERİNCE SETİ ÖZLÜYORUM

* Diziye dönelim. Hikâye giderek karmaşık bir hâl alıyor. İlerleyen bölümlerde bizi neler bekliyor?

Kaan Yıldırım: Artık su testisi kırıldı ve Ceyhun gerçekleri öğrendi. Bundan sonrasında neler olacağını biz de merak ediyoruz.
Sevtap Özaltun: Keşke bilsek neler olacağını... Ama şunu söyleyebilirim; dizi çok daha heyecanlı bir yere doğru gidiyor. Aslında dizi daha yeni başlıyor diyebiliriz. Esas macera, internette devam edecek. İstanbul’a karşı “ulan”
dediğimiz zaman, işte şimdi gelecek. (Gülüyor)

* Çekimler nasıl gidiyor, set ortamınızı anlatır mısınız?

Kaan Yıldırım: 9 aydır çalışıyoruz, her günümüz beraber geçiyor, hâlâ sıkılmadık birbirimizden. Set araları da eğlenceli. Bu, yakalanması zor bir şey.
Sevtap Özaltun: Biraz yorgunluk var ama hâlâ güzel vakit geçirebiliyoruz. Çaycısından yönetmenine herkes birbirine çok güveniyor ve sevgi dolu çalışılıyor. Birkaç gün ara verince seti özlediğimi hissediyorum ben...

GÖKHAN’IN ERKAN’IN ÜSTÜNE UÇTUĞU ANI UNUTAMAM

* Bu 9 aydan unutamadığınız bir anınız var mı?
Kaan Yıldırım:
İlk aklıma gelen, çekim yaparken kaldırıma takılan Gökhan’ın (Niğdeli) Erkan’ın (Kolçak Köstendil) üstüne uçması... (Gülüyor)
Sevtap Özaltun: Her günümüz bir anı. Size anlatabileceğim bir anı gelmiyor aklıma şu an ama bu dizi kesinlikle unutamayacağım bir anı olarak hayatımda hep yer edecek...

* Peki bu süreçte sizi en çok neyin zorladığını sorsam...
Kaan Yıldırım:
Erken kalkmayı sevmeyenlerdenim, o yüzden sabah ilk sahneler benim için hep zor geçer. Benim şansıma da önemli bir sahnem varsa yüzde yüz sabah ilk sahne o olur...
Sevtap Özaltun: Gülme krizi anlarımda, hemen toparlanmakta zorlanıyorum ben.

Haberin Devamı

EV KUŞUYUM

Haberin Devamı

*Biraz da Ferdi ya da Derya’dan değil de sizden bahsedelim...
Sevtap Özaltun:
Ben daha çok ev kuşuyumdur. Evde vakit geçirmeyi, film izlemeyi çok severim. Yemek yapmaya bayılırım ama eskiden daha çok yapardım. Şimdi bu tempoda mutfaktan biraz uzaklaştım.
Kaan Yıldırım: Bana “Kendini anlat” dersen yapamam, çünkü insanın kendini anlatması bana her zaman saçma gelir. Benim size Kaan’ı anlatamam çok sübjektif olur...

AŞK FİLMİ ÇEKECEĞİZ

*Başka projeniz var mı? Tiyatro, sinema?
Kaan Yıldırım:
Bu yaza bir film çekmeyi planlıyoruz Caner’le (Özyurtlu) beraber. Senaryosu yazım aşamasında. Elimizde güzel bir hikâye var. Bu sefer korku filmi değil, bir aşk hikâyesi olacak.
Sevtap Özaltun: Ben önümüzdeki sezon muhakkak tiyatro yapmak istiyorum. Arkadaşımın yazdığı bir oyun var, yazımı biter bitmez provalara başlayacağız. Sinema yapmayı da çok istiyorum. Ama dizinin yoğunluğu nedeniyle başka bir projede yer almaya vaktim olmuyor.

Haberin Devamı

İNTERNETE ŞANS VERMELİ

* “Ulan İstanbul” sona erdikten sonra ne yapmak istiyorsunuz?
Kaan Yıldırım: Tatile gitmek istiyorum. Mümkünse sıcak bir yerlere...
Sevtap Özaltun: Evet, tatil! Ben sonrasında bir dönem işinde yer almak istiyorum.

* Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Kaan Yıldırım: “Ulan İstanbul”un internet versiyonu, özel bir iş olacak, o yüzden herkes bir şans vermeli. Türk dizi sektörü adına güzel bir adım atılıyor, eğer iyi giderse birçok işe örnek olacak. Daha özgür ve özgün işler çıkabilir. İnşallah hak ettiği değeri bulur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!