Ai Weiwei İstiklal Caddesi'ni ziyarete geldi!

Güncelleme Tarihi:

Ai Weiwei İstiklal Caddesini ziyarete geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 10:26

Çinli muhalif sanatçı Ai Weiwei, dün akşam saatlerinde İstanbul’un en işlek caddelerinden biri olan İstiklal’de yaşanan bombalı saldırının gerçekleştiği bölgeye ziyarete geldi. Peki; Ai Weiwei kimdir? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Çinli muhalif sanatçı Ai Weiwei dün İstanbul'a geldi. Gündüz Sakıp Sabancı Müzesi yetkilileriyle görüşen ve müzeyi gezen Ai, akşam saatlerinde de Taksim'e giderek  İstiklal Caddesi'nde dolaştı ve patlamanın olduğu yeri ziyaret etti.

Ai Weiwei, sosyal medya hesabından olay yerini gösteren bir video ile İstiklal Caddesi üzerinden görüntüler paylaştı. Son dönemde mültecilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için uğraş veren sanatçının, AB ile  Türkiye arasında imzalanan "mülteci anlaşması" sonrası, mültecilerle ilgili bir proje için  Türkiye'ye geldiği düşünülüyor. Gelişi gizlenen ünlü sanatçının, birkaç günü  İstanbul'da geçireceği söyleniyor.

Ai Weiwei İstiklal Caddesini ziyarete geldi

Haberin Devamı

Ai Weiwei kimdir?

Ai Weiwei, Çin’li bir modern sanatçıdır. Heykel, enstelasyon, kurotörlük, fotoğraf ve film alanlarında aktif olmasının yanı sıra sosyal, siyasal ve kültürel bir eleştirmendir. 2008 Pekin Olimpiyatları için yapılan Pekin Ulusal Stadyumu için İsviçreli mimarlar Herzog & de Meuron'a sanat danışmanlığı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!