Londra’nın çılgın partileri ıstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Londra’nın çılgın partileri ıstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2009 00:00

2009’a sıkı başlayan Otto Santral beni ters köşeye yatırdı. Kimse gitmez diye iddia ettiğim Fisherspooner gecesine bin kişi katıldı. Epeydir sıkı bir şey yoktu, ondandır deseeem... Yok yok, çırpındıkça batıyorum... Santral’de bu gece Londra’nın meşhur Meat Horse Partisi var.

Haberin Devamı

Parti canavarı kuaförüm Tarkan aynen şöyle dedi: O kadar kalabalıktı ki, kendimi zar zor sahne arkasına attım. Orada beni ekipten zannettiler, bedava içkiler falan, süperdi!
Otto Santral beni  ters köşeye yatırdı. Göreceksiniz Fisherspooner cılız geçer, kimse gitmeyecek diye iddia ediyordum, aksine kıyamet kopmuş, 1500 kişi girmiş. Tembellik ettiğime üzüldüm.
2009’a sıkı giren Otto Santral, hız kesmeyecek gibi. şimdi de Londra’nın kalburüstü mekanlarının gözdesi Horse Meat Disco partilerini ıstanbul’a getiriyorlar. ılki bu akşam.
Bu partiler Londra Eagel Club’ta 5 yıl önce başlamış. HMD partilerinin başarısı, New York’un marjinal gece hayatını Londra’nın burnu büyük kaymak tabakasına uyarlamasında. Sitesine girdim. Özel dans gösterileri ve çılgın şovlarıyla meşhur. Londra’da trend kovalayan, moda-stil-müzikle ilgilenen gayler de yoğun olarak gidiyormuş. Yorumlarda “gay bara gitmeden, gay bar fantazisi yaşayabileceğiniz partiler” deniyor. Demek drag queen şovları falan var.
Her seferinde ünlü bir DJ konuk oluyor. Bu akşam Gorillaz, N.E.R.D.,  Hot Chip, Tiga gibi isimlerin liste başı parçalarını tekrar yorumlamasıyla tanınan, Tribulations, Loosing The Edge gibi parçalarıyla hatırlayacağınız James Murphy çalacak. Çalsın bakalım, biletler 30 lira.
 (212) 427 18 89.

Haberin Devamı


Otto Holding

Otto Sofyalı’da akşam 19.00’da sebil kuruluyor. Açıkbüfe bruscettalar, kanepeler, mini pizzalar var. Çatlayana kadar kayıntı, bila ücret! Yanında gelincik şuruplu votka tavsiye ederim. ısteyene shot, isteyene sürahi ile. Yalnız dikkat: Hem pahalı, hem de çarpıyor. 85 lira. (212) 252 65 88.

Beyoğlu Asmalımescit’teki kulüp pizzacı Otto dördüncü yerini de açtı, öğrendiğime göre şimdi de bir butik otel planları var.
Allah artırsın gözümüz yok da, bu kriz ortasında bu başarının sırrı ne?
Her şeyin başı Babylon’un dibinde açtıkları o çukur dükkan. Eski hali sinek avlardı. Bunlar aldıktan sonra patladı. Niye, şahane manzarası mı var? Hayır. Ucuz mu? Yoo. Medyada, magazinde mi yer alıyor? Alakası yok.
Evet güzel pizza yapıyorlar ama sırları bu olamaz. Pizza yemeye gidersiniz,  fındıklı votka, bir yandan müzikler, kapanana kadar çıkamazsınız. Gece içeri sığmayan kalabalık sokağa taşıyor. Hele yaz akşamlarında dışarı müzik de gelince, ellerde içkiler basbayağı dükkan önü sokak partisine dönüşüyor.
ışte o çukur dükkanın ardından, Santral ıstanbul’da Otto-Santral, Çeşme’de Alaçatı-Otto ve şimdi de Sofyalı-Otto geldi (üstte) .  ılk dükkanın kemik bir kitlesi var zaten. Santral’de ise hafta içi üniversiteliler, hafta sonu çocuklu aileler oluyor. Ama bence en güzeli sonuncusu (Sofyalı) olmuş. Yemek ve içki için gidiliyor, işadamı ve popüler tipler ağırlıklı. Ece Sükan, Ayşe Özyılmazel, Tuğba Ünsal ve Nil Karaibrahimgil mekanın gediklileri.  Asmalımescit’te, Sofyalı meyhanesinin tam karşısında. Arkaya doğru uzanan, yüksek tavanlı bir dükkan. Pazartesi gittim, haftaçi bile dolu.  Bilenine şöyle tarif edeyim, tıpkı Cihangir-Leyla’nın ilk zamanları gibi. Hem snob, hem samimi. Steril ama eğlenceli...
Tutturması o kadar zor bir kıvam ki bu, biri azıcık fazla kaçsa, o mekanın formülünü bozuyor. Tutturabilen ise alıyor yürüyor. ışte Otto’cuların sırrı da bu bence.

Haberin Devamı

Hande Yener, gay kulüpte çıkacak

Gözlerime inanamadım. Hem de hangisinde biliyor musunuz? şu işletmecisi (Engin Temel) öldürülen Love Bar’da.
Valla iyi cesaret.
Gerçi Biletix’te bilet satışı falan yok. Ama bilginin yanlış olduğu anlamına gelmez.
Resmi fan sitesinde ilanı bile var. 20 şubat’ta Kemal Doğulu’yla birlikte çıkacaklarmış. Eğer böyle bir şey olursa, bir gay barın Zeki Müren’den beri gördüğü en büyük star olacak. Kemal değil canım, Hande... Ünlü starın, bu ilk çıkışın şerefine özel sürprizleri de varmış.
Biliyorsunuz en son ızmir Ooze Venue’de sahneye Katy Perry kılığında çıktı. Bakalım Love’da hangi gay ikonu kılığına bürünecek?
Gerçi hiç gerek yok. Last FM’in dünyada en çok dinlenen gay ikonları diye bir listesi var. Orada Kylie Minogue’u bile geçti, 12. sırada.

Haberin Devamı

Organizatörler, Madonna’yı bu sefer kaçırmayın

Madonna’nın resmi sitesinde şu dakika itibariyle açıklandı. 2008 yazında başladığı Steacky&Sweet (Yapışkan ve Tatlı) konserleri uzatılıyor. 58 ayrı şehirde toplam 2 buçuk milyon kişinin izlediği konserler 280 milyon dolar hasılatla tüm zamanların en büyük gelir elde eden konser serisi. Hatta uzun süre geçen Eylül’de ıstanbul’a da geleceği, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda çıkacağı yazılıp çizilmişti ama burnumuzun dibinde, Karabağ’ın Budva adlı taşra kasabasında bile çıkan dünya starı ıstanbul’a getirilememişti. şimdi Madonna gitmediği ülkelere gitmeyi planlıyor. Benden haber vermesi. Organizatörlerimizi uyarayım, bari bu sefer kaçırmasınlar Madonna’yı. Bence gelsin, hatta Var Mısın Yok Musun’a da çıkıp, yokiiiim diye de bağırsın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!