Liechtenstein’da hesabı olan 400 İtalyan afişe olacak

Güncelleme Tarihi:

Liechtenstein’da hesabı olan 400 İtalyan afişe olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2008 00:00

Vergi cenneti Liechtenstein, Almanya’nın ardından bu kez de İtalya’yı karıştırdı. Liechtenstein’da hesabı olan 400 mükellef olduğunu tespit eden İtalyanlar, şimdi caydırıcı olması için bu isimleri tek tek afişe etmeye hazırlanıyor.

Demokratlardan gelen, isimleri açıklayalım baskısı üzerine, Bank LGT’de hesabı bulunan 25 isim şimdiden afişe edilirken, Senatör Lugi Grillo’nun da adı bu mükellefler arasında geçiyor.

POLİTİKACILAR DA VAR: La Stampa gazetesinin haberine göre, bankada hesabı olan mükelleflerden birini de işadamı Maurizio Mian oluşturuyor. Hristiyan Demokratların Başkan Yardımcısı Vito Bonsignore da listede yer alıyor. Bosignore, Liechtenstein’daki hesabının tamamiyle yasal olduğunu savunuyor. Bir muhbirin Liechtestein’da hesabı bulunan 30 bin ismin yer aldığı bir listeyi açıklamasıyla patlak veren bu skandal sonucunda, özellikle siyaset sahnesindeki isimlerin büyük zarar görebileceğine dikkat çekiliyıor. Banka hesaplarının bir çoğunun milyon Euro’luk oluşu da dikkat çekiyor.

Para benim değil köpeğim Gunther’in

İŞADAMI Maurizio Mian’ın hesabının ortaya çıkmasının ardından yaptığı açıklama şimdi İtalya’nın gündemine oturdu. "Hesaptaki para benim için değil, köpeğim Gunther içindi" diyen Mian, hesaptaki parayı bir süre önce yasal yollarla İtalya’ya taşıdığına dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!