Lezzetli pizzanın 10 adresi

Güncelleme Tarihi:

Lezzetli pizzanın 10 adresi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 08, 2005 00:00

2005 model en iyileri seçmeye devam. Jürimize bu hafta en iyi 10 pizza adresini sorduk. Ortaya çıktı ki iyi pizza yerinde yenir, çünkü çoÄŸunun paket servisi yok. Siesta kültüründen geliyor olsa gerek pizzacıların önemli bir kısmı öğleden sonra kapalı. En sevilen çeÅŸitler içinde deniz mahsullü de var, vejetaryen pizza da. Peki hangi ünlü nereden pizza yiyor? Neresi pizzayı odun ateÅŸinde yapıyor, nerede 22 çeÅŸit pizza var? Sicilya kıyafeti giymiÅŸ garsonlar hangi pizzacıda? Ä°ÅŸte pizzanın en iyi 10 adresi.Pizzanın en iyi 10 adresiPizzanın hikayesini artık pek çok kiÅŸi biliyor ama bir kez daha hatırlatalım: Bundan 250 yıl önce Napolili fırıncıların fakirler için hazırladıkları bir yemekti. Domates, mozarella peyniri ve maydanoz konarak yapılan bu yiyecek Ä°talya Kraliçesi Margherita tarafından çok sevilince, pizza fakir yiyeceÄŸi olmaktan çıktı; çeÅŸitlenip zenginleÅŸti. Bu peynirli ve domatesli pizza hálá kraliçenin adı ile anılıyor. Fakat Margherita’nın pizza merakı bize biraz pahalıya patladı. Jüri üyemiz Hülya EkÅŸigil bu kadar pahalı olmasına karşı çıkıyor: ‘Pizza pizzadır yahu, bu kadar para verilmez!’ Gurmelerden ve pizza meraklılarından oluÅŸan jürimize en iyi on pizza adresini sorduk. Ortaya çıktı ki iyi pizza yerinde yenir, çünkü çoÄŸunun paket servisi yok. Siesta kültüründen geliyor olsa gerek pizzacıların önemli bir kısmı öğleden sonra kapalı. En sevilen çeÅŸitler içinde deniz mahsullü de var, vejetaryen pizza da. Peki hangi ünlü nereden pizza yiyor? Neresi pizzayı odun ateÅŸinde yapıyor, nerede 22 çeÅŸit pizza var? Sicilya kıyafeti giymiÅŸ garsonlar hangi pizzacıda? Ä°ÅŸte pizzanın en iyi 10 adresi. EN Ä°YÄ° 101. Mezzaluna - Ä°STANBUL2. Spazio - Ä°STANBUL3. Il Padrino - Ä°STANBUL4. Papermoon - Ä°STANBUL5. Mezzaluna - Ä°ZMÄ°R6. Trattoria Da Rossario - Ä°STANBUL7. Mezzaluna - ANKARA8. Miss Pizza - Ä°STANBUL9. Grissini - Ä°STANBUL10. Pizza Pan - ADANA MEZZALUNAÄ°talyanca yarım ay demekMezzaluna, New York merkezli bir zincir. Ä°talyanca’da iki anlama geliyor: Yarım ay ve sebze bıçağı. 18 çeÅŸit pizza var. Pizzalar tek boy. Haftaiçi 12.00-15.30 ile 18.30-23.30 arasında, haftasonları kesintisiz hizmet veriyor. Pizza fiyatları 12.5-23.5 YTL arasında. En beÄŸenilen çeÅŸitleri patlıcanla yapılan pizza Mezzaluna ile ince bonfile dilimli pizza Robespierre. Jüri üyemiz Gönül Paksoy patlıcanlı fizzayı çok beÄŸendiÄŸini söylüyor. Ãœnlü müdavimleri arasında Deniz Seki, Candan Erçetin, Sertab Erener gibi isimler bulunuyor. Mutfak ÅŸefi Rudi Pellino. Abdi Ä°pekçi Caddesi No: 38 NiÅŸantaşı-Ä°stanbul (212) 231 31 42. SPAZÄ°OOdun ateÅŸinde piÅŸiyorSpazio’da pizzalar odun ateÅŸinde piÅŸiriliyor. 5 çeÅŸit pizza var. Pizzalar tek boy. Spazio 19.00-23.00 arası hizmet veriyor. Pizza fiyatları 19-24 YTL arasında deÄŸiÅŸiyor. En beÄŸenilen çeÅŸitleri enginar kalbi ile yapılan dört mevsim pizza. Ãœnlü müdavimleri arasında Ajda Pekkan, Hülya AvÅŸar ve Rahmi Koç gibi isimler bulunuyor. Mutfak ÅŸefi Saulo Bacchilega. Jüri üyemiz Ahmet Örs listesinin başına Spazio’yu koyuyor. Paket servisleri yok. Rezervasyon gerekiyor. TaÅŸkışla Caddesi Hyatt Recency Oteli No: 1 Taksim Ä°stanbul (212) 368 12 34IL PADRÄ°NOÄ°nce hamurdan 27 cm Ä°nce hamurdan 27 cm’lik pizzalar yapıyorlar. 14 çeÅŸit pizza bulunuyor. 12.00-23.00 arası hizmet veriyor. Pizza fiyatları 14-19 YTL arasında. En beÄŸenilen çeÅŸitleri karışık pizza Il Padrino ile enginar kalbi ile yapılan pizza stagioni. Ãœnlü müdavimleri arasında HaÅŸmet BabaoÄŸlu, Kubat ve Bendeniz gibi isimler bulunuyor. Jüri üyemiz Mehmet YaÅŸin, Ä°stanbul’un Anadolu yakasında pizza yediÄŸi iki yerden biri olduÄŸunu söylüyor. Mutfak ÅŸefi Ali Akardere. Evlere servisleri yok. Rezervasyon almıyorlar. Ä°skele Caddesi No: 8/1 Caddebostan-Ä°stanbul (216) 385 93 19PAPERMOONSebzeli pizza tavsiye edilirEtiler Akmerkez’deki Papermoon’da 12 çeÅŸit pizza bulunuyor. 12.00-24.00 arasında hizmet veriyorlar. Pizza fiyatları 22-38 YTL arasında. En beÄŸenilen çeÅŸitleri margarita pizza ile içinde mozeralla, parmesan, talegio ve gorgonzella bulunan dört peynir pizzası. Ãœnlü müdavimleri arasında Karolin ve Mustafa Koç, Ferit Åžahenk gibi isimler var. Mutfak ÅŸefi Mario Paillio. Jüri üyemiz Mustafa OÄŸuz buradaki sebzeli pizzayı özellikle tavsiye ediyor. Evlere servis yok. Rezervasyon gerekiyor. Adnan Saygun Caddesi, No: 1 Etiler-Ä°stanbul. (212) 282 16 16MEZZALUNA KONAKEÄŸitim Ä°stanbul’danKonak Pier YaÅŸam Merkezi içindeki Mezzaluna’nın iÅŸletmecileri Rıfat Atamer ve Murat Türkay. Üç yıldır hizmet veriyor. Mutfak ÅŸefi Ä°talyan Beatrice Di Lallo. Türkiye’deki altı Mezzaluna Restoranı’ndan bir tanesi. Mutfak ve servis elemanları Ä°stanbul’da eÄŸitim alıyor. Kışın 160, yazın bahçesiyle 270 kiÅŸiye hizmet veriyor. Pizzaların malzemesi Ä°talya’dan özel getiriliyor. Orijinal Ä°talyan pizzası yapılıyor. 19 çeÅŸit pizza var. Atatürk Cad. No: 19 Konak Pier. Tel: (232) 489 69 44TRATTORÄ°A DA ROSSARÄ°OGarsonlar Sicilya kıyafeti giyiyorBir Türk’e aşık olup Ä°stanbul’a yerleÅŸen Ä°talyan Åžef Rosario Costa, 2001 yılında kendi lokantasını açtı. KoÅŸuyolu’ndaki Trattoria Da Rossario, 12.30-15.00 ile 18.00-22.00 arasında hizmet veriyor. Pazarları kapalı. Pizza-makarna fiyatları 12-17 YTL arasında. Yemek malzemeleri Ä°talya’da hazırlanıyor. Ev ortamında dekore edilen lokantada Sicilya kıyafeti giyen garsonlar hizmet veriyor. Jüri üyemiz Ahmet Örs canlı müzik sevmeyenlerin cuma-cumartesi akÅŸamları gitmemesini öneriyor. Türk-Ä°talyan damak dengesini çok iyi kurduÄŸunu söylüyor. Evlere servis yok. Kalfa ÇeÅŸme Sokak No: 22 KoÅŸuyolu (216) 327 63 63MEZZALUNA ANKARAMüdavimler bonfileli seviyorMönüde Ä°talyan mutfağından 75 çeÅŸit ürün bulunuyor. Bunların 25’i pizza. Pizzalar Ä°talyan aşçıbaşı Daniel Evangelista tarafından yapılıyor. ÖzelliÄŸi el açımı ince bir hamura sahip olması ve Ä°talya’dan ithal edilmiÅŸ odun fırınında piÅŸirilmesi. Müdavimleri en çok bonfile etli pizza seviyor. Pizzalarda Napoli salamı, Parma ve Cotto jambonu gibi Ä°talyan ÅŸarküteri ürünleri yer alıyor. Ricotta, parmesan, gorgonzola ve mozzorella gibi birçok Ä°talyan peynir çeÅŸidi de mevcut. Kapalı pizza da var. 12.00 - 24.00 arasında açık. Ankara’da iki ÅŸubesi var. Ä°ran Cad. Turan Emeksiz Sok No:1 Kavaklıdere. Tel: (312) 467 58 18-19. Ankuva AlışveriÅŸ Merkezi No: 2 Bilkent Plaza. Tel: 266 13 59.MÄ°SS PÄ°ZZAKüçük, ÅŸirin ve ÅŸaşırtıcı Cihangir’in yeni mekanı Miss Pizza’da 22 çeÅŸit pizza bulunuyor. 11.00-23.00 arası hizmet veriyorlar. Pizza fiyatları 7.5-22 YTL arasında. En beÄŸenilen çeÅŸitleri marine kabakla yapılan pesto ile mantar ezmeli funghi. Pizzalar odun fırınında piÅŸiyor. Mutfak ÅŸefleri Ä°skender Camses ile Oktay Kayacı. Evlere paket servisleri var. Jüri üyemiz Donatella Piatti bu kadar küçük bir dükkanda böyle lezzetli pizzalar yediÄŸine inanamadığını söylüyor. Ãœnlü müdavimleri arasında Güven Kıraç gibi Cihangir sakinleri bulunuyor. Akarsu Caddesi Havyar Sokak No: 7 Cihangir, Ä°stanbul. (212) 251 32 78GRÄ°SSÄ°NÄ°En beÄŸenileni füme somonlu Grissini’de 14 çeÅŸit pizza var. 12.00-23.00 saatleri arası hizmet veriyorlar. Pizzalar standart boy. Fiyatları 12-19 YTL arasında deÄŸiÅŸiyor. Evlere servis yok. En beÄŸenilen çeÅŸidi füme somon ile yapılan Grissini pizzası. Mutfak ÅŸefi Murat Serenli. Rezervasyon gerekmiyor. Jüri üyemiz Nur Çintay yeni açılan bu dükkanın deneyimli bir ekip sayesinde baÅŸarıyı yakaladığını söylüyor. Ãœnlü müdavimleri arasında Serdar Bilgili, Ender Mermerci ve Heves Ekinci gibi isimler bulunuyor. Abdi Ä°pekçi Caddesi No:23/1 NiÅŸantaşı-Ä°stanbul. (212) 343 12 98.PÄ°ZZA PANOtlu pizzaları deneyinMustafa Yelekçi’nin iÅŸlettiÄŸi Pizza Pan’da, bildik 12 çeÅŸit pizzanın yanı sıra ıspanaklı, ısırgan otlu ve ebegümeçli pizzalar da var. Orta boy iki kiÅŸilik pizza 9.5, büyük boy pizza 13 YTL. Paket servislerde bir pizza alana aynı büyüklükte ikinci pizza bedava veriliyor. Pizza Pan’ın salata barında 20’ye yakın deÄŸiÅŸik salata ve turÅŸu çeÅŸitleri bulunuyor. Seyhan ve YüreÄŸir ilçeleri ile Ä°ncirlik beldesine paket servisi var. Her gün 12.00-22.30 arası açık. Galleria AlışveriÅŸ Merkezi, Seyhan, Adana. (0322) 453 30 56Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!