Tüm ailenin emeği var

Güncelleme Tarihi:

Tüm ailenin emeği var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2023 07:00

Sarı yaz devam ederken özellikle hafta sonları tatil beldelerinde vakit geçirmeye devam ediyoruz. Sayfiyelerdeki küçük aile işletmelerinde yemek yemenin keyfi de bir başka oluyor. Jürimize köfteden sulu yemeğe beğendikleri aile işletmelerini sorduk...

Haberin Devamı

AHMET GÜZELYAĞDÖKEN

KÖFTE, BALIK, KOKOREÇ... 

Tüm ailenin emeği var

Akın’ın Yeri, İzmir

Urla’nın Özbek Köyü’nde, başarılı bir balık restoranı. 50 yılı aşkın süredir açık. Baba Hikmet Kuşcan tarafından kurulmuş, şimdi oğulları Mehmet ve Himmet’e emanet. Kardeşlerden biri mutfağın, diğeriyse servisin başında. Ekşili bebek kalamar ve bademli barbun çok seviliyor... (0530) 281 11 74

Köfteci Tamer, İzmir

Çamdibi’nde. Tamer Kıraş malzeme tedariki ve alışverişle ilgileniyor. Oğlu Caner’se ızgaranın başında. 1950’lerde seyyar köfte satışıyla başlayan hikâyeleri 1996 yılında dükkâna taşınmış. Kâğıt üzerinde sunulan köfte-ekmek, piyaz ve ayranları meşhur. (0533) 490 60 46

Haberin Devamı

Kokoreççi Asım Usta, İzmir

Asım Usta (Yılmaz) sağ ve işinin başında. 150 metre ilerisindeki diğer büyük dükkânda oğlu Cihan Yılmaz’la birlikte çalışıyorlar. 1960’tan beri var. İzmir’in en ünlü kokoreççilerinden... (0232) 462 02 14

AYFER YAVİ

 

KUYUDA PİŞEN KUZU TANDIR

Babaoğlu Lokantası, İzmir

Tire’de. Yörenin meşhur tak tak kebabı dendiğinde akla ilk gelen yerlerden. Özel pidesiyle birlikte kuyuda pişmiş süt kuzu tandırını mutlaka tadın. Etin suyuna yaptıkları çorbaları da meşhur. (0554) 224 35 39

Yıldız Katmer, Manisa

Akhisar’da. 80 yılı aşkın süredir hizmet veriyor. Kurucu baba Erdoğan Öncü’nün izinde üçüncü kuşak Nezih ve Nurettin Önce işin başında. Alıştığımız fıstıklı katmerin aksine peynir, yumurta ve maydanozlu tuzlu katmer yapılıyor. Hamuru incecik. (0236) 414 37 76

 

BORA BOZANKAYA

EN TAZE MEZELER

 

Cunda Adab Mutfak, Balıkesir

Ayvalık’ta. Her gün tezgâha dizilen zeytinyağlılar leziz ama asıl çorbaları meşhur. Sakızlı badem çorbası, enginar çorbası, yöre otlarıyla hazırlanan sultani çorba gibi alışılmışın dışında çeşitler var. (0534) 313 82 82

Ova Butik Otel, Muğla

Haberin Devamı

Datça Ovabükü’nde. Denize nazır bir işletme. Kabak çiçeğinden biberine dolma çeşitleri, evinizde hissettiren yağ çekmemiş mücveri, mezeleri ve ızgara balıkları oldukça lezzetli. (0252) 728 01 05  

 

DEFNE ERTAN TÜYSÜZOĞLU

EGE MUTFAĞINI TATTIRIYOR

 

Şafak Lokantası, İzmir

Urla’da. 1974’ten bu yana açıklar. Mesleği babasından öğrenen İsmet Gecikmiş ve ailesi işletiyor. Sakız enginardan şevketibostana Egeli leziz örnekler var. (0232) 754 13 56

 

EBRU ERKE

EKMEK DOLMASINI KAÇIRMAYIN

 

Reana Restaurant, Muğla

Bodrum’da. Efsanevi bir aile işletmesi. Remziye Akbaş bütün mezeleri yaparken kocası Zafer Bey ızgaranın başında balıkları pişiriyor. İkisi de her an mutfağın başında. Oğulları (Hüseyin) servisin başında, gelinleriyse (Hilal) kasada duruyor. (0252) 387 71 17

Haberin Devamı

Beğendik Abi, İzmir

Urla’da. Mutfağın başında Handan Hanım (Kaygusuzer) var. Oğlu tezgâhta duruyor, eşi de diğer tüm detaylarla ilgileniyor. Lokal Urla malzemelerini kullanarak Ege yemekleri pişiriyorlar. Ekmek dolmasını başka hiçbir yerde bulamazsınız ama burada var. (0232) 754 20 71 

Ayna, Balıkesir

Ayvalık, Cunda’da. Nihal Güven’in, kızı Ezgi’yle birlikte işlettikleri ve ‘yeme, içme, oturma yeri’ olarak adlandırdıkları Ayna, yaz kış açık. Arapsaçlı iç bakla, arpacıksoğanlı-pekmez soslu enginar, ançüez ve zeytin soslu börülce, fırında sebzeli sardalya dolması gibi yaratıcı ama aynı zamanda malzemenin özüne odaklandıkları tabakları var. (0266) 327 27 25

 

Haberin Devamı

HAKAN SÜVE

GÜLER YÜZLÜ HİZMET

Tüm ailenin emeği var

 

Hasır Beach Restaurant, Muğla

Bodrum, Gündoğan’da. Açıldıklarından beri servisini 3 kız kardeşin yaptığı, mutfağındaysa anne ve babalarının olduğu sevimli bir yer. Hemen iskele üzerinde kurdukları denize nazır masalarıyla da dinlendiriyor. Akşam yemeğinde sofranızı mezelerle donatabilir veya sabah kahvaltısında ev yapımı reçellerin lezzetine doyabilirsiniz. Sac kavurma sevilen lezzetlerinden. (0541) 377 94 22

Garaj Lokantası, Muğla

Bodrum’da 1987’de açılmış. Her gün çeşit çeşit sulu ev yemeği çıkıyor. Çorba çeşitleri ve ızgaraları da var. Hizmet güler yüzlü, günlük yemekler leziz. (0507) 959 13 34 

 

Haberin Devamı

SALİH SEÇKİN SEVİNÇ

ARNAVUTCİĞERİ, MİDYE DOLMA...

 

Garden Et Lokantası, Silivri

Mutlu Kesen ve ailesi müthiş iş çıkarıyor. Restoranı 3 kuşak birlikte işletiyorlar. Tereyağında pişirdikleri Arnavutciğerleri lokum gibi. Paçanga börekleri ve ızgara çeşitleri de bir o kadar seviliyor. (0212) 723 68 40

Midyeci Eşref&Sinan, Silivri

Mardin’den İzmir’e, oradan Silivri’ye göç eden Eşref Ceşen’le ailesi işletiyor. Midyeyi denizden bizzat baba Eşref çıkarıyor, eşiyle kardeşleri dolmayı yapıyor, oğlu, kardeşi ve kendi yine özenle satışını yapıyor. (0535) 583 69 34

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!