Tiftik etli sando, dinamit soslu tavuk...

Güncelleme Tarihi:

Tiftik etli sando, dinamit soslu tavuk...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 07:00

Yumami’de sosisliden Japon sandvici ‘sando’ya, kuzu kokoreçten köfte-ekmeğe pek çok sokak lezzetini bulmak mümkün. Dileyenler ay sonuna kadar Restoran Haftası kapsamında sundukları lezzetleri de tadabilir.

Haberin Devamı

Sağında deniz, solunda yemyeşil Maçka Parkı manzarasıyla İstanbul’un en cazip noktalarından biri artık dekk. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nın bahçesinde yaklaşık 2.500 metrekarelik bir alana kurulu bir yeme-içme ve sosyalleşme alanı...

Spor aktiviteleri, atölyeler ve çeşitli kültür-sanat faaliyetlerinin de yapıldığı dekk’te dileyenler Yumami Street Food’da sokak lezzetlerini tadabilir. Menüsünde ağırlıklı olarak Asya esintili tatlara yer veren işletmenin en çok tercih edilen ürünleri arasında ‘sando’ var. Sando, Japonya’da kenarları alınmış beyaz tost ekmeğiyle hazırlanan, arasına genellikle kızartılmış bir protein türü, turşu ve soslar konan bir tür sandviç... Yumami’de uzun uzun pişirildikten sonra tiftiklenmiş dana eti, peynir sos, kırmızı soğan turşusu ve aioli’yle (sarımsaklı mayonez) hazırlanan tiftik sando 70 lira. Kızarmış tavuk parçaları, kırmızı lahana turşusu, yeşillik ve yine aioli sosla sunulan acılı tavuk sando’ysa 62 lira.

Haberin Devamı

Uzakdoğu’dan bir diğer sevilen yemek dinamit soslu tavuk (58 lira), susam ve salatalık turşusuyla sunuluyor; kızarmış, soslu ve kemiksiz tavuk parçaları paylaşmak için ideal.

Menüde sadece Asya lezzetleri yok... “Biraz da bizden olsun” derseniz ekmek arası sebzeli sote kuzu kokoreç (66 lira), köz patlıcan ve kırmızı soğan turşulu köfte ekmek (57 lira) veya salçalı füme sosis ve üç peynirli Yumami kumpiri  (55 lira) tercih edebilirsiniz.

Sosisli sandviç sevenler için üzerinde mac&cheese’le servis edilen ‘hot dog’ (50 lira) da talep gören lezzetlerinden... Çok acı bir sos ve lahana turşusuyla sundukları ‘yiyosa dog’ (47 lira) da acı eşiğine güvenenlerin bir başka gözdesi.

31 Mayıs’a kadar devam eden Restoran Haftası’nın katılımcı işletmelerinden olan Yumami’de ‘Trakya dog’u (90 lira) tadabilirsiniz. Kıvırcık kuzudan sosis, ızgara Yedikule marulu, süzme yoğurt, köz köy biberi ve taze tarhun sosla hazırlanan sosli sandviç, yerelması cipsiyle geliyor.

dekk’e gitmişken oradaki başka restoranların da Restoran Haftası menülerinden sipariş verebilirsiniz. Örneğin Banko Burger’in Planty Burger ve Bergama tulum peynirli Niğde patatesinden oluşan tadım menüsü 90 lira.

Haberin Devamı

Tiftik etli sando, dinamit soslu tavuk...

Harbiye Mah. Gümüş Sk. No: 4 Şişli/İstanbul; @dekkistanbul

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!