Sucuk ekmek mi sosisli sandviç mi?

Güncelleme Tarihi:

Sucuk ekmek mi sosisli sandviç mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2023 07:00

Okurlarımız bu hafta her yaştan seveni çok sucuk ekmek ve sosisli sandvici kıyasladı, hangisini nasıl sevdiklerini anlattı. Şef Çiğdem Alagök bu iki doyurucu atıştırmalığı daha da lezzetli hale getirecek öneriler verdi.

Haberin Devamı

Instagram (@hurriyetlezzetlihayat) hesabımızda bu hafta “Tercihiniz sucuk ekmek mi sosisli sandviç mi” diye sorduk. Anketimizi oylayan okurlarımızın yüzde 67’si sucuk ekmeği seçti. Biz de şu ayrıntıları istedik: “Hangi çeşit sucuğu daha çok kullanıyorsunuz, yanına başka hangi malzemeleri yakıştırıyorsunuz? Sucuğu kasabınızdan mı alırsınız? Sosisli sandvici hardal, ketçap ve mayonezle mi tatlandırırsınız? Alman tipi sosisle denediniz mi?” İşte, gelen yorumlardan bazıları...

@arzugi: “Tercihim sosisli sandviç, bol soslu ve turşulu... Sucuk ekmeğin sucuğu kasaptan; bol baharatlı ve acılı olmalı. Sucuğun yağıyla ıslatılmış beyaz ekmek arasında yemeyi tercih ederim.”

@zilliko: “Sosisleri 2’ye veya 4’e böler, bol domates sosuyla birlikte pişiririm, anında da biter. Kadıköy’de Tarihi Petek Büfe’nin sosisli sandvicin üzerine tanımam.”

Haberin Devamı

@selmaozdogan: “Sucuk ekmek severim. Acılı kasap sucuğunu tercih ederim. Sosisli yerken burnumun direğini sızlatan hardal ve turşuyla severim.”

@oyaozguvenc: “İlk defa seçim yapmakta zorlandım ama galiba sucuk ekmek diyeceğim. Kışın kar yağdığı zaman sucuk ve sıcak şarap çok güzel olur. Yazın da mangalda tadına doyulmaz. Esmer veya tombul ekmekle severim. Sade yapıyoruz, mümkünse kasap sucuğuyla harika olur.”

@ferahkurunerdincbas: “Tabii ki sucuk ekmek. Acılı ve sarımsaklı olmalı. Kasap sucuk tercih ediyorum.”

@mealmyths: “Benim tercihim sosisli sandviç. Almanya’da sokakta yediklerimin tadı damağımda. Yakın zamanda Asmalımescit’teki Bordel’de yediğim karamelize soğanlı, Frankfurter cinsiyle yapılan sandviç de müthişti. Sucuk ekmeği en çok kar yağdığında seviyorum.”

PÜF NOKTALARI
Şef Çiğdem Alagök’ten...

SUCUK EKMEK

* Bol baharatlı ve yağlı kasap sucuğuyla tadı daha nefis olur. Ben parmak boy sucukları boylamasına 2’ye bölüp kullanıyorum. İmkânınız varsa siz de benim gibi ızgarada pişirin.

* Eğer sucuğu ızgarada pişiriyorsanız közde sivri biber ve domatesi közleyip içine koyun.

* Sandvicin içine Ankara Çubuk turşusu da çok yakışıyor. Ekmeğin arasına acuka sos sürmek de bir seçenek. Sucuğun baharatıyla birleştiğinde sonuç şahane oluyor.

Haberin Devamı

SOSİSLİ SANDVİÇ

* Sandvice en çok Frankfurter (Alman) tipi sosis yakışıyor.

* Hardalsız asla olmaz. Taneli hardal, mayonez ve acı sosu bir kapta karıştırıp ekmeğinizin her iki yüzüne de sürün. Bu tarif ettiğim sosu hem ekmeğin arasına sürün hem sosisin üzerine...

* Sosisin yanı sıra kırmızı soğan turşusu ve yağda kızarmış çıtır soğan katmanızı öneririm.

* Almanların beyaz lahana turşusu ‘sauerkraut’tan biraz eklemek de sosisin yağlı tadını dengeler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!