Lazanya mı fırın makarna mı?

Güncelleme Tarihi:

Lazanya mı fırın makarna mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2023 07:00

Okurlarımız makarnanın en güzel iki halinden lazanya ve fırın makarnayı kıyasladı, hangisini nasıl sevdiklerini anlattı. Şef Didem Şenol ikisini de daha leziz hale getirecek öneriler verdi.

Haberin Devamı

Instagram (@hurriyetlezzetlihayat) hesabımızda bu hafta “Tercihiniz lazanya mı fırın makarna mı” diye sorduk. Anketimizi oylayan okurlarımızın yüzde 74’ü lazanyayı seçti. Biz de şu ayrıntıları istedik: “Lazanya yaparken hazır lazanya yaprağı mı kullanırsınız, yoksa hamurunu da kendiniz mi açarsınız? Kıymalı harcın içine neler katarsınız? Fırın makarnayı evde sık yapar mısınız? Beşamel sosunu lezzetlendirmek için önerileriniz var mı?” İşte, gelen yorumlardan bazıları...

@fusunakti: “Tercihim lazanya.”

@selmaozdogan: “Lazanya ama hazır yapraktan yapıyorum.”

@izcigunizi: “Restoranda lazanya varsa şüphesiz onu sipariş ederim.”

@mimardemirel: “Fırın makarna favorim. Kalın çubuk makarnayı yumurta, Mihaliç, kaşar ve beyazpeynirle karıştırıp fırın kabına dökeriz. Nar gibi kızarınca servise hazır. Lazanya yaparken domates soslu, mantar ve kıymalı sulu harç kullanırım, bu harcı beşamel sosla birlikte katların arasına yayarım. En üstüne kaşar peyniri serpip fırına... Canım çekti, mutfağa gidiyorum.”

Haberin Devamı

@arzugi: “Fırında makarnayı sebzesi bol yaparım. Makarnayı çok az haşlarım ve genelde düdük makarna kullanırım. Beşamel sosu için unu iyice kavurduktan sonra süt ekler, pişiririm. Sonra bir kâsenin içinde kabak veya ıspanak, beşamel sos, haşlanmış makarna, rendelenmiş kaşar peyniri ve baharatı karıştırarak yağlanmış fırın kabına döküyorum. 180 derecede pişiriyorum.”

PÜF NOKTALARI

LAZANYA

- Beşamel sosu yaparken unu fazla koymayın, muhallebi kıvamından cıvık olsun.

- Kıyma sosunun domatesi bol olursa çok daha lezzetli olur.

- Eğer et sote yaptıysanız ve elinizde kaldıysa lazanya harcı olarak değerlendirebilirsiniz.

- Farklı peynir çeşitleriyle farklı tatlar yakalamak mümkün. Keçi peyniri, emmental, parmesan gibi çeşitleri kullanabilirsiniz, çok yakışır.

FIRIN MAKARNA

- Beşameli yaparken süte karanfil, defne yaprağı gibi baharat çeşitleri katarak sosu lezzetlendirebilirsiniz. Rendelenmiş sarımsak da yakışır.

- En eğlenceli kısmı, içine istediğiniz sebzeyi katabilmeniz. Sotelenmiş pazı, mantar, ıspanak gibi tatlar ekleyebilirsiniz, ben çok yakıştırıyorum.

Haberin Devamı

- Peynirler genel lezzeti çok değiştirebiliyor. Ispanaklı ve keçi peynirli bir fırın makarna deneyebilirsiniz örneğin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!