Kat kat, çıtır çıtır...

Güncelleme Tarihi:

Kat kat, çıtır çıtır...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 10:09

Kimi içine yumuşacık badem kreması koyuyor, kimi arasına kıtır pastırma ve humus doldurup servis ediyor. Son birkaç yılda, görüntüsü de tadı da Fransa’da yapılanları aratmayan kruvasanlarıyla ünlü işletmelerimizin sayısı iyice arttı. Bir kruvasan patlaması yaşanıyor demek bile mümkün... Puf puf kabarmış, bol tereyağlı bu leziz hamurişinin en iyilerini nerede buluruz; jürimize danıştık.

Haberin Devamı

1- TUZLUSU, TATLISI...

Kruvasan İstanbul, İstanbul

Teşvikiye’deki mekân Ebru Erke’ye göre İstanbul’daki kruvasan trendini başlatan işletmelerden... Sadesi (22 lira) kadar orman meyveli (38 lira), füme somon ve poşe yumurtalısı (48 lira) da seviliyor. Çağdaş Ertuna ve Ferit Özkaşıkcı da öneriyor. (0212) 296 86 56

 2- SOĞAN TURŞULU, HUMUSLU

Özsüt Select, İzmir

Ebru Erke “Hem sade hem de içi badem kremalı kruvasanları efsane” diyor. Sadesi 23.50 lira. Bademli ve ahududulu gibi çeşitlerse 28 liradan satılıyor. Kruvasanla yaptıkları sandviçleri de ünlü. Zeytin pesto, dana jambon, taze roka ve İzmir tulum peynirli ‘Jambon tulum’; çıtır pastırma, soğan turşusu ve humusla yaptıkları ‘Humuslu’ kruvasanları 55 liraya sunuluyor. (0232) 502 50 72

3- EN SEVİLENLERDEN...

Haberin Devamı

Brekkie Croissant & Cookie, İstanbul

Kat kat, çıtır çıtır...

Kadıköy’deki işletmenin kapısından kuyruk neredeyse hiç eksik olmuyor. Ezine peyniri ve çırpılmış yumurtayla servis ettikleri kruvasanlarını Ferit Özkaşıkcı beğeniyor. Çilekli cheesecake kremalı (54 lira) gibi tatlı çeşitleri de var. Somer Sivrioğlu da öneriyor. (0216) 345 03 45

4- SANDVİÇLERİNİ DE YAPIYORLAR

Ekşi Maya, Ankara

Kat kat, çıtır çıtır...

Berat Çokal “Özellikle kruvasan hamuruyla yapılan bir diğer hamurişi ‘pain au chocolat’ları denemeye değer. Dilerseniz yumurtalı ve peynirli kruvasan sandviç çeşitleri de var” diyor. Sade kruvasan 30, badem ezmeli 34 lira.
Kruvasan sandviç çeşitleriyse 72-77 lira arasında değişiyor. (0312) 466 17 77

5- YUMURTALI, KARS GRAVYERLİ

Flân Bakery, İstanbul

Kat kat, çıtır çıtır...

Bağdat Caddesi’ndeki işletme özellikle kruvasanıyla meşhur. Avokado mozzarella’lı (78 lira), yumurtalı ve Kars gravyerli (78 lira), lotus kruvasan (74 lira) gibi çeşitleri çok seviliyor. Şef Somer Sivrioğlu’nun favorilerinden olan mekânda sade kruvasanın fiyatıysa 28 lira. (0532) 235 55 82

Haberin Devamı

6- ÜZERİNDE FİLE BADEM...

Mill Bakery, İstanbul

Kat kat, çıtır çıtır...

Savaş Özbey, Yeldeğirmeni’ndeki mekânı kahvaltı için öneriyor. İçi badem ezmesi dolgulu, üzeri file badem ve pudra şekeriyle süslenmiş (40 lira) kruvasanları ünlü. Şef Somer Sivrioğlu’nun da favorilerinden. (0507) 753 34 94

7- SOĞUK İÇECEK SEÇKİSİ GENİŞ

Maggie’s Bakery, İstanbul

Kat kat, çıtır çıtır...

Ferit Özkaşıkcı ve Somer Sivrioğlu’nun önerdiği Göztepe’deki işletmede sade kruvasan (28 lira) ve çikolatalı kruvasan (31 lira) en çok tercih edilen lezzetler... Geniş bir soğuk içecek seçkisi olan kafede vegan tatlılar da var. (0216) 784 15 33

Haberin Devamı

8- ÇEKİRDEK KAHVE DE VAR

Origami Kruvasan, İstanbul

Kat kat, çıtır çıtır...

Sade (29 lira), ‘bitter çikolatalı’ (50 lira) veya ‘füme hindili-peynirli’ gibi çeşitleri arasında Çağdaş Ertuna en çok çikolatalı olanı tavsiye ediyor. Çekirdek kahve de satılıyor. (0533) 145 06 45

9- ŞEFİ PARİS’TE EĞİTİM ALDI

Arpège Patisserie, İzmir

Kat kat, çıtır çıtır...

Berat Çokal “Her gün taze çıkardıkları kruvasanları ister sandviç halinde ister kahve yanında sade olarak kahvaltılar için ideal” diyor. Sahibi ve şefi Metin Saruhanlı, Paris’te eğitim almış. Alsancak ve Çeşme’de iki şubeleri var. (0232) 422 40 04

Haberin Devamı

10- FINDIK KREMALI...

Beyaz Fırın, İstanbul

Kat kat, çıtır çıtır...

Ebru Erberdi’ye göre çırpılmış yumurta, dana jambon, sotelenmiş mantarlarla sunulan ‘Florentine’ (90 lira) menünün öne çıkanlarından... Fındık veya badem kremalı çeşitleri de var. (0216) 464 20 00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!