İsteyene lazanya isteyene piadina!

Güncelleme Tarihi:

İsteyene lazanya isteyene piadina
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2023 07:00

Akaretler’deki Ravenna’da klasik bolonez soslusundan tavuklu ve mantarlıya, pastırmalı ve domatesliden dana etlisine farklı lazanya çeşitleri tatmak mümkün. İşletmede zeytinyağlı bir ekmekle yapılan sandviçler de sunuluyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en havalı caddeleri arasında gösterilen Süleyman Seba Caddesi, sıra sıra dizilmiş ışıltılı mekânları ve yeme-içme duraklarıyla da ünlü. Ravenna, o mekânların en yenileri arasında.

50-60 kişi ağırlama kapasiteli Revanna’da sadece lazanya ve piadina sunuluyor. Lazanyalar tek kullanımlık fırın kaplarında hazırlanıyor, sipariş geldiği an fırına sürülüyor. İşletmenin sahibi Tayfun Denktaş “Normalde restoranlarda tepside yapılır ve dilimleyip servis ederler. Ama biz kişiye özel pişiriyoruz” diyor.

Sipariş oluşturduktan sonra önce 13 dakika buharlı fırında, sonra da 7 dakika daha kızartma fırınında pişiyor lazanyalar. Oturup orada yiyebildiğiniz gibi yanınızda alıp götürebilirsiniz de.

KIYMALI, MANTARLI, DİL PEYNİRLİ

Burada beş çeşit lazanya var. Klasik bolonez soslusu 120 lira. Kıyma, domates, soğan, biber ve havuçla hazırlanan bolonez sosa, beşamel sos ve peynir katılıyor. Kıymalı, mantarlı ve dil peynirlinin yanı sıra pastırmalı ve domateslisini (130 lira) veya dana etlisini de deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

İsteyene lazanya isteyene piadina
Dana bacon ve pastırmalı piadina

Piadina’ysa zeytinyağlı bir hamurdan yapılan bir İtalyan sandvici... İtalya’da da sevilen bir sokak lezzeti olduğunu söylüyor Denktaş. Olmazsa olmaz malzemesiyse İtalyan peyniri stracciatella... Bu peynir ekmeğe sürüldükten sonra üzerine şarküteri çeşitleri ekleniyor. Menüde altı alternatif var. Örneğin Piadina Romano (120 lira) dana bacon, pesto sos ve marullu... Piadina Emilia’da dana pepperoni ve kırmızı lahana, Piadina Ravenna’da (130 lira) pastırma ve dana jambon, Piadina Sicilya’da rozbif, pepperoni, dana bacon ve pastırma var. 

Zorlu AVM’deki ünlü restoran Eataly İstanbul’un açılış kadrosunda olduğunu anlatan Denktaş bundan önce, 2018’de Como Bakery’yi açmış. Sicilya usulü, ricotta kremasıyla hazırlanan cannoli tatlısını yaparken menüye sonradan tiramisuyu da eklemiş. Hedefi, Como Bakery’de olduğu gibi burada da menüyü iki ana çeşit ürüne sabitlemek. Böylece hem kalite hem de lezzet standardını yüksek tutmak istediğini söylüyor. Dileyenler Ravenna’da lazanya veya piadina yedikten sonra yürüme mesafesindeki Como’da bir tatlıyla gününü tatlandırabilir. 

Haberin Devamı

Ravenna: Süleyman Seba Cad. No: 69/A Beşiktaş/İstanbul

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!