Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2023 07:00

7 Mehmet’in hikâyesini anlatan kitabın yazarlarına prestijli ödül... Anhinga by OD sezonu açtı. USLA’nın haziran atölyeleri... Özsüt’ten yaz tatlıları... Kurochan by İoki ve Ukiyo’nun yenilenen menüleriyle yeme-içme dünyasından haberler burada. 

Haberin Devamı

TAZECİK DENİZ MAHSULLERİ, EL AÇMASI HAMURİŞLERİ...

Six Senses Kaplankaya’daki Anhinga by OD sezonu açtı. Deneyimli şef Osman Sezener’in tasarladığı tabaklarda taptaze deniz mahsulleriyle her biri el açması hamurişlerinin bir araya geldiği yemekler öne çıkıyor. Anhinga by OD’da yaz boyunca ‘Deniz Mahsulleri Gecesi’, ‘Odun Ateşinde Lezzetler&Beach Party’ ve ‘Misafir-Şef Eşleşmeli Yemek Buluşmaları’ gibi birçok etkinlik de yapılacak.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Mekâna Türkbükü’nden tekneyle gidilebiliyor. Daha fazla bilgi için sixsenses.com/resorts/kaplankaya/destination adresini ziyaret edebilirsiniz.

YAZ MENÜLERİNDE NELER VAR?

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Ukiyo’nun suşi ve saşimileri çok çeşitli.

Farklı tatlar denemeyi sevenler için iki mekândan haberlerimiz var. Fairmont Quasar İstanbul’daki Ukiyo’nun yenilenen menüsüne gökkuşağı karidesli salata, ananaslı-zencefilli panna cotta gibi pek çok seçenek eklendi. Mandarin Oriental Bodrum içindeki Kurochan by İoki’deyse bundan böyle Perulu şeflerin katkılarıyla hazırlanan bir suşi seçkisi de var. Ceviche roll’un yanı sıra soya yaprağıyla zenginleştirilen osaka roll gibi farklı suşileri sipariş edebilirsiniz.

İSVEÇ’TE ÖDÜLLERİNİ TESLİM ALDILAR

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Mehmet Akdağ ve Sinan Hamamsarılar’ın birlikte yazdığı ‘7 Mehmet: Hikâyeler, Ürünler ve Tarifler’ kitabı, Gourmand World Cookbook Awards’ın (Gourmand Dünya Yemek Kitabı Ödülleri) En İyi Restoran Şef/Yemek Kitabı kategorisinde büyük ödüle değer görülmüştü. Yazarları geçen hafta İsveç’te düzenlenen törende ödüllerini aldı. Alfa Yayınları’ndan çıkan kitap, Antalya’nın ikonik lokantası
7 Mehmet’in açıldığı 1937 yılından bugüne hikâyesini anlatıyor. Kullandıkları yerel malzemeler ve mutfaktan tarifler de bu kitapta...

Haberin Devamı

MEYVELİ, FERAH FERAH

Gastronomi kazanında kaynayanlar

‘Summer Berry’ pastası

Bu yıl 85’inci yaşını kutlayan Özsüt yaz menüsüne klasik tariflerin yanı sıra ferahlatan seçenekler de ekledi. Yeni tatlılarda limon, çilek ve orman meyveleri ön planda. Fesleğenli-limonlu pasta, yabanmersini, frenküzümü ve ananaslı ‘Summer Berry’ pastası, yabanmersinli tart, çilekli sütlaç ve Portekiz tatlısı nata’nın frambuazlısı deneyebileceğiniz lezzetlerden bazıları.

EVİNİN ŞEFİ OLMAK İSTEYENE

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Yaza farklı bir başlangıç yapıp mutfak becerilerinizi geliştirmeye ne dersiniz? Meraklıları için mutfak okulu Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi’nin (USLA) hazirandaki atölye programı yine dopdolu. Marine levrekten muhammaraya meze yapımını öğrenebilir, deniz mahsulleri yahnisi gibi yemeklerle deniz ürünleri ve pişirme teknikleri konusunda bilgilerinizi derinleştirebilirsiniz. Haziranda aslansütü kokteylleri, Uzakdoğu mutfağı, A’dan Z’ye çikolata, babaya kahvaltı gibi farklı başlıklarda eğitimler de var. Ayrıntılı bilgi için: usla.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!