Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2022 07:00

Yemek Hazır isminde yeni bir yemek sipariş platformu... Metro Türkiye, şef Umut Karakuş’la atıksız yılbaşı menüsü hazırladı. V-Label’ın 2022 vegan pazar araştırmasının sonuçları yayımlandı.

Haberin Devamı

Yeme-içme dünyasından haberler...

FARKLI LOKANTALAR TEK SEPETTE

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Deli Kanatçı

Kalabalıksanız ve yemek sipariş etmeye niyetlendiyseniz karar vermek güç olabiliyor; herkesin canının istediğine karşılık verecek, damakları ortak paydada memnun edecek yer arayışı bulmak bazen çok uzuyor. Artık bu derdi ortadan kaldıracak bir platform var.

Yemek Hazır, farklı restoranlardan vereceğiniz siparişleri tek sepette toplayıp tek seferde ödemeyi ve yine tek kuryeden aynı anda teslim almayı mümkün kılan, yeni bir girişim. Aynı zamanda da bir sosyalleşme platformu... Arkadaşlarınızla takipleşip mesajlaşırken siparişlerini ve yorumlarını görebilecek, sevdiğiniz gurme ve influencer’ları takip edip favori restoranlarından sipariş verebileceksiniz. Şimdilik sadece Bağdat Caddesi’nde kullanılıyor, yakında şehrin her köşesinde hizmet verecek. Köşebaşı, Snob Street Food, Ken Sushi,  Deli Kanatçı, Pide Bahane, Yamo Sushi’nin yanı sıra vegan ve vejetaryen markalar Veg a Table, Sushi Green de uygulamaya üye...

Haberin Devamı

YENİ YILA ÖZEL ATIKSIZ MENÜ

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Sinem Türüng ve şef Umut Karakuş

Sofraların donatıldığı yılbaşı gecesinde bolluk ve bereket en büyük temennimiz ancak israftan kaçınmamız da önemli. Metro Türkiye, bu amaçla şef Umut Karakuş’la birlikte örnek teşkil edecek bir Atıksız Yılbaşı Yemeği hazırladı.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Pancarlı içliköfte

Hiçbir gıdanın israf edilmediği menüde portakallı hindi, pancarlı içliköfte, leblebi humus gibi tatlar vardı. Başlangıç  olarak sunulan grisinilerse artakalan ekmeklerin tekrar lezzetlendirilmesiyle hazırlandı. Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, Muutto’daki yemekte “Yeni yıla girerken en büyük dileklerimizden biri bütün mutfakların ve menülerin ‘atıksız’ olması” diye konuştu.

Haberin Devamı

BİTKİSEL BESLENMEYE İLGİ ARTIYOR

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Uluslararası vegan ve vejetaryen ürün etiketleme kuruluşu V-Label’ın 2022 vegan pazar araştırmasının sonuçları yayımlandı. Türkiye dahil 14 Avrupa ülkesini kapsayan çalışmaya göre bitkisel beslenme yükselişte. Türkiye’de, çoğunluğu 25-34 yaş aralığında olan katılımcıların yüzde 21’i son 12 ay içinde hayvansal et tüketmeyi bırakmış, yüzde 18’iyse hayvan kaynaklı süt ve süt ürünleri tüketmiyor. Yüzde 82’nin temel motivasyonu bitki bazlı etlerin çevre için daha iyi olması. Türkiye’deki tüketicilerin yüzde 20’si kendini vejetaryen, yüzde 3’üyse vegan olarak tanımlıyor.

Haberin Devamı

6’NCI YAŞA ÖZEL YENİ MENÜ

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Avrupa Yakası’nın popüler mekânlarından MUST Nişantaşı, 6’ncı yılını ünlü isimlerin de katıldığı bir davetle kutladı. İşletmenin menüsü de yenilendi. Şef Kadir Aytekin imzalı yeni menüde taze trüf mantarlı kuşkonmaz, deniz levreği ve sıcak çikolatalı tart gibi tatlar var. Kokteyl menüsüne de Isabelle ve Marilka isimli yeni seçenekler eklendi.

‘ŞIK VE MODERN OLSUN’

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Arçelik, 12 ilden 1.500 katılımcıya mutfak aletleri alışkanlıklarını ve beklentilerini sordu. Sonuçlar en önemsediğimiz konunun enerji verimliliği olduğunu gösteriyor. Katılımcıların yüzde 96’sıysa mutfak eşyasının uzun ömürlü olmasının önemli olduğunu söylüyor. Yüzde 79’u içinse hayallerindeki mutfağın en önemli özelliği şıklık ve modern tasarım... Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Akın Garzanlı “Her 10 kişiden 6’sı enerji ve su tasarrufu yapabilen mutfak aletlerine yüzde 30’a kadar değişen oranlarda daha fazla ödeme yapmaya hazır olduğunu söyledi” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!