Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2022 07:00

Dünyanın ilk gezici mutfak festivali yeniden İstanbullularla. Elektrikli ev aletleri markası Arzum 55’inci yaşını kutladı. Kandilli Pastanesi içecek menüsüne çok özel bir seçki ekledi. Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...

Haberin Devamı

4 YIL ARADAN SONRA

Paris, New York, Montreal, Şang-hay, Moskova, Londra, Rio de Janeiro gibi yeme-içme sektörünün önde gelen metropollerinde birçok etkinliği kapsayan, dünyanın ilk gezici mutfak festivali ‘Omnivore World Tour’ 4 yıllık bir bekleyişin ardından yeniden İstanbullularla kavuşuyor. Festivalin buradaki ayağı Sirha Omnivore İstanbul, 15-16 Ekim tarihlerinde ‘The Seed’de gerçekleşecek. Etkinlik genç yetenekleri dünyaca ünlü şeflerle buluşturan Masterclass, The Omnivorious Party ve özel menüleri tatma fırsatı bulacağımız Omnivore Pop Up yemekleriyle birlikte üç ana bölümden oluşacak. Uluslararası ve Türk şeflerin deneyimlerini paylaşacağı bu ilham verici organizasyonun detaylarına sirha-istanbul.com internet sitesinden ulaşmak mümkün.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

TASARIMCILARIN GÖZÜNDEN...

Elektrikli ev aletleri markası Arzum, 55’inci yılını geçen hafta Galataport’ta gerçekleştirdiği dört günlük bir sergiyle kutladı. 55 farklı tasarımcının gözünden markanın nostaljik yolculuğunu anlatan eserlerin olduğu sergiye keyifli sohbetler de eşlik etti. Tarihçi ve yazar Saffet Emre Tonguç ile Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı’nın Türk kahvesinin 600 yıllık kültürünü konuştukları oturum ilgi toplayan sohbetlerdendi.

Türk kahvesinin dünyaya tanıtılması konusunda çalışmaların sürdüğünün ve konunun öneminin de altı çizildi. Osmanlı Sarayı’nda Türk kahvesi sunum ritüelinin bir temsili yapıldı ve katılımcılara Türk kahvesi ikram edildi.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

ÜSTADINDAN ÇAY KOLEKSİYONU

Anadolu Boğaz hattının incisi Kandilli, manzarası kadar nitelikli mekânlarıyla da sevilir. Makaronları, pastaları ve her zaman şık, zarif sunumlarıyla gideni bir anda Paris’e ışınlayan Kandilli Pastanesi de bunlardan biri. Geçen hafta Hindistan’ın çay üstatlarından Parag Hatibarua mekânı ziyaret ederek buraya üç özel çay harmanı hazırladı. Hatibarua aynı zamanda Hindistan’ın üretim hacminin çoğunu oluşturan Assam bölgesinde çay sektörüne yön veren isimler arasında önemli bir yere sahip. Pastane için hazırladığı seride Hint masala çayı, artizan üretim yeşil çay ve siyah çay var. Harmanları özel bir seremoni eşliğinde deneyimlemek isteyenler tüm kış boyu pastaneyi ziyaret edebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!