Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2022 07:00

‘Yediği Önünde Yemediği Yarında’ projesinin levrekleri satışta. Barista 101 eğitimi başlıyor. Kuşadası’nda yemek temalı festival yapılıyor. Yeme-içme dünyasından haberler...

Haberin Devamı

LEZZET, MÜZİK, SANAT...

Kuşadası Sokak Festivali, 10, 11, 12 Haziran’da düzenleniyor. Etkinliğin programı yemek temalı söyleşi ve atölyelerle dolu. Cuma akşamı yapılacak açılış gösterilerinden sonra cumartesi günü gezgin, müzisyen ve TV programcısı Ayhan Sicimoğlu’yla zeytinyağı tadım semineri gerçekleşecek. Jilber Barutçiyan mantarları anlatacak, Müjde Tönbe kici Antik dönemde yemek kültürünü odağına alan bir sunum yapacak.

Lezzet Turu kapsamındaysa turp otlu mücver, bolama, turunç sorbe gibi yöresel yemekleri tatmak mümkün olacak. Pazar günü, kazanda etli ve nohutlu bulgur pilavı pişirilecek. Dans gösterilerinin de olacağı festivalde plastik malzemelere yer yok. Ahşap çatal kaşık setleri kullanılacak.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

KAHVE HAKKINDA BİLMEMİZ GEREKEN HER ŞEY

Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Arçelik işbirliğiyle yepyeni bir eğitim başlıyor. Barista 101 etkinliğinin ilki 11 Haziran’da, Bahçeşehir Üniversitesi’de, hem bir kahve eğitim merkezi hem de kafe olan Coffee Institute’ta gerçekleşecek. Kahvenin tarihi, birinci, ikinci ve üçüncü dalga kahvecilik, espresso bazlı kahve ve filtre kahve tanımları, kahve demlemenin incelikleri, öğütme ve saklamanın püf noktaları, süt köpürtme teknikleri, Türk kahvesi, ‘chemex’ ve V60 gibi yeni nesil demleme teknikleri anlatılacak. Biletler, Biletix’te.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

500 TON DENİZ BALIĞINI KURTARMAK İÇİN!

İklim krizi, gıda kaynaklarının adil kullanımı, sürdürülebilirlik... Bu başlıklar artık her gün daha fazla gündemimizde... Metro Türkiye de sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek ve balık tüketimini arttırmak adına önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Geçen yıl başlattıkları ‘Yediği Önünde Yemediği Yarında’ projesi kapsamında yetiştirdiği kültür balıklarının hasadına devam eden Metro Türkiye, Metro Premium marka levreklerini raflara çıkardı. Yetiştirilen kültür balıkları alg yağı içeren yemlerle besleniyor; böylelikle sürdürülebilir balıkçılığa katkı sağlanıyor ve  Omega 3 bakımından daha zengin balıklar üretiliyor. Şubatta çipuralarını raflara çıkaran markanın hedefi, yıl sonuna kadar 400 ton çipura ve levrek yetiştirerek yaklaşık 500 ton deniz balığını kurtarmak.

BAKMADAN GEÇME!