Döner mi iskender mi?

Güncelleme Tarihi:

Döner mi iskender mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2022 07:00

Okurlarımız bu hafta döner ve iskenderi kıyasladı, hangisini nasıl sevdiklerini anlattı. Bu tutkunu çok iki lezzeti yemeyi sevdikleri adresleri de paylaştılar.

Haberin Devamı

Instagram hesabımızda bu hafta (@hurriyetlezzetlihayat) “Tercihiniz döner mi iskender mi” diye sorduk. Okurlarımızın oyladığı anket yüzde 50’ye yüzde 50 oranla başa baş bitti. Biz de şu ayrıntıları istedik: “Pilav üstü, tombik ekmek arasında veya dürüm; döneri en çok nasıl yemeyi seversiniz? Dönerini en beğendiğiniz adresler nereleri, ne sıklıkla yersiniz? Yanında içecek seçiminiz ne olur? İskenderini beğendiğiniz adresler nereler? Üzerinde kızdırılmış tereyağı bol mu olmalı? Yanındaki yoğurt nasıl olmalı?

Döner mi iskender mi


İskenderin acılı veya atom denen çeşitlerini de sever misiniz?” İşte, gelen yorumlardan bazıları...

Haberin Devamı

@isinirakk: “Terbiyesi dozunda, eti ve yağı dengeli, iyi dinlenmiş, odun ateşinde ve ağır ağır, kurumadan pişmiş döneri her şekilde çok severek yiyorum. Tombik ekmek veya pide arasında tercih ediyorum. Tadını tamamlamak için biraz maydanozlu soğan ve salatalık turşusu da olmalı. Diğer yeşillikler, domates ve patates kızartması varsa itiraz etmem ama ısrarla aramam da. Eskiden çok sevdiğim büfelerin çoğu maalesef son yıllarda fabrikasyon döner satıyor. Uzak duruyorum. Bulunduğum coğrafyada Uludağ, Gelik gibi adresler görece bir tık iyi ama onlar bile eski lezzetinde değil. Yolum Bursa’ya düşünce iskender için kapısında sıra beklemeyi göze alıp eski garaja gidiyorum. Domates sosu az, pidesi çıtır, tereyağı bol olmalı. Yanına manda veya koyun yoğurdu. Pilav üzeri döner hiçbir yerde yiyemez oldum çünkü tereyağlı, usulünce demlenmiş, pirinç taneleri birbirine yapışmamış pilava denk gelmek çok zor.”

@belemirozkirim: “Bence döner, sokak lezzeti deyince akla ilk gelen lezzetlerden... Beşiktaş’taki Karadeniz Döner’in tombik ekmek arası döneri, Galata’daki Dönerci Engin’in tombik ekmek arası döneri, Fatih’teki Dönerci Şahin Usta’nın pide arası döneri ve Kavacık’taki Bayramoğlu’nun porsiyon döneri favorilerimden.”

@mervart_: “Porsiyon döner tercihim. Tadını ve lezzetini en iyi şekilde böyle alıyorum. Üstünde ekstra yağ yerine kendi lezzeti olması tercihim. Uzun zamandır yemiyordum, bu post sayesinde bugün yiyeceğim.”

Haberin Devamı

@ayenkmu: “Döneri en çok porsiyon olarak seviyorum. Kendim lavaş içine sarıp yemek çok keyifli oluyor. Dürümde ise patates kızartması ve domatesle yemek en favorim. Etin tadını almak istediğim için yeşillik vb. şeyler tercih etmiyorum. Yanında buz gibi bir ayran tercihim. Bayramoğlu ve Celal Usta en beğendiğim adresler.”

@okutayt:Döner olarak pişirilmiş et zaten şahane ama benim tercihim iskender. Altındaki pide ve üzerine konulan sosla bambaşka oluyor.”

@mealmyths: “Döneri tercih ederim. Hem etin tadını daha iyi alabiliyorsunuz hem de iskender biraz ağır geliyor. Hele bir de tereyağı gezdirilmişse üzerine. Döneri tombik ekmek arasında severim. İçinde peynirle birlikte sarılıp ızgaraya basılmış dürüm de fena olmuyor. Porsiyon alacaksam da döneri çok çok kaliteli olmalı. Kavacık’taki Bayramoğlu bu konuda başarılı. Yanında da mutlaka ayranla...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!