Burgerin kurallarını değiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Burgerin kurallarını değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2023 07:00

Önce önünüze 250 dereceye ısıtılmış döküm tava geliyor. Sonra seçtiğiniz peynirin sosu getirilerek tavanıza gezdiriliyor. Ortadan ikiye bölünmüş bol malzemeli burgerler de kesik yüzleri peynir sosuna gelecek şekilde tavaya yerleştiriliyor… Şef Uğur Volkan Uysal’ın Antalya’da açtığı Jet Chef Burger’deydim…

Haberin Devamı

Alevler, yanarlar, dönerler... Son zamanlarda restoranlarda öyle şeyler görüyoruz ki insan ister istemez soruyor, şekil ne ara ‘öz’den daha mühim oldu diye. İyi yemeğe özendirmek varken gereksiz şovlarla eldeki malzemeyi de heba etmeye değer mi diye sorgulamak da işin başka yönü. ‘Farklı sunum’ denince artık tüylerimiz diken diken oluyor, değil mi? Bu kez olmasın. Ayrıca dozunda olduğu ve yemeğin lezzetini desteklediği sürece itirazımız yok bu tarz ufak oyunlara.

O yüzden şef arkadaşım Uğur Volkan Uysal, yeni açtığı ve farklı bir hamburger sunduğu dükkânına davet edince kayıtsız kalamadım. Çünkü biliyorum ki sektörün emektarlarından Uğur Volkan öyle geçici popülariteye, fazladan birkaç Instagram beğenisine prim vereceklerden değil.

Hamburgerlere geçmeden önce size birazcık Uğur’u anlatayım. Uğur Volkan Uysal iyi bir şefin nasıl alternatif bir kariyerle başarılı olabileceğinin çok akıllı bir örneği; her iddialı şefin mutlaka bir restoran açmasına veya bir otel mutfağının başına geçmesine gerek olmadığının kanıtı. Uzun yıllar boyunca Unilever, McDonalds, Burger King gibi yerlerde Ar-Ge şefi olarak çalışmış. Global markaların lezzetlerini Türk damak tadına uygun hale getirmiş, geleneksel reçeteleri konvansiyonel üretimde uygulanabilir kılmış.

Haberin Devamı

Sonrası televizyon programları, YouTube kanalı, kitap derken bir anda İstanbul’u bırakıp memleketi Antalya’ya dönme kararı almış, tabii ki kafasında güzel fikirlerle... Antalya’daki otel sayısı malum, o otellerin içindeki ürün sirkülasyonu da azımsanmayacak miktarlarda. İşte buradan yola çıkarak bir fabrika kurmuş, tüm dünyada geçerli gıda belgelerini de alarak. Fabrikayı kurduğu ilk zamanlar ziyaretine de gitmiştim. Hollandez’den Cafe de Paris’ye, pestodan barbeküye türlü çeşit sos üretiyordu. Sonra churros da üretmeye başladı. Şu anda otel, restoran yani ev dışı tüketimdeki çoğu bildiğimiz markaya da churros’ları o veriyor. Sadece bir yılda sattığı churros sayısı 35 milyon adet, Türkiye nüfusunun neredeyse yarısı kadar!

Elmalı’da ürettirdikleri çifte kavrulmuş tahin sosunu falafel köfteli vegan burgerde kullanıyorlar.

Haberin Devamı

TADIM İÇİN ELDİVEN VERİLİYOR

Evet, şimdi gelelim Jet Chef Burger’in o özel sunumlu burgerlerine... Menünün yıldızı, adını  işlerin başındaki eşi Tülay Uysal’a ithafen koyduğu My Queen Burger ve bir de Las Vegas Burger. Önce önünüze 250 dereceye ısıtılmış döküm tava geliyor. Sonrasında ise eğer My Queen istediyseniz cheddar, Las Vegas istediyseniz parmesan sosu getirilerek tavanıza gezdiriliyor. Ortadan ikiye bölünmüş bol malzemeli burgerler de kesik yüzleri peynir sosuna gelecek şekilde tavaya yerleştiriliyor. Tüm bunları konforlu bir şekilde yiyebilmeniz için yanında bir de eldiven veriliyor.

Aslında işin özeti, burgerin içinde olacak peynir sıvılaştırılmış, burgerinizi içine banarak daha keyifle yemeniz sağlanmış. Yani ekmeğinden etine iyi bir burgerin özüne dokunulmadan sunum üzerinden yemek keyfiniz arttırılmaya çalışılmış. “İyi bir şefin kimya da bilmesi gerektiğine inanıyorum. Sorumluluğumuz sadece lezzetli bir şey yedirmek değil, yenen yemeğin sindiriminden dahi biz sorumluyuz. Benim bakış açım bu” diyerek özetliyor durumu Uğur. Gerçekten de yediğiniz hiçbir şey midenizde ağırlığa sebep olmuyor burada. Neden? Çünkü kullanılan malzemeler kaliteli, ağır gelecek malzemeler de dozunda kullanılmış.

Haberin Devamı

Burgerin kurallarını değiştiriyor

Rauf Denktaş Cad No: 65/D B Blok, Muratpaşa/Antalya, (0552) 185 07 00

“Burası burgerci değil, bir burger restoranı” diyor Uğur; verdikleri servisi fast food değil, iyi bir restoran kalitesinde tuttukları için. Menüde dikkatimi çeken ve hoşuma giden başka detaylar da var.Antalya’da olmalarının avantajını malzeme üzerinden yansıtıyorlar. Mesela çalıştıkları  Erüst Tarım özel bir çeşit biberi sadece onlar için yetiştiriyor. Elmalı’da ürettirdikleri çifte kavrulmuş tahinle hazırladıkları sosu iri falafel köfteli vegan burgerde kullanıyorlar. İspanyol tatlısı churros’u yine dökümde eritilmiş Belçika çikolatası, Maraş dondurması ve Antep fıstığıyla servis ediyorlar.

Haberin Devamı

“Bir havayolu şirketinin ‘Havacılığı biz başlatmadık ama kuralları biz değiştirdik’ mottosunu kullanıyoruz biz de”
diyor Uğur hafifçe gülümseyerek. Bence haklı. Açalı henüz iki ay olmamasına rağmen yakın şehirlerden bile Jet Chef Burger’e rezervasyon yapan varsa doğru yoldasın demektir Uğur... Ellerine sağlık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!