LC Waikiki'nin Londralı tasarımcıları David ve Christina

Güncelleme Tarihi:

LC Waikikinin Londralı tasarımcıları David ve Christina
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2007 00:00

David Wakely (37), LC Waikiki’nin erkek koleksiyonlarının baş tasarımcısı. Christina Lundberg (26), kadın koleksiyonlarının tasarımından sorumlu. River Island, Envy Stores, Hüseyin Çağlayan ve Marks&Spencer gibi markalarda çalıştıktan sonra farklı bir pazarda mücadele etmek için Türkiye’ye geldiler. 4 yıldır birlikteler, üç aydır da nişanlı.

LC Waikiki’nin bekar müşterilerinin olduğunu ama genelinin tıpkı kendileri gibi sevgili ya da nişanlı olduğunu düşünüyorlar. "Hem erkek hem kadın şık olmayı önemsiyor, birbirlerine güzel görünmenin peşinde koşuyor ve 24 saat flört ediyor" diyorlar.

David Wakely Londra, Christina Lundberg İsveç doğumlu. İkisi de tasarıma çocuk denecek yaşta merak sarmış. Christina "Genç ve maddi durumu iyi olmayan bir kız için tasarımcı olmanın tek yolu, yaratıcı olmaktan geçiyor. Her hafta kıyafet alamayacağım için eski kıyafetleri kendi beğenilerime göre özelleştirirdim" diyor. Nasıl tasarımcı olduğunu ise şöyle anlatıyor: "Model kesimi eğitimi ile başlamıştım ancak bu benim için yeterli olmadı, tasarıma yöneldim. İsveç’te üniversite ve kolej olarak fazla seçenek olmaması beni Londra’ya getirdi. London College of Fashion’a kaydoldum ve kadın giyiminde moda tasarımı ve teknolojisi üzerine eğitim almaya başladım."

David ise Brighton Üniversitesi tasarım bölümünden mezun. İlk günden beri erkek tarafında yer almış. Bitirme defilesi çok ses getirmiş ve Esprit markası sponsor olmuş.

LC Waikiki’den önce River Island ve Envy Stores gibi markalar için çalışan David ile Hüseyin Çağlayan ve Marks&Spencer için tasarım yapan Christina’nın yolları dört yıl önce Londra’da kesişmiş. Ortak bir arkadaşlarının aracılığı ile tanışmışlar. Aynı işi yapıyor olmaları onları birleştirmiş. "İkimiz de sanat ve tasarım için aynı heyecanı yaşıyoruz. İlişkilerin temelini ortak ilgi alanlarından beraber zevk almak oluşturmalıdır" diyorlar.

İSTANBUL’DA ÇALIŞMAK BİZİ HEYECANLANDIRDI

Yaşadıkları yeri değiştirmek, farklı bir pazarda mücadele etmek istemeleri onları Türkiye’ye getirmiş: "İstanbul modanın yeni merkezlerinden biri olmaya aday, tarihi geçmişi ile çok zengin bir şehir. Dünya markası olmaya aday bir marka için çalışmak bizi çok heyecanlandırdı. En çok da LC Waikiki’nin dağıtım ağından etkilendik. Neredeyse Türkiye’nin her yerine ulaşıyor. 150 mağazaya 15 günde bir 300 yeni ürün giriyor. Moda ürünleri uygun fiyatlara satın almak isteyenler bu markadan vazgeçmiyor. Biliyor musunuz yabancı perakende markaları Türkiye’de rakip olarak LC Waikiki’yi gösteriyor."

David ve Christina müzikli, dağınık ve bir yığın giysinin bulunduğu ortamlarda tasarım yapıyorlarmış. Etrafta renk, kumaş ve fotoğraflar olmadan olmazmış. Çalışırken yan yana gelmemeye özen gösteriyorlar. Eve iş getirmemeye çalışsalar da olmuyor. Yemek masasında esinlendikleri şeylerden konuşuyorlar.

İstanbul’da yaşamaktan çok mutlular. Şehri çok besleyici buluyorlar. "Trafiği saymazsak burada yaşamanın her anından büyük keyif alıyor ve yemeklere bayılıyoruz" diyorlar. En çok Cihangir ve Nişantaşı’nda vakit geçiriyorlar. En sevdikleri yazlık yer ise Çeşme.

Sokaktaki alt kültürlerden etkilendiğimiz gibi Anjelik’teki Prada kızlarından da etkileniyoruz

David Wakely: İstanbul çok büyük ve kozmopolit bir atmosfere sahip. Kültürü seneler öncesine dayanıyor. Bir tarih yaşıyormuş gibi hissediyoruz. İnsanların neler giydiklerinden, yurtdışındaki şehirlerden, müzikten, internet ve dergilerden esinleniyorum.

Christina Lundberg: Bu şehre kültürlerin harmanı hakim ve ben buna hayranım. İstanbul’da doğu batıyla, geleneksel modern ile buluşuyor. Eski mimari ve çağdaş sanatın oluşturduğu kontrast çok zengin. Sokaktaki punk’lardan, alt kültürlerden ve grafiti’den etkilendiğim gibi Anjelik’teki Prada kızlarından da etkileniyorum.

Şık ve şehirli erkeklere Nişantaşı koleksiyonu

LC Waikiki’nin erkek koleksiyonu dörde ayrılıyor: Erkekler bu yıl antrasit, gri, mor ve pembe tonlarındaki "Nişantaşı" koleksiyonu ile şık şehirli, kırmızı, çimen yeşili ve mavi gibi canlı renklerdeki "Ucla" ile temiz kolejli, "British Borders" ile sportif İngiliz beyefendisi, "Below Zero" ile maceracı bir görünüm yakalayacak.

Kadınlar için elbise tunikler yarasa kollu trikolar

LC Waikiki kadın koleksiyonunun başlıca esin kaynakları 1990’ların minimalizmi ve grunge akımı. Bol kalıplı üstler, ekose elbise tunikler, maksi boy etekler, kargo etek ve pantolonlar, ince kadife elbiseler, degaje yakalı trikolar dikkat çekiyor. Renklerde ise kobalt, mor, fuşya tonları ve siyahın hakimiyeti var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!