Latife Hanım oldu

Güncelleme Tarihi:

Latife Hanım oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2010 00:00

19 Mart’ta vizyona girecek “Dersimiz Atatürk” filminde Latife Hanım’ı canlandıran Doğa Rutkay, “Bu role paha biçilemez” dedi.

Haberin Devamı


Senaryosunu “Şu Çılgın Türkler” ve “Diriliş” kitaplarının yazarı Turgut Özakman’ın yazdığı “Dersimiz Atatürk” filmi için geri sayım başladı. Yapımcılığını Birol Güven ve Serkan Balbal’ın, yönetmenliğini Hamdi Alkan’ın, Atatürk rolünü ise Halit Ergenç’in üstlendiği film, 19 Mart’ta 270 sinemada birden vizyona girecek. Filmde Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ı canlandıran Doğa Rutkay, “Böylesine tarihi ve belgesel niteliği taşıyan bir yapımda azıcık da olsa yer almak, oyunculuk kariyerimdeki en büyük hatıralardan biri. Latife Hanım gibi bir karakteri canlandırmak paha biçilemezdi” diyor.

Çetin Tekindor, filmde çocuklara Atatürk’ü anlatan ‘tarihçi dede’ rolünü canlandırdı.

Oyuncular heyecanlı

Halit Ergenç
Gurur kaynağım
Oynadığım her sahnede, o dönemde yaşananların okuduklarımızdan daha büyük önem taşıdığını anladım. Bu sevginin anlatıldığı projenin gerçekleşmesinde pay sahibi olmak benim için gurur kaynağıdır.

Haberin Devamı

Canan Hoşgör
Ebeveyn sorumluluğu
Böyle bir filme katkıda bulunmak onuruna eriştiğim için çok mutluyum. Bu proje benim için sadece oyunculuk kariyeri değil, ebeveyn sorumluluğu, Türk kadını sorumluluğu, tarihe karşı sorumluluk açısından da son derece önemliydi.

Sinem Öztürk
Dizlerim titredi
Atatürk’ün sınıfını ziyaret ettiği bir köy öğretmenini canlandırdım. Halit Ergenç, Atatürk olarak sınıfa girdiğinde dizlerim titredi. Seneler sonra çocuğum bana ‘Anne Atatürk nasıl biriydi?’ diye sorduğunda ona izleteceğim film budur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!