Laboratuvardaki tuhaf buluşma

Güncelleme Tarihi:

Laboratuvardaki tuhaf buluşma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 15:11

“Tüp bebek” yönteminin ilk denemeleriyle dünyaya gelen Charlotte Holmes 23 yıl sonra İngiltere Güzellik Kraliçesi seçilince soluğu tekniğin mucidi Profesör Robert Winston’ın yanında aldı. İkili, bir araya geldikleri laboratuvarda ilginç görüntüler verdi.

Haberin Devamı

Tüp bebek tedavisinin yaratıcısı olan İngiliz doğum uzmanı Profesör Robert Winston, başarılı IVF denemelerinin bir eseri olan Charlotte Holmes ile yine ilk kez olduğu gibi bir laboratuvarda biraraya geldi. Lord Winston bu yılın ‘Miss İngiltere’si seçilen Charlotte için “Tırtıldansa kelebek daha iyidir. Tüpte başlayan bir denemenin bir gün bir güzellik kraliçesi olacak kişiyle sonuçlanması beklediğim bir şey değildi” dedi.

TÜPTEN ÇIKTI KRALİÇE OLDU / FOTO GALERİ

Temmuz ayında İngiltere Güzeli seçildikten sonra medyada sık sık “IVF’nin mucidi ile tanışmayı çok istiyorum” sözleri yer alan Charlotte Holmes, “Pek hatırlamıyorum” dediği Lord Winston ile sonunda buluştu.

Charlotte’ın isteğini öğrenen Lord’un oğlu Ben devreye girerek biyolojik olmasa bile babaları olan Lord Winston ile Holmes’u Imperial College’ın laboratuvarında buluşturdu. İlk görüşte birbirlerini uzun ve meraklı bakışlarla süzdüğü gözlenen ikilinin heyecanlı oldukları dikkatlerden kaçmadı.

Laboratuvardaki tuhaf buluşma
Miss İngiltere Carlotte'ın dört hücreli hali

Haberin Devamı

Lord Winston hücre bölünmesinin filmini 23 yıl öncesinin ‘tüp bebek’i Charlotte’a göstererek Miss İngiltere’ye “İşte burası seninle ilk kez tanıştığımız” yer dedi. Hayretler içindeki Charlotte, “Böylesi küçük bir tüpün içine sığdığıma inanamıyorum" karşılığını verdi.

KENDİSİ DE BİYOKİMYACI

Charlotte’ı bir tüpteki hücreden İngiltere Güzellik Kraliçeliği’ne taşıyan hikaye sekiz yıl bebek yapamayan Vonny ile Ken çiftinin 1988 yılında, doğum uzmanı Lord Winston’la tanışmasıyla başladı. Hammersmith Hastanesi’nde henüz test aşamasındaki “tüp bebek” tedavisi uygulanan çift, başarılı bir sonuç alınınca Charlotte dünyaya geldi. Modelliğe başlamadan önce Winston’ın izinden giderek biyoloji ve kimya okuyan Charlotte, “Eğer model olmasam kesinlikle eğitime bu yönde devam ederdim" dedi.

“Tüp Bebek buluşu” BBC’de “Child of our Time and The Human Body” ismiyle belgesel dizi olarak gösterilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!