Kursta pişirilen yemekler 3 dükkanda satılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kursta pişirilen yemekler  3 dükkanda satılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2005 00:07

Kadıköy Belediyesi Aile Danışma Merkezi ‘Yemek Atölyesi’ açıp aşçılık dersleri vermeye başladı. Kurslara aşçılık öğrenip aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen kadınlar katılıyor. Aşçı adayı kadınlara kurs sırasında yemek yaptırılıyor.

Kurs için pişirilen yemekler, börekler, tatlılar, zeytinyağlılar hemen satışa çıkıyor. Bu yemeklerin müşterileri ise vakti olmayan veya bunları yapmasını bilmeyen kadınlar. Bazı müşteriler ‘Bunları kendim yaptım’ diyerek övündüğü için satın alanların adları gizli tutuluyor.

Kadıköy Belediyesi, özellikle dar gelirli ailelere katkıda bulunmak amacı ile Yukarı Erenköy, Dumlupınar, Yenisahra, Emekevler, Eğitim, Atatürk, Küçükbakkalköy, İnönü ve Barbaros mahalleleri başta olmak üzere birçok mahallede ‘Aile Danışma Merkezleri’ kurdu. Bu merkezler aracılığı ile ihtiyacı olanlara sosyal yardımlar yapılıyor. Başta okuma yazma olmak üzere çeşitli kurslar düzenleniyor.

Meslek edindirme kurslarından birisi de yemek ve aşçılık kursu. Bu kurs 8 ay sürüyor. Kursa katılanlar sonunda resmi bir aşçılık sertifikası alıyor. Bu kursu bitirenler Ataşehir’deki yemek atölyesinde yemek yapıyor. Yapılan yemekler daha sonra Kadıköy Belediyesi’nin Şaşkınbakkal, Bostancı ve Ataşehir’deki dükkanlarında satılıyor.

SIRLARINA ORTAK OLUYORUZ

Yemek atölyesi sorumlusu Nuran Güner, ‘En çok su böreği, kol böreği, zeytinyağlı yaprak sarması, mercimek köftesi ve meze siparişleri alıyoruz. Kadınlar, özellikle evlerinde düzenledikleri kabul günlerinde misafirlerine çıkarttıkları yiyecekleri sipariş veriyor. Ama bizden sipariş verdikleri ürünlerin tarifini de istiyorlar. Duyduğumuza göre bazıları misafirlerine yemekleri kendilerinin yaptığını söylüyorlarmış. Biz de onların bu küçük sırlarına ortak oluyoruz. Zaten ürünlerimiz evde yapılan kekler, börekler gibi olduğu için sorun çıkmıyor. Kaliteli malzeme kullanıyoruz. Kursa katılanlar da özenle pişiriyor. Bu yüzden yemeklerimiz ve böreklerimiz çok lezzetli’ diyor.

NERELERDE SATILIYOR?

Atölye: Ataşehir Tapu Dairesi Karşısı Belediye Tesisleri Tel: 0216 455 10 70

Feneryolu: Sabit Pazar içi No:4 Tel: 0216 345 53 35

Şaşkınbakkal: Kazım Özalp Çıkmazı Salih Bey Apt No: 16 Tel: 0216 368 60 89

NE KAÇA SATILIYOR?

Pazılı, peynirli, kıymalı börek kg. 7.5 YTL

Kıymalı su böreği kg. 9,5 YTL

Peynirli su böreğinin kg. 8 YTL

Tatlı tuzlu kurabiyelerin kilosu 8 YTL

Cevizli meyveli kekler 7.5 YTL

Burma baklava 9 YTL

Sade baklava 8.5 YTL

Gül baklava 10 YTL

Mozaik pasta 10 YTL

Revani 10 YTL

Zeytinyağlı sarma kilosu 8,5 YTL

Mücver kilosu 7 YTL

Mercimek köfte kilosu 6,5 YTL

Kısır kilosu 6,5 YTL

Misket köfte kilosu 19 YTL

Zeytinyağlı fasulye kilosu 9 YTL

Karışık kızartma kilosu 8 YTL

Kadınbudu köfte kilosu 16 YTL

İmambayıldı kilosu 11 YTL

Pilaki kilosu 9 YTL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!