Künefeli cupcake geliyor

Güncelleme Tarihi:

Künefeli cupcake geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2011 00:00

Cupcake, Amerikalıların en sevdiği tatlılardan. Bu süslü minik pastalar 350 farklı çeşidiyle şimdi İstanbullularla buluşuyor. Amerika’nın ünlü zinciri ‘Yummy Cupcakes’in ülke dışındaki ilk şubesi sebebiyle Türkiye’de bulunan Tiffini Soforenko ile bu tek kişilik lezzeti konuştuk

Haberin Devamı

- Amerika’da çok tanınan bir marka yarattınız. Bu işe nasıl karar verdiniz?
- 2004’te Los Angeles’ta bir temalı parkta yöneticilik yapıyordum. Oğlum iki yaşındaydı ve bir anda artık işyerinde uzun saatler geçirmek istemediğime karar verdim. İşi bıraktıktan üç ay sonra yeni bir maceraya hazırdım. Harika cupcake yapıyor ve yemeye de bayılıyordum. Bu fikir annem ve kocama biraz çılgınca geldi ama beni desteklediler. Altı ay boyunca pasta yaptım. Evde her yer cupcake doluydu. Önce özel davetlere pastalar yaptık. Sonra film stüdyolarından sipariş aldık.

- İlk mağaza ne zaman açıldı?
- 2005’te. Üç şubemiz var, Los Angeles dışındaki ilk şubeyi de İstanbul’da açtık. Duyanlar delirdiğimi düşündü. Üstelik  franchise vermeyi düşünmezken Aylin ve Gamze teklifle geldi. Çok ısrarcılardı, kabul ettik. Ağustosta iki aylık bir eğitime geldiler.

Haberin Devamı

- Kaç kişi çalışıyor?
- Yaklaşık 40 kişinin yarısı eğitimli aşçı. Yüzde 90’ı ünlü mutfak sanatları okulu Cordon Bleu mezunu. Okullu olmadığım halde Cordon Bleu’nün danışma kuruluna kabul edilmek benim için büyük onur.

- Kaç çeşidiniz var, favoriniz hangisi?
- 350’den fazla çeşidimize bugün yaptığım fıstıklı-portakallı ve çikolatalı-fındıklı da eklendi. Adını söyleyemediğimiz hiçbir malzeme kullanmıyoruz. Gıda boyası, kimyasal katkı malzemesi, transyağ yok. 40 çeşit vegan ürünümüz var. Soya süyü kullanıyoruz. Yumurta yerine kullandığımız malzemeyi söyleyemem, top secret! Her gün mutlaka cupcake yiyorum, vanilyalısına bayılıyorum.

- Kalorili bir yiyecek sonuçta. Formunuzu nasıl koruyorsunuz?
- Bol kıyafetler giyerek (Gülüyor). Üç çocuk annesiyim. Bütün günüm koşturmayla geçiyor. Yakıyorum yediklerimi.

- Sunumları da çok ilginç...
- Kavanoz ve çubukta cupcake’lerimiz var. Kavanoz pratik. İstediğiniz kadarını kaşıkla yiyip, kalanını kaldırıyorsunuz. Kurumuyor ve lezzetini koruyor.

- Türk mutfağından en çok hangi tatlıları beğendiniz?
- İstanbul’da çok lezzetli yemekler yedim. Neredeyse düşüp bayılacaktım. Domates reçeline bayıldım. Fıstıklı lokum da çok güzel. En sevdiğim tatlıysa künefe oldu. Şimdi künefe aromalı cupcake için çalışacağım. Pastırmalı da yolda.

Haberin Devamı

Künefeli cupcake geliyor

KUPASI, TİŞÖRTÜ VE TAKISI DA VAR

İş dünyasından bunalan iki genç kadın Aylin Kosova Bilgin ve Gamze Tanrıvermiş işlerinden ayrılıp Yummy Cupcakes’in ilk şubesini bugün İstanbul Caddebostan’da açtı. İki yılda dört şubeye ulaşmayı hedefleyen ortaklar; “Cupcake mutlu bir iş. Tam kadınlara göre. Pembe, cicili bicili. Bu süslü pastalar kutlama yapmak için alınıyor” diyor. Sadece cupcake satılan mağazada günlük olarak yapılan 14 çeşit var. Mini cupcake’ler 4.95-5.95, normallerse 7.95-8.95 lira arasında. Düğün, babyshower ve doğum günleri için en az bir gün önceden sipariş edildiğinde istediğiniz çeşit kapınıza geliyor. Çay, kahve servisi de yapılıyor. Ayrıca cupcake şeklinde kupalar, doğum günü süsleri, tişört ve takılar satılıyor. (216) 357 12 92

Haberin Devamı

“Katherine Heigl’ın babyshower partisine biz cupcake yaptık. Diane Keaton, James Cameron, Andy Garcia ve Steve Carell gibi birçok ünlü müşterimiz var. Mesela Renee Zellweger’in en sevdiği çeşit
‘Red Velvet - Kırmızı Kadife”

KÂĞITTA KEK YA DA PASTANIN FARKI

Malzemeleri pastayla aynı olsa da cupcake’in en önemli özelliği tek kişilik olması. Küçük porsiyon olduğu için yeni tatlar denemeye çok müsait. Cupcake kâğıtta kekin kremalı hali değil, daha ıslak ve tatlı. Görünüşü benziyor ama içerik farklı. Soforenko’ya göre iyi malzeme lezzetli pasta demek: “Tarçın ya da kakaoyu fazla kaçırırsanız pastanızın lezzet dengesini bozarsınız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!