Külot var sutyen yok

Güncelleme Tarihi:

Külot var sutyen yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2011 00:00

Aralık başında Nişantaşı City’s’de, Aralık sonundaysa İstinyepark’ta açılacak Victoria Secret mağazasının ne olduğu ne olmadığı merak konusu. Merakımızı Shaya Park Bravo Marka Direktörü Ceyda Öntuna Bıyık giderdi: Açılacak mağaza Victoria Secret değil Victoria Secret Beauty and Accessories. Güzellik ürünleri ve aksesuvarlar satılacak. İç çamaşırına gelince... Altları var üstleri yok!

Haberin Devamı

Bu ilk mağazanın sırrını açıklayın lütfen. Türkiye’de açılacak Victoria Secret mağazası nedir, ne değildir?
- Peki size sırrımızı veriyoruz. Victoria Secret Türkiye’ye Beauty and Accessories konseptiyle geliyor. Yani sadece güzellik ve aksesuvar. Bu konsept Victoria Secret’ın havaalanlarında mağaza açmaya karar vermesiyle doğdu. Kadınların hızlıca alıp gidebilecekleri ürünleri koymak istediler.

Ne gibi? Ürün çeşitliliği hakkında bilgi verir misiniz?
- Vücut losyonu, el ve vücut kremi, yoğun nemlendiricili vücut kremi, vücut spreyi, body scrub, duş jeli... Sevilen kokularımızın hepsi geliyor. Prestige denilen Eau de Parfume’ler, Bombshell, Sexy Little Things, Noir, Noir Tease, Gorgeous, Incredible olacak. Küçük bir sır daha: Amerika’nın en çok satan parfümü Victoria Secret Heavenly de mağazamızda satılacak.

Haberin Devamı

Peki ya makyaj malzemeleri?
- Olmaz mı? Kendinizi süpermodel gibi hissettirecek farlar, rujlar, parlatıcılar, dudak dolgunlaştırıcı ve eyeliner’lar... Sadece bu konsepte özel aksesuvarlar da var. iPhone ve iPad kılıfları, laptop çantası, çanta, cüzdan, anahtarlık ve güneş gözlüğü... Son olarak da akla ilk gelen ürün grubu olan iç çamaşırlardan da sadece külotlar...


MAKYAJDA SİM MODASI

Aksesuvarlar iddialı mı? Enteresan tasarımlar var mı? Hani şu küçücük bir dokunuşla kıyafetimizi tamamen değiştirecek türden...
- Her şey bir kadının kendini seksi ve iyi hissetmesi üzerine kurulu. Mağazadaki ürünler kesinlikle fark yaratacak. Mesela leopar desenli bir laptop çantası ya da payet işlemeli çapraz minik bir çanta kıyafetinizi baştan aşağı değiştirebilir.

Makyajınızın özellikleri neler?
- İster gündüz ister gece, tüm gözlerin üzerinize çevrilmesini gerektiren her ürün var. Bu yıl simli renkler çok moda. Göz altı aydınlatıcımız herkesin favorisi. Yüzdeki yorgunluğu anında yok ediyor. VS mağazalarında makyaja dair ipuçlarının verildiği minik kitapçıklar bulunuyor. 

İç çamaşırının altının satılması, üstünün satılmaması bir pazarlama stratejisi mi?
- Evet, hızlı alışverişi destekleyen (pick&go) mağazalar bunlar.

Haberin Devamı

Her ülkede neden önce bu mağazayı açıyorlar? 
- Uluslararası olarak yayılma stratejisi bu konseptle. Ancak girdigi her ülkede önce bu mağazaları açmıyor. Mesela Kanada’daki mağazalar Amerika’da olduğu gibi Flagship (amiral gemisi). Fakat markayı sevenler bir an önce ürünlere kavuşmak istediklerinden büyük mağazaların açılmasını beklemek istemiyor. Çünkü böyle bir mağazanın açılması çok daha uzun bir süreç. VSBA konsepti Arjantin, Venezuela, Brezilya, Avustralya, Ortadoğu ve Rusya gibi ülkelerde var.

Beklentiyi mi arttırıyor bu durum sizce?
- Kesinlikle. Yakında flagship mağazalarının da açılacağına dair en büyük delil.

Peki ortalama kaç yıl sonra dört başı mamur bir Victoria Secret mağazası açılacak?
- Şu an henüz belli değil.

Haberin Devamı

Birbirine yakın zamanlarda kaç mağaza birden açılacak?
- Markayı sevenler içlerini ferah tutsun, birçok mağaza açmayı planlıyoruz. Özellikle İstanbul’da çok kısa bir sürede birçok noktada olacağız.

Dünyada bu mağaza türünden kaç tane, asılından kaç tane var?
- Bundan 35, diğerinden 1028’i Amerika’da olmak üzere 1050 civarında. 

Mağazaya giren koleksiyonlar ne kadarda bir yenileniyor?
- Yılda beş defa. Ocak, nisan, temmuz, eylül ve kasımda.

TÜRK OLDUĞUMUZU SÖYLEYİNCE ADRIANA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

VS Fashion Show 9 Kasım’da gerçekleşti. İlk defa ABD’de 29 Kasım’da yayınlanacak. Türkiye’deyse her zamanki gibi 31 Aralık gecesi. Limited Brands tarafından davet edilen ilk Türkler olmak mutluluk vericiydi. Defile’ye Maroon 5, Kanye West, Nicki Minaj ve sürpriz konuk olan JayZ müzik ve şovlarıyla renk kattı. Meleklerden en çok alkış alan Adriana Lima oldu. Benim de en çok beğendiğim melek Adriana Lima! Onlara yaklaşmak hatta resim almak çok zor ama Adriana Türk olduğumuzu öğrenince
bizi kırmadı.

Haberin Devamı

Hemoglobin temalı tasarımlar


Hillside, tasarım ve sporu birleştiren özel bir projeye ev sahipliği yapıyor. Genç tasarımcıların, hazırladıkları spor odaklı tasarımlarla, Milk Galery&Design Store’un modern sanat eserleri ve oyuncakları, Building ‘Hemoglobin Pop-Up Store’ ile Hillside City Club-Trio’da satılacak.
Kısa bir süre için oluşturulan, belirli bir süre sonra kapanan geçici satış noktaları olarak adlandırılan Pop Up mağaza kavramının bu ilk örneği kulübün sinema katında. 2 Ocak’a kadar hizmet verecek olan mağazada Aysu Akagündüz (Tru Project), Burçak Ertem, Aslı Elibol (Clue), Ceylan Zigoşlu, Serra Kefeli (Kith&Kin), Selda Şahbaz’ın Hillside’a özel hazırladıkları tasarımların yanı sıra, karma bir koleksiyonla başka birçok tasarımcının ürünlerini de bulmak mümkün. 

Haberin Devamı

Bulding moda, sanat, mimari anlamda orijinal projeler geliştiren bir konsept store. Sloganı da ‘We are Building Something New - Yeni Bir Şey İnşa Ediyoruz’. Pek çok kurumsal markayla ortak projeler gerçekleştiriyor. Galata’da bir showroom’u ve ofisi var. Building Kurucu Ortağı Cenk Tavukçuoğlu “Hillside ile gerçekleştirdiğimiz projenin adı Hemoglobin. Çünkü Hillside denince aklımıza gelen en önemli olgu spor. İnsanlar en çok nefes alıp verme eylemini spor yaparken gerçekleştirir. Bu esnada oksijen akciğerlere çekilip, karbondioksit dışarı verilir. Bu işi vücutta yapan en küçük parçacık hemoglobindir. Hillside-Trio’daki Pop Up mağazamız spor kompleksinin yakınında konumlanacağı ve içerisinde spor odaklı tasarımlar satılacağı için
adını ‘Hemoglobin’ koymaya karar verdik” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!