Kuaför salonu okula dönüştü kadınlar eşlerinin saçını kesiyor

Güncelleme Tarihi:

Kuaför salonu okula dönüştü kadınlar eşlerinin saçını kesiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2009 00:00

Çocuklarını bir türlü kuaför koltuğuna oturtamayan ya da eşlerinin saçını kendi zevklerine göre şekillendirmek isteyen kadınlar için kurs açıldı. Yamaç Kazıcı (30), onlara eşlerinin ve çocuklarının saçını kesmeyi öğretiyor. İstanbul Ortaköy’deki Radisson Hotel’in içinde bulunan kuaför salonunda, yaklaşık bir ay önce başlattığı dersler 6 farklı seanstan oluşuyor.

Toplam 12 saat süren kursun maliyeti seans başına 100 lira. Bu süre içinde beklenen yeteneği kazanamayanlar için 2 ekstra seans ücretsiz. Kadınlar önce ense ve favori şekillendirme gibi basit kuralları öğrenerek işe başlıyor. Sonrası saç kesiminden fön çekmeye kadar uzun bir serüven. Kursa arkadaş grubuyla katılmak isteyenler için toplu ders seçeneği de var.

Yamaç Kazıcı 13 yaşında çalışmaya başladığı Laleli’deki Figaro kuaföründe ustalaştıktan sonra Swissotel ve Ritz Carlton gibi otellerde saç kesmeye başladı. Daha sonra Ulus’ta çalıştığı salonda ismini duyurdu. Bazıları halen müşterileri arasında olan Feridun Düzağaç, Yaşar, Hakan Altun, Gökhan Tepe, Kerem Görsev gibi isimlerin saçlarını kesti.

Kadınlara saç kesmeyi öğretme fikri ise eşine ensesini düzelttiren bir müşterisi sayesinde doğdu. "Bir toplantı için acilen şehir dışına çıkmış. Vakit bulamadığı için eşinden rica etmiş. Tabii ben manzarayı görünce üzüldüm" diyor gülerek. Başka birçok kişinin daha trafik ya da zamansızlık gibi nedenlerle kuaföre gidemediğini öğrenince kurs açmaya karar verdi. Fikrini eşleriyle gelen bazı müşterilerine ve arkadaşlarına anlattığında şaka yaptığını düşünenler oldu. Sonradan talepler artınca, kuaför salonu aynı zamanda küçük bir okula dönüştü.

SAÇ MODELİ NASIL BELİRLENİR

Kursun amaçlarından birisi de erkeklerin özelliklerine göre farklı saç modelleri belirlemeyi öğretebilmek. Kesim tarzı, saçın seyrek ya da gür oluşundan kilo ve yüz şekline kadar birçok faktöre bağlı olarak değişiyor. "İş hayatında imaj çok önemli hale geldi. Biz burada kişinin fiziksel özelliklerinin yanı sıra mesleğine ve tarzına göre de saç kesimi nasıl olmalı üzerinde çalışıyoruz. Kadınlar ayrıntılar konusunda daha bilinçli olduğu için onlara işin teorik kısmını öğretmek kolay oluyor" diyor Yamaç Kazıcı. Kurs sayesinde çocukların saç kestirme kábusunun da son bulacağına inanıyor. Anneler işin inceliklerini öğrenince hem kuaföre kadar gelmek zorunda kalmayacak, hem de çocuklarının saçı onların elinden çıkmış olacak.

MÜŞTERİ KAYBETMEKTEN KORKMUYOR

Müşterilerini kaybetmek gibi bir kaygısı yok: "Bazı erkekler için kuaför değiştirmek eş değiştirmek kadar zordur. Kursun amacı profesyonel kuaförler yetiştirmek değil. Ders verdiklerim bu işi hem hobi olarak yapabilecek hem de ihtiyaç doğduğunda eşlerinin ve çocuklarının saçlarını evlerinde kesebilecek."

Kursun açılması bir başka konuyu daha gündeme getiriyor: Türk erkeğinin genel profili.

Yurtdışındaki birçok ülkede erkeklerin saçını kadın kuaförler kesiyor. Türk erkeği bu konuda hem deneyimsiz hem de kaygılı. Karşı cinse saçlarını teslim etmek onlar için şimdilik kolay değil. Kurs sonunda bu düşünceyi değiştirmek de öğrendiklerini uygulamaya başlayan hevesli öğrencilere kalıyor.

EŞİM ÇOK MEMNUN

Hale Cin Pınar, hem eşi hem çocuğu için ders alanlardan. Eşi Mert Pınar ve oğlu Can’ın saçlarını evde kesiyor. İlk başlarda tereddüt etmiş ama başlayınca gerisi gelmiş.

"Özellikle eşim memnun. Evde saçlarını düzelttirmek çoğu zaman işine geliyor ama bazen öğrendiklerimi hemen uygulamak istiyorum. Haftada bir elime makas alınca eşim isyan ediyor" diyerek saç kesmenin tahmin ettiğinden daha zevkli olduğunu söylüyor.

OĞLUNUN İMAJ TASARIMCISI

Grafik tasarımcılığı yapan Aysel Özalp, oğlu Mert’in saçlarını kesmek için kursa başlamış. Mert, kuaför koltuğuna oturunca sünnet edileceğini sanan çocuklardan. Bazen onu kursa getirmek bile zor oluyor, diyor annesi. Aynadan annesini görünce ağlamayı kesiyor. Oğlunun imajını kendisi belirliyor. Eşi Davut Özalp henüz kendini teslim etmemiş, kurs sonunda eşinin neler yapabileceğini merakla bekliyor.

BEKÁRLAR DA ÖĞRENİYOR

Kursa yeni başlayanlardan birisi de mağaza sahibi Şebnem Hürkal. Eşi ya da çocuğu olmadığı için saç kesmeyi yalnızca yeni bir hobi edinmek için öğreniyor. Çekimler sırasında arkadaşı Erhan Süzgün’ün saçlarını yıkadı, taradı ve spreyle şekil verdi. Sadece üç seansa katılmasına rağmen özellikle fön çekme konusunda iddialı. Kurs bitince kendi saçlarını şekillendirme konusunda da çok şey öğreneceğini söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!