Kristal Elma'nın görkemli gecesi

Güncelleme Tarihi:

Kristal Elmanın görkemli gecesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk reklamcılığında yaratıcılığı ödüllendirmek için Reklamcılar Derneği (RD) tarafından düzenlenen ve reklam dünyasının Oscar'ları olarak kabul edilen ‘‘Kristal Elma’’ ödülleri, önceki gece Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Bu yıl 10'uncu kez düzenlenen yarışmaya İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'dan 77 reklam ajansı, 11 yapım şirketi, 10 yönetmen, dört besteci ve üç fotoğraf sanatçısı katıldı.

Hürriyet Gazetesi'nin de sponsorları arasında bulunduğu yarışmada 1095 eser, çeşitli kategorilerde birincilik için mücadele etti. Yarışmanın jüri üyeleri ise RD Yönetim Kurulu Başkanı Hulki Aktunç başkanlığında Ersin Salman, Emre Senan, Alican Turalı, Ümit Ünal, Alper Uygur, Esin Çetinbahadır, Murat Yılmaz, Ahmet Kip, Deniz Barlas ve Kaan Önal'dan oluşturuldu. Kristal Elma'nın sunuculuğunu geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine Okan Bayülgen yaptı. Gecede bir süre önce ölen Alev Sezer'in anısına eşi Nuray Sezer'e özel ödül verildi. Gecenin ikinci özel ödülünü de Orhan Büyükdoğan aldı. Gecenin büyük ödülleri olan Altın Elmaları ise, televizyon dalında BP Super V, basın dalında Kutman Şarap, kampanya dalında Mercedes-Benz 800 kazandı.

KURYE MANSUR

Yarışmada büyük ödüllerin açıklanacağı zarfı şarkıcı Mansur Ark, kurye kıyafetleri içinde ve motosikletin üzerinde sahneye getirdi. Motorsikletle sahneye çıkan Ark, zarfı Bayülgen'e verdikten sonra iç çamaşırıyla kalana kadar soyundu. ‘‘Sana Demedim mi?’’ şarkısını seslendiren şarkıcı daha sonra Bayülgen'in yardımıyla giyindi.

Geceye RD Başkanı Hulki Aktunç eşi Semra ve oğlu Emrah'la geldi. Yarışmanın konukları arasında Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı, Hürriyet Reklam Müdürü Ayşe Sözeri Cemal, Ömer Karacan, Mithat Bereket, Ergun Gürsoy ve oğulları Ali-Ömer Gürsoy, Cem Şaşmaz ve Reklamcılar Derneği eski Başkanı Haluk Mestçi gibi isimler bulunuyordu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!