Kral Arthur

Güncelleme Tarihi:

Kral Arthur
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 27, 2004 14:57

Denzel Washington'a erkek oyuncu Oscar'ını kazandıran Training Day'in yönetmeni Antoine Fuqua bu kez esin kaynağını tarihten alan bir filme imza atıyor. Kral Arthur (King Arthur) geçmiş zaman şövalyelerinin kanlı zaferlerle dolu dünyasına doğru bir yolculuğa çıkarıyor sinema seyircisini. Filmin başrollerinde Clive Owen, Stephen Dillane ile son dönemin gözde kadın oyuncularından Keira Knightley var.

Haberin Devamı

FÄ°LMÄ°N KONUSU

Doğu Avrupa’da bugünkü Rusya topraklarında yaşayan savaşçı bir ırk vardır. Sarmatyalılar olarak bilinen bu savaşçı ırkın özelliği, Roma İmparatorluğu’nun en kaydadeğer ve güçlü düşmanı olmasıdır. Milattan Önce 175 yılına kadar Roma topraklarının yanıbaşında yaşayan Sarmatyalılar, bugünkü Viyana’nın yer aldığı alanda Marcus Aurelius’a karşı giriştikleri büyük bir meydan savaşını kaybettiler. Onları esir alan Marcus Aurelius, önlerine, ‘Ya Roma için savaşırsınız, ya da ölürsünüz’ şeklinde iki seçenek koydu.

Bunun üzerine Roma ile ittifak yapmayı seçen Sarmatiyalılar, Roma ordusu ile birleşme yoluna gittiler. Bütünleşme sonrasında bunların bir bölümü savaşmaları için Mısır’a, bir bölümü de Britanya’ya gönderildi. Hepsi usta binici ve profesyonel asker olan Sarmatyalılar, uzun yıllar boyunca Roma’nın ileri karakollarında devriye görevi üstlendiler. Bu geleneği babadan oğula aktarmak suretiyle yeni Sarmatya kuşaklarının da Roma İmparatorluğu müttefiki olmasını sağladılar.

Haberin Devamı

Milattan Sonra 5. yüzyıla gelindiğinde Roma İmparatorluğu’nun yıldızı hızla sönmeye başladı. İmparatorluğun uzak toprakları artık barbarların tehdidi altındaydı. Roma’yı tehdit eden barbar ırkların başında gelen Saxonlar, Britanya’ya kuzeyden ve doğudan saldırmaya hazırlanıyorlardı. Saxon birlikleri iki ülke arasında sınır oluşturan Hadrian Duvarının kapısına dayandılar.

Yarı Romalı yarı İngiliz komutan Lucius Artorius Castus (Arthur) komutasındaki bir Sarmatya şovalye birliği, barbar Saxonların istila tehditine karşı Britanya’yı korumakla görevlendirildi. Castus’un ekibinde Lancelot, Gawain, Galahad, Bors, Tristan ve Dagonet’in başını çektiği şovalyeler vardı. Bunların hepsi son derece sert ve acımasız insanlardı. Esrarengiz şaman ve gerilla lideri Merlin’in komutası altındaki Woad ülkesinin yerlileri, bu acımasız şovalyelerden korkar ve nefret ederdi.

Roma İmparatoru Marcus Aurelius tarafından Britanya’ya gönderilen Arthur’un (Clive Owen), tek amacı bir an önce Britanya’dan ayrılmak ve Roma’nın barış ve huzurlu ortamına dönmekti. Ancak geri dönüş yolculuğuna çıkmadan önce son bir görev üstlenir. Yuvarlak Masa Şövalyeleri olarak bilinen yardımcıları Lancelot, Galahad, Bors, Tristan ve Gawain ile birlikte Britanya’da son bir kurtarma operasyonu yapmaları gerekmektedir. Bu arada Roma’nın geri çekilişi sonrası Britanya halkları sahipsiz kalacaktır. Boşluğu dolduracak bir lidere ihtiyaç vardır. Bu yeni lider, ülkesini işgalci Saxonlar’ın tehdidine karşı savunmakla yetinmeyip adayı yepyeni bir döneme taşıyacak çapta olmalıdır. Eski düşmanı Merlin ile cesur yürekli Guinevere’nin (Keira Knightley) desteğini alan Arthur, bu soylu görevi üstlenir.

Haberin Devamı

FÄ°LMÄ°N KÃœNYESÄ°
Yönetmen: Antioni Fuqua
Senaryo: David Franzoni
Oyuncular: Clive Owen, Stephen Dillane, Keira Knightley...
Â
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!