Kötü kedi Lewis’e müebbet ev hapsi

Güncelleme Tarihi:

Kötü kedi Lewis’e müebbet ev hapsi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2006 00:00

ABD’de mahalle sakinlerine tuzak kurarak saldıran Lewis adlı kedi, müebbet ev hapsine mahkûm edildi. Kedi sokağa çıkarsa sahibi hapse girecek.

TÜRKİYE’de, "ABD’nin kötü kedi Şero’su" olarak ünlenen ve müebbet ev hapsine çarptırılan Lewis, bahçeye bile çıkarsa sahibesi Ruth Cisero altı ay hapis cezası alacak. Çok sevimli görünümüyle People Dergisi’nde bile yer alan Lewis, aralarında Avon güzellik ürünleri satan bir kadının da yer aldığı altı kişiye saldırmak ve mahallede terör estirmekle suçlanıyordu. Komşuların, "uyutulmasını" istedikleri Lewis’in sahibi Cisero, mahkemenin kararı karşısında, "Bu noktalara kadar geleceğini hiç tahmin etmemiştim. Lewis hayatımı mahvetti" dedi. Başka eyaletlerden Lewis’i sahiplenme tekliflerini Cisero’nun avukatı, "Lewis burada yaşamaktan zevk alıyor ve kalmak istiyor" diyerek geri çevirmişti.

Sahibi Ruth Cisero’nun kucağında poz verdiği Lewis adlı kedi, Türkiye’de karikatürist Bülent Üstün’ün yarattığı sevilen çizgi kahramanı "Kötü Kedi Şerafettin", yani kısaltılmış adıyla Şero’yu anımsatıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!