Kötü değil, aşık bir kadın

Güncelleme Tarihi:

Kötü değil, aşık bir kadın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 02:00

Son dönemin en çok konuşulan dizilerinden “Suskunlar”, ekrana yeni yüzler kazandırdı. Onlardan biri de Pelin Doğru. Dizide Ecevit’in sevgilisi Birsen’i canlandıran Doğru, aynı zamanda Show TV’de yönetici pozisyonunda çalışıyor.

Haberin Devamı

SETTEN FOTOĞRAFLAR             

* Sadece oyunculukla ilgilenmiyorsunuz bildiğim kadarıyla...     
 
- 10 yıldır tiyatro yapıyorum. 2005’te Tiyatro Öteki Hayatlar’ı kurduk, profesyonel olarak oyunculuğa orada devam ediyorum. Bir yandan da medya kariyerim var. Show TV’de yöneticilik yapıyorum. Yurtdışından yeni formatlar buluyorum.

* Show TV’deki işe nasıl başladınız?    

- Öğrenciyken okulun yanı sıra tiyatroya da devam ediyordum. Medyaya da çok meraklıydım. Bir yaz staj yapayım diye Show TV’ye girdim, iş teklif ettiler, ben de kaldım.

* “Suskunlar” da yabancı bir formattan. Onda da sizin parmağınız mı var?

- Yok, hayır. Benim dizilerle alakam yok. Timur’un (Savcı) işi o. Timur’un uzun yıllardır istediği bir işti “Suskunlar”. Benim bu işle alakam, Umur Turagay ve Timur üzerinden oldu. Umur, beni görmüş ve benimle çalışmak istediğini söylemiş. Yoksa televizyon işi yapmak benim hiç aklımda yoktu.

* Oyuncu olmaya ne zaman karar verdiniz? Ailede oyuncu var mı?

- Ortaokuldan beri oyunculuğa ilgim var. Ailemde doktorlar ve mühendisler var. Ben de aslında fen-matematik mezunuyum ama hep felsefe okumak ve tiyatro yapmak istiyordum.

TİYATROYU HAYATIMDAN ÇIKARMAYACAĞIM

* Tiyatro Öteki Hayatlar’ı kurmaya nasıl karar verdiniz?

- Üniversitedeki arkadaşlarımla yıllarca beraber çalıştık. Mezun olduktan ve çalışmaya başladıktan sonra okul tiyatrosunun trafiğine uymamız imkânsızdı. “Biz zaten bu işi profesyonel gibi yapıyoruz, amatör ruhumuzu devam ettirerek bunu profesyonelliğe taşıyalım” dedik ve 2005’te Tiyatro Öteki Hayatlar’ı kurduk.

* Devam eden bir oyununuz var mı?

- Bu sene ilk defa ara verdim.

* Önümüzdeki sezon bir oyununuz olur mu?

- Henüz bilmiyorum. Ama tiyatroyu hayatımdan çıkarmayacağımı biliyorum. Bu yıla girerken kendimle ilgili birtakım kararlar alıp bazı şeyleri değiştirmeye karar verdim. Hem tiyatroya, hem kariyerime hem de kamera önünde devam etmek istiyorum.

* Aldığınız kararlar arasında bizimle paylaşabilecekleriniz var mı?

- Ben biraz köşeli bir karakterim. Ken-dime karşı kurallarım vardır. Bunların bazılarını esnetmek gerektiğine karar verdim.

* “Suskunlar”da sizi çeken neydi?

- İşim gereği sürekli senaryo okuyorum, yapımcıları da tanıyorum. Hep öbür taraftan bakıyordum mesleğe ve kamera önüne geçmeye kolay ikna olmayacaktım. Bu iş beni ikna etti.

* Kamera önüne geçmeyi neden istemiyordunuz?

- Başka önceliklerim vardı. Oyunculuk dediğim şey, benim için tiyatroydu. Bunca sene okudum, bunca dil konuşuyorum, benden bir oyuncu oluyor ama “Benden bir işkadını olur mu?”yu merak ettim.

BİRSEN İÇİN AŞK HAYATTAN BÜYÜK

* Peki Birsen karakterinin sizi kamera önüne geçmeye ikna eden yanı neydi?

- Birsen, benden farklı ve bir oyuncu için canlandırması zevkli bir kadın. Klişe kötü ya da klişe güzel değil. Derinliği olan bir kadın. Bir kere çok aşık. Bir yandan çok zeki, hırslı, kariyer sahibi, ayakları yere sağlam basıyor, bir yandan da o kadar aşık ki bu özelliklerine zaman zaman arkasını dönüp aşkının peşinden gidebiliyor. Birsen için aşk, hayattan büyük. İyiliği gururu seçmiyor, aşkını seçiyor.

* Kariyer sahibi, zeki ve güzel olmak sanırım Birsen’le ortak noktalarınız. Sizin için de aşk hayattan büyük müdür?

- Sadece iki cins arasındaki aşk değil ama ikili ilişkiler benim için çok önemli. Dostluklarım da çoğu zaman hayatımdaki birçok şeyin önünde. İlişkim için savaşırım ama Birsen biraz tehlikeli bir kadın. Ben öyle değilim. Bir de o çok profesyonel başa çıkıyor meselelerle. Ben duygusal olarak yenilebiliyorum.

* Kamera önünü sevdiniz mi?

- Sevdim. Aslında ilk ve tek aşkım tiyatro. Sahne bambaşka bir şey. Sahnede bir büyüklük hissi var. Kuliste ne kadar küçük, ne kadar güvensiz ve korkak olduğunuz hiç önemli değil, sahneye adımınızı attığınız anda o sahne ve seyirci sizin. Bir yandan da oyunculuk yaparken içimde olduğunu bilmediğim kadınlarla tanışıyorum. Tiyatroya hiç benzemeyen, başka bir lezzet.

BİRSEN AŞKI İÇİN SAVAŞACAK

Haberin Devamı

Ahu, Birsen ve Ecevit’in arasına girebilir mi sizce?   

- Ahu, Ecevit’in çocukluk aşkı ama yaşananlardan dolayı ayrı düşmüşler. Ecevit ondan sonra hiçbir kadınla derin bir ilişki kuramamış ama Birsen o kadar aşık ki bir şekilde onun hayatında bir yer edinmeyi başarmış. Şimdi karşısına bir Ahu tehdidi çıkıyor ve Birsen yavaş yavaş soğukkanlılığını kaybetmeye başlayacak. Ama ben zannetmiyorum ki Birsen gururuna yenik düşüp arkasını dönüp gitsin. Birsen bu mesele için savaşacak. Aşkının peşinden gidecek. Birsen’in iyi görünmediğini biliyorum ama kötü bir kadın değil, çok aşık bir kadın.

Haberin Devamı

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!