Koşulsuz arkadaşlık güzeldir

Güncelleme Tarihi:

Koşulsuz arkadaşlık güzeldir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

En yakın arkadaşınızın yeni bir sevgilisi mi var? Ya da evlenip başka bir şehre mi taşınmak zorunda kaldı? Bu olasılıklar sizin aranızın açılmasına neden olmaz ama siz yine de sorun yapıyorsanız gerçekçi olmaya çalışın.

Yaşamımız boyunca kurduğumuz ilişkiler arasında arkadaş ilişkilerinin çok önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. Çocuklar, oyun çağında arkadaş edinmeye başlarlar. Daha sonra okul ve mahalle arkadaşları olur. Büyürler, iş hayatına atılırlar ve iş arkadaşları olur. Yaşamımızın her döneminde arkadaşlarımız bizim için önem taşır. Bazı arkadaşlıklar yaşam boyu sürer. Bazıları ise çeşitli nedenler yüzünden noktalanır. Birbirine en gizli sırlarını açıklayan kişiler, zaman gelir amansız birer düşman olurlar.

Arkadaşlarla her zaman iyi geçinmek, bu güzel beraberliği olanaklar elverdiğince sürdürmek elbette çok güzel. Ama bazen öyle durumlarla karşı karşıya kalıyoruz ki istemesek de arkadaşımızla aramız açılıyor.

Arkadaşlıkları devam ettirmek için iki tarafın karşılıklı fedakarlık yapması gerekir. Arkadaşlıkların geleceğini tehlikeye sokan durumlarla her zaman karşılaşabiliriz. Böyle durumlarda duygularımıza kapılmadan akılcı ve gerçekçi davranmaya çalışmalıyız.

Şartlar değişebilir

Örneğin çok sevdiğiniz bir kız arkadaşınız var. Onunla gece gündüz berabersiniz. Fakat arkadaşınız bir delikanlıyla flört etmeye başladı. Size eskisi kadar çok zaman ayıramıyor. Kendinizi dışlanmış hissedebilirsiniz. Siz, o delikanlıyı kendinize rakip görmediğinize göre onunla mücadele etmeye kalkışmamalısınız. Arkadaşınızın size daha az zaman ayırması, onun sizi eskisi kadar önemsemediği anlamına gelmez. Arkadaşınız, flört ettiği delikanlıyla buluşmadığı zamanlar sizinle beraber olmak, dertleşmek isteyecektir.

Çok sevdiğiniz arkadaşınızın başka bir kente taşınması canınızı sıkar. Bu gelişme yüzünden arkadaşınızı kaybedeceğinizi düşünerek üzülürsünüz. Oysa arkadaşınızla telefonlaşıp mektuplaşabilirsiniz. Fırsat bulduğunuz zaman birbirinizi ziyaret edebilirsiniz. Bu yeni uygulama aranızdaki bağın kuvvetlenmesini sağlar.

Ayrı dünyalar

Evlenip çocuk sahibi olmak bazen arkadaşlıkların geleceğini tehlikeye düşürüyor. En yakın arkadaşınız evlenip çocuk sahibi olunca siz hala bekarsanız birdenbire ayrı dünyaların insanları oluverirsiniz. Şişe denildiği zaman sizin aklınıza kaliteli bir şarap gelebilir. Fakat anne olan arkadaşınız için şişe bebeğin mama şişesidir. Bu koşullar altında onunla arkadaşlığınızı devam ettiremeyeceğinize inanırsınız. Oysa arkadaşınızın çocuğuyla ilgilenmeniz, onun yeni kişiliğini yadırgamadığınızı belli etmeniz sorunu çözümleyecektir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!