Korku filmlerinin eğlenceye dönüştüğü an

Güncelleme Tarihi:

Korku filmlerinin eğlenceye dönüştüğü an
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 00:00

Başlangıcı 1981 yılına, Londra’daki ünlü Batcave Club’a dayanan ve Dracula gibi gotik edebiyat ürünlerinden ilham alan “Goth” akımı, moda dünyasına yeni bir soluk getirdi. Siyahın hakim olduğu ve hemen herkese vahşeti çağrıştıran bu akım, günümüz moda sektöründe korkunç değil de eğlenceli bir alternatif olarak kabul görüyor artık...

Haberin Devamı

Goth akımı, tasarımcıları da baştan çıkardı. Başta Rodarte olmak üzere Roksanda Ilincic, Helmut Lang, Gareth Pugh, Giuseppe Zanotti gibi birçok tasarımcı “goth” tarzını yeni sezonda günlük hayatımıza taşıdı. Dahası, bu adımla korkuyu eğlenceye dönüştürmeyi de başardılar.
Siyah, mor ve kan kırmızı renklerin hakim olduğu; kuru kafa ve iskelet gibi korku filmlerini anımsatan figürlerin kullanıldığı; kumaş olarak daha çok dantel ve kadifenin tercih edildiği bu akım, günümüz modasında eğlenceli aksesuvarlarda, saç ve makyaj stillerinde etkisini hissettiriyor.
            
Kuru kafa motifleri, ayakkabı tokalarında, elbiselerde ve ceketlerde de sık sık karşımıza çıkıyor.

GOTİK RÜZGAR ŞİDDETLENİYOR          
         
Artık bu akımın izlerini taşıyan parçalarda sadece siyah değil beyaz ve gri renkler de kullanılmaya başlandı. Özellikle Hong Kong’da gerçekleştirilen ilkbahar-yaz moda haftası, 2010 yazında gotik rüzgarın şiddetini artıracağını kanıtlar gibiydi.

Bunun dışında, Rodarte’nin 2010 ilkbahar-yaz koleksiyonunda sunduğu siyah çerçeveli rujlar ve siyah ojeler, Giuseppe Zanotti’nin kurukafa amblemleriyle süslediği ayakkabılar, Garetth Pugh’ın Paris Moda Haftası’nda sunduğu ve gri tonlarının hakim olduğu dar uzun elbiseler de Goth akımının giderek yayıldığını gösteriyor.

TEK BİR TİŞÖRT BİLE YETERLİ  

Alternatif ve eğlenceli bir stil arayanlar için ideal olduğunu düşündüğüm bu çizgileri günlük hayatınıza kolayca adapte edebilirsiniz. Bir tişört, bir ayakkabı bile kıyafetinizi daha renkli ve farklı kılacaktır. Ama seçimlerinizi yaparken kıyafetinizin geri kalanında minimal çizgiler tercih etmeyin sakın unutmayın.

Örneğin şu an gündemde olan şalvar pantolonunuzun üstüne Goth çizgilerin hakim olduğu siyah bir tişört giymek bile dikkat çekmek için yeterli olacaktır. Altına düz bir babet ya da daha abiye bir görüntü için aynı renkte dolgu topuklu bir ayakkabı giymenizi öneririm...
Bundan sonrası ise sizin yaratıcılığınıza kalıyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!