Komedide çok yetenekliyim

Güncelleme Tarihi:

Komedide çok yetenekliyim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Onu önce Şehnaz Tango'da tanıdık; devamında Ah Zengin Olsam dizisinde Hülya Avşar'ın kardeşi olarak karşımıza çıktı. Son olarak Erberk Ajans'ın yeni sezon için hazırladığı kataloğundaki muhteşem fotoğraflarıyla yer alan Ayşe Tolga, önümüzdeki kış televizyon için bir stand-up programının hazırlığını sürdürüyor...

Ayşe Tolga 1973 İstanbul doğumlu. Tüm öğrenimini İstanbul'da tamamlayan güzel oyuncu tam bir İstanbul bağımlısı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik mezunu olan Tolga, seramiği sadece hobi olarak yapıyor. Zaten onun bugüne kadar yapmadığı iş kalmamış gibi. Çevresindeki herkes onu iyi bir oyuncu, zekice espriler yapan güzel bir kadın olarak tanıyor.

Üniversite yıllarında etkinlik amacıyla Şahika Tekand Studio Oyuncuları Tiyatro Grubu'ndaki oyunculuk kurslarına katılan Tolga, hayatının bu kurslardan sonra değiştiğini söylüyor. Halen bu grupta 7 yıldır profesyonel oyuncu olduğunu ayrıca kamera arkası çalışmalarda da görev aldığını belirtiyor. Daha önce yönetmen yardımcılığı, reji asistanlığı, stüdyoda hareket ve ses hocalığı yapan Tolga ‘‘Bir filmin yaratım sürecinde görev almak dünyanın en keyifli işi’’ diyor. Daha önce bir çok tiyatro oyunu, Şehnaz Tango ve Ah Bir Zengin Olsam adlı dizilerde rol alan Tolga, Kartal Tibet, Hülya Avşar, Erdal Özyağcılar ve Perran Kutman gibi tecrübeli insanlarla ve kendi deyimiyle kaliteli bir kadro ile çalışmak ona çok fazla tecrübe kazandırmış.

Ayrıca stand-up ve komedi konusunda da yetenekli olduğunu düşünen Tolga, önümüzdeki sezon için özel bir televizyon kanalıyla talk show programı görüşme aşamasındaymış. Ayşe Tolga'nın hayallerini daha önce görüntü yönetmenliği ve kamera asistanlığı yapan kardeşiyle birlikte bir ‘‘klip firması’’ kurmak süslüyor.

Prensiplerim hiç olmadı

Cihangir'de ressam arkadaşıyla paylaştığı çok şirin, çiçeklerle donatılmış bir evi ve kedisi var. Çiçekleriyle ilgilenmek, kediyle oynamak, yemek yapmak, evinin düzeniyle ilgilenmek, doğa yürüyüşleri ve spor en keyif aldığı hobileri. Tolga bunları belirli presipler içinde değilde canının istediği şekilde yapıyor. ‘‘Hayat kısa ve benim prensiplerim yok. Canımın istediğini kendimi yormadan ve yıpratmadan olanaklarım ölçüsünde yapıyorum. Çok yoğun bir gece hayatım yok. Bununla birlikte dans etmeyi ve düzenli spor yapmayı çok seviyorum’’ diyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!