Koç'lara hakaret etti diye fala dava açan adam

Güncelleme Tarihi:

Koçlara hakaret etti diye fala dava açan adam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2005 17:45

Fransa’da bir okur, L’Est Républicain gazetesine karşı hakaret davası açtı: “Gazetenin falında Koç Burcu hakkında yazılanlar, benim gibi Koç burcundan olanlara hakarettir” diyerek... (Gündemde olmasına rağmen, canım AB yazmak istemedi. Siz de farklı, iç açıcı bir yazıyı tercih edersiniz diye düşündüm...)

Dante’nin İlahi Komedya’sını 35 yıl sonra tekrar okuyan ‘burçdaşım’ Ertuğrul Özkök, “O zamanlar fark etmemişim, yeni baskısını okurken dikkatimi çekti. Bunu, benim gibi ‘Koç burcundan’ olanlarla paylaşmak istedim” diyordu. (Hürriyet, 2 ekim)

O zamanlar fark etmediği şey, “Dante’nin Cehennem’e 7 Nisan’ı 8’ine bağlayan gece indiği” imiş. “Demek ki, insanlık tarihinin en etkileyici ‘cehennem yolculuğu’ benim doğum günümde başlamış” diyor Özkök.

*

Benim, Ertuğrul Bey gibi (J) Dante’nin peşi sıra Cehennem’e inip, ‘neye benzediğini bir kere gözlerimle görmek’ gibi bir ihtiyacım olmadı bugüne kadar. Oysa ben de ben de Koç burcuyum. Ama inanmam, ama anlamam da zaten burçlardan. Özkök’ün de, bu yazısının girişine rağmen, pek inandığını sanmam, inansa da ciddiye aldığını.

Halbuki - bizim ‘tatlı cadı’ Yasemin’in reytingine bakılırsa - astrolojiyi ciddiye alan çok.

‘Çok ciddiye’ alanlar az Allah’tan, ama mevcut.

Gazetede yayımlanan astroloji falı yüzünden Fransız L’Est Républicain gazetesine hakaret ve tazminat davası açan Fransız gibi mesela...

*

İddiaya göre (benim gibi?) Koç burcundan olanlar fazla düşünmeden ‘kafalama dalar, ara sıra ‘kafa göz yarar’mış. Atrologların yalancısıyım.

Söz konusu işsiz gazete okuru da, burcunun özelliklerini taşıyormuş, yani biraz ‘ateşli’ imiş anlaşılan.

L’Est Républicain’in astroloji falında yer alan şu ifadeye alınmış:

KOÇ - İlk gençlik heyecanını yeniden yaşayacaksınız. Özellikle de - sağlam ilişkiler kurmaktansa eğlenmeye meylederek - duygusal alanda...

İlk bakışta, Koçlar’ı kızdıracak bir fal değil, aksine, epey ‘koket’ bir fal.

Ama Fransız amcam fena halde alınmış, kendisine hakaret edildiğini ve bu falın iş bulmasını zorlaştıracağını düşünerek Montbéliard Adliyesi’nin kapısına dayanmış:

“İKİ YILDIR İŞSİZİM, İŞ ARIYORUM. KOÇ BURCUYLA İLGİLİ YUKARIDAKİ FALI OKUYAN İŞVERENLER, İYİ BİR AİLE BABASI OLMAMA RAĞMEN, BENİM ‘GENÇ KIZLARIN PEŞİNDEN KOŞAN’ BİRİ OLDUĞUM KANAATİNİ EDİNEBİLİRLER. BU SEBEPLE, BİR KOÇ BURCU OLARAK SÖZ KONUSU FALI HAZIRLAYAN VE YAYINLAYANLARIN 51 AVRO CEZAYA ÇARPTIRILMASINI ARZ EDİYORUM.”

Tabii ki hâkimler davayı reddedip, müştekiyi (şikayet sahibini), gazetenin 350 Avroluk mahkeme ve avukat masraflarını ödemeye mahkûm ettiler ama...

Bu arada Koç Burcu da hukuk tarihine geçti!

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!